Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Άρχισε η κατασκευή της πεζογέφυρας στην παραλία του Νειμποριού.

Μετά από πολλά προβλήματα, καθυστερήσεις και  εκπτώσεις εργολάβων, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 άρχισαν ν' ανοίγονται οι λάκκοι για τους στύλους της πεζογέφυρας που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια για την παραλία του Νειμποριού που τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Η  πλάτους 2 μέτρων ξύλινη πεζογέφυρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο προς την παραλία, θ' αρχίζει από τον τούρλο και θα φτάνει μέχρι την στροφή του δρόμου και όχι μόνο θα διευκολύνει την κίνηση των πεζών, αλλά θα περιορίσει σημαντικά  και την συνεχή μετακίνηση της άμμου από την περιοχή του Ομίλου προς όλο το μήκος της παραλίας και πάνω στον δρόμο που προκαλεί ο βοριάς.    

η Ουρανία επιβλέπει....


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους επιτέλους μπράβο σουσουδη . Τωρα το μονο που εχουν να κάνουν για ενα μήνα να σταματούν την κικλοφωρια απω 4 μμ μεχρη τα μεσάνυχτα. Πολλη ορεα νέα βαγγελη ΘΖ νυ

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το εργο ΑΛΛΑ εχουν περασει χειμωνες με πολυ βορια και αερα και τεραστια κυματα που ριξανε ολοκληρο λιμανι και τα νερα μπηκαν στα μαγαζια στο νημποριο. Την πεζογεφηρα θα την αφησει, ενα τετοιο φαινομενο που γινεται συχνα στην χωρα; μηπως τα λεφτα θα πανε αδικα; η κρηβεται τιποτα απο πισω;;;;€€€€€€

Ανώνυμος είπε...

Ο αγωγός που φαίνεται είναι ο αγωγός λυμάτων προς τον βιολογικό που πρόκειται να κατασκευαστεί στο λιμάνι;

Ανώνυμος είπε...

δεν γινονται εργα γιατι δεν γινονται , αμα γινονται αρχιζει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του , αποφασιστε πια τι θελετε , να γινονται εργα και να υπαρχει εστω και στοιχειωδη αναπτυξη δουλειες και προσφορα στον τοπο και στους πολιτες του η' να μην γινεται τιποτα και να ειμαστε πιο πισω και απο τα γαιδουρια!! επιτελους πια τετοια μικροψυχια και μικροκοματισμος;;; τι φαρα ειμαστε τελικα πουθενα δεν μας βρισκεις, αντι εννωμενοι να κοιταμε το κοινο καλο και συμφερον , παμε καθε φορα να βγαζουμε ο ενας το ματι του αλλου, συνχαρητηρια σε αυτους που ξεκινουν το εργο οποιοι και απο οποια παραταξη και αν ειναι τοσο καιρο οι νειμποριανοι φωναζανε για εγκαταληψη και με το δικιο τους , τωρα παλι γκρινα;;; και ναι ο αγωγος που φαινεται στην φωτο ειναι για τον βιολογικο , ο οποιος οδευει προς το τελος της υλοποιησης του η ' μηπως μας πειραζει και αυτο!!! γιατι θα τρελαθουμε εντελως εδω περα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πεζόδρομος χρειαζόταν χρόνια τώρα. Τρανό παράδειγμα αυτός στο Μπατσί.
Η ερώτησή μου είναι η εξής. Μόνο μπροστά στα μαγαζιά θα είναι ο Πεζόδρομος ή θα συνεχίσει μέχρι το πρώην ελικοδρόμιο? Άν πάει μέχρι εκεί και κατόπιν σωστής μελέτης τότε μπράβο και πάλι μπράβο! Θα ενοποιήσει τη Χώρα με το Νειμπορειό και θα είναι σαν προέκταση του πεζοδρόμου μπροστά από τις "πιτσαρίες" αλλά άν θα γίνει μόνο για το κομμάτι μπροστά στα καφέ τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουν τέτοια έξοδα που σε βάζουν σε σκέψεις πονηρές... Πάντως σαν κίνηση είναι πολύ καλή και απαραίτητη! Ειδικά τις βραδυνές ώρες το περπάτημα από και πρός τη Χώρα είναι πολύ επικίνδυνο. Και λόγο υπερβολικής ταχύτητας των αυτοκινήτων αλλά και όχι σωστού φωτισμού (ειδικά στο κομμάτι μπροστά από τον συνοικισμό)

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να καλοσωριζομε το καθε εργω σε αφτα τα δισκολα χρονια. Και σιγά σιγά προχωράμε και παρα πέρα μονο να κάνουν καλη δουλια να μην το Πάρη οι θάλασσα ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

"και ναι ο αγωγος που φαινεται στην φωτο ειναι για τον βιολογικο , ο οποιος οδευει προς το τελος της υλοποιησης του η ' μηπως μας πειραζει και αυτο!!! γιατι θα τρελαθουμε εντελως εδω περα!!!!"

Απλώς ρώτησα... Βεβαια το θεαμα τω σωλήνων μεσα στη κεντρική πλαζ της Χωρας είναι ασχημο. Πιο ασχημο απο τις ανεμογεννήτριες επί των βουνών

Ανώνυμος είπε...

Το ξερω οτι ρωτησατε , και εγω σας απαντησα , αλλα και απαντησα και σε αυτους που δειχνουν μικροψυχια μικροκομματισμο και κουτοπονηρια , ελεος πια σε αυτον τον τοπο , γρινιαζουμε για τα παντα ειτε γινονται ειτε δεν γινονται! Το θεαμα των σωληνων στο νειμποριο μας πειραξε τωρα;; η μποχα απο τα λυματα και η μολυνση της θαλασσας τοσα χρονια δεν μας πειραζει ;;;το οτι αυτη η παραλια, μετα τον βιολογικο και την σωστη εννοειτε λειτουργια του απαραιτητη προυποθεση για να υπαρξουν αποτελεσματα, θα μπορει πραγματικα να αναδειχθει και αφοβα να κανουν μπανιο οι λουομενοι οπως επισης και σε ολες τις παραλιες γυρω απο την χωρα , αυτο δεν μετραει ;; και αλλωστε χειμωνας ειναι τωρα δεν κανει κανενας μπανιο και στο τελος που να τον εχουν τοποθετημενο προχειρα μεχρι να τον βυθισουν τον αγωγο , μηπως στο οδοστρωμα γι αυτο εγραψα μην τρελαθουμε κιολας!!Και η πεζογεφυρα οπου και αν γινει θα βοηθησει να κατεβει περισσοτερος κοσμος στο νειμποριο το καλοκαιρι να κανει βολτα αφοβα οταν θα εχει καλο καιρο , οποτε και τα μαγαζια εκει θα βοηθηθουν κατα καποιο τροπο ,απο το μην γινεται απολυτως τιποτα!! Δεν παω να το παιξω δικηγορος και υπερασπιστης κανενος και ποσω μαλλον των αυτοδιοικητικων αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους , να αναγνωριζουμε τις σωστες προσπαθειες χωρις υπονοουμενα , αστερισκους και μικροψυχιες και να σταματησουμε την γκρινια δεν μας παιρνει αλλο καταλαβετε το επιτελους !!!

Ανώνυμος είπε...

Επι της αρχής αλλα και γενικότερα δικιο έχετε και καλή διαθεση

Ανώνυμος είπε...

να και ενας λογικος ανθρωπος!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΛΛΑ ΕΙΝΕ ΣΕ ΚΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΕΠΙΦΗΛΑΞΙΣ ΜΙΑ ΕΡΟΤΙΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟ ΜΕ ΤΗΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΙΝΟΣΗΣ. ΕΚΤΟ ΤΟΥ ΜΑΛΤΑΜΠΕ. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο αγωγός του βιολογικού είναι κατω απο τον δρόμο καμια σχέση δεν έχουν αυτοι οι σωλήνες με τον βιολογικό, μήπως είναι για προστασία του εργου τώρα που γίνεται η κατασκευή?

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Σε παλαιότερο θέμα (ΝΕΑ ΜΠΙΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ) αναφερόταν για τον αγωγό που φαίνεται το εξής "Ο μήκους 700 μέτρων αγωγός συναρμολογείται τμηματικά στην αμμουδιά της παραλίας του Νειμποριού και με καΐκι τραβιέται μέχρι το λιμάνι.....
Η μία άκρη του θα συνδεθεί με το τελευταίο φρεάτιο πίσω από το λιμάνι και ο αγωγός θα πάρει την τελική θέση του στην επιφάνεια της θάλασσας και όταν ανοίξει στην άλλη άκρη ο διακόπτης του και φύγει ο αέρας του τότε θα καθίσει στον βυθό με την βοήθεια και άλλων τσιμεντένιων δακτυλιδιών.
Μεταφέροντας στον εργολάβο του έργου τους φόβους του Θ.Ζ. από Ν.Υ., σχετικά με την μικρή διάμετρο του αγωγού, μου είπε ότι η φ250 διάμετρος είναι κάτι που έχει αποφασιστεί από τους μελετητές και έχει επιτυχώς δοκιμαστεί σε πολλές εγκαταστάσεις πανελλαδικά.

Τέλος πρόσθεσε ότι το έργο θα λειτουργήσει αρχές του επόμενου καλοκαιριού και έτσι δεν θα χρειάζεται ν' αλλάζουμε θέμα όταν μας ρωτάνε για τα νερά της περιοχής."
Όσο για τον πεζόδρομο, αν γίνει σωστά και όχι πρόχειρα, θα είναι τέλειος ακόμα και για μια απλή βραδινή βόλτα.