Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επαγγελματίες και Σύλλογοι της Άνδρου στηρίζουν την τουριστική προβολή της


Όλο και περισσότεροι  επιχειρηματίες και Σύλλογοι της Άνδρου στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου Άνδρου, στις διεθνεις τουριστικές εκθέσεις,  να παρουσιαστεί το νησί ως τουριστικός προορισμός άξιος επίσκεψης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Στην  29η Philoxenia 2013 που πραγματοποιήθηκε από 21-24 Νοεμβρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο της Άνδρου, οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν ενημερωτικό υλικό για το νησί και συγκεκριμένα τις δύο εκδόσεις του Δήμου Άνδρου «Άνδρος, το νησί των νερών και των ονείρων» και «Πεζοπορία στην Άνδρο», το έντυπο υλικό και των δύο Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων «Αγία Θαλασσινή» και «Άγιος Φίλιππος», παραδοσιακά γλυκά από τα Ζαχαροπλαστεία «Ανθός Γαυρίου», «Μπακέλας», «Ζαϊρης», «Λυγίζος», «Ερμής», τοπικά προϊόντα όπως ντόπιο μαλακό τυρί
από το τυροκομείο Κολίτσας, λουκάνικα από τα χοιροσφάγεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Απροβάτου, νερό ΣΑΡΙΖΑ (εμφιαλωμένο και ανθρακούχο) τσίπουρο και λικέρ «καρυδάκι», «πικραμύγδαλο», «βύσσινο» από ανδριώτισες νοικοκυρές, παξιμάδια από τον φούρνο του κ. Κώστα Γαρύφαλλου στον πεζόδρομο της Χώρας της Άνδρου, τα οποία κερνούσε η ανδριώτισα μέλος του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου κ. Φραγκούλα Ραϊση ντυμένη με παραδοσιακή ενδυμασία.
 Παράλληλα το DVD "Οι εποχές της Άνδρου" της Εθελοντικής Ομάδας Καρναβαλιού, παραγωγής της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου  παίχτηκε σε πρώτη προβολή στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», και τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και τον ενθουσιασμό των εκθετών άλλων περιοχών.

Εκείνο που συνέβαλε καθοριστικά στην απόδοση της ανδριώτικης αρχοντιάς και νοικοκυροσύνης ήταν τα σκεύη από το κατάστημα «Τσουμπλέκι» του Σωτήρη Κοττέ που απλόχερα παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης.
 Και η ταινία «Μικρά Αγγλία» ήταν εκεί. Η αφίσα κοσμούσε το περίπτερο της Άνδρου και το τρέιλερ της ταινίας προβαλλόταν καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης καθηλώνοντας τους ανυποψίαστους περαστικούς αλλά και ενδιαφερομένους για το νησί μας.

 Το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία μαζί με την Αντιπεριφερειάχη Τουρισμού κ. Φτακλάκη φωτογραφήθηκαν με την «ανδριώτισα» και έδωσαν συγχαρητήρια για την άρτια παρουσία του νησιού μας στην έκθεση.
Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού κάλεσε την κ. Κεφαλογιάννη στην επίσημη παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει το Δεκέμβριο, ζήτησε από την Υπουργό, στο δύσκολο έργο της και στους νέους στόχους που έθεσε, «να συνεργαστεί με τις ελληνικές Περιφέρειες, γιατί μόνο αυτές γνωρίζουν καλύτερα πώς μπορεί να αναδειχθεί ο τουρισμός κάθε περιοχής».
 Εκτός από την Υπουργό Τουρισμού το περίπτερου της Άνδρο  επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ  Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Λειβαδάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι από τις άλλες περιφέρειες και τους δήμους της χώρας.
 Η Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Μαρία Βασιλοπούλου ήρθε σε επαφή με τον Πρέσβη της Πολωνίας, ο οποίος δήλωσε ότι η Άνδρος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι Πολωνοί για τις διακοπές τους και ζήτησε συνάντηση με τους φορείς της Άνδρου για τη θεμελίωση του εν λόγω εγχειρήματος.
Ο Υπουργός Τουρισμού της Ρωσίας σε συνέχεια της παρουσίας της Άνδρου στην Έκθεση στην Αγία Πετρούπολη, συνοδευόμενος από την κ. Φτακλάκη γεύτηκε ανδριώτικα εδέσματα και για άλλη μια φορά τόνισε το ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα και δη για νησιά, ιδιαίτερου φυσικού κάλους όπως η Άνδρος.
Ολλανδικά γραφεία προσέγγισαν και στην εν λόγω έκθεση την Άνδρο. Στο πλαίσιο του ευρύτερου ενδιαφέροντος των επαγγελματιών της Άνδρου για τους Ολλανδούς η κ. Φτακλάκη διαβεβαίωσε τον Αντιδήμαρχο Γαυρίου κ. Φραντζέσκο Αθανασίου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει φέτος στην έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία τον Ιανουάριο του 2014 καθώς και στη Σουηδία, κατόπιν του αιτήματος του Δήμου Άνδρου. Τρεις μεγάλοι Ξενοδόχοι από τη Βουλγαρία και συγκεκριμένα από το Σαντάσκι, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Άνδρου και μέσα από το ενημερωτικό υλικό, εντυπωσιάστηκαν από το νησί και διαβεβαίωσαν ότι το καλοκαίρι του 2014 συνεργάτες τους θα επισκεφτούν την Άνδρο προκειμένου να συναντήσουν ανδριώτες επιχειρηματίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα μία τουριστική συνεργασία.
 Η δαπάνη ενοικίασης του χώρου, όπως και για όλα τα άλλα νησιά, καλύφθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Άνδρου διέθεσε για τις ανάγκες της έκθεσης όχημα για τη μεταφορά του έντυπου υλικού, των προϊόντων και των εκπροσώπων της Άνδρου, τη δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση των οποίων εξασφάλισε η εταιρεία Fast Ferries και το ταξιδιωτικό Πρακτορείο «Ploes» της κ. Κατερίνας Κασιδώνη.

 Εκπρόσωποι της Άνδρου στη Θεσσαλονίκη ήταν:
η Αντιδήμαρχος Άνδρου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Τουρισμού κ. Μαρία Βασιλοπούλου,
 ο Αντιδήμαρχος Γαυρίου κ. Φραντζέσκος Αθανασίου, 
η Γραμματέας της Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαργαρίτα Στεφανή, 
από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χώρας Άνδρου η κ. Μοσχούλα Μπατή,
από το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου η κ. Φραγκούλα Ραϊση, 
οι επαγγελματίες Βασίλης Μπατής, Δημήτρης Κόσης, από το Ξενοδοχείο «Ανερούσα» οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος - Πρωτόπαπας και η Διευθύντρια του Ξενοδοχείου κ. Μαρία Σάλαρη, η κ. Αργυρώ Ζώζουλα, ο κ. Νίκος Κακλαμάνης, η κ. Γιάννα Βασιλοπούλου και η κ. Δημητριάνα Μώρου. 
 Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, επαγγελματίες και σύλλογοι, για την αρωγή τους στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού μας και ιδιαίτερα στους χορηγούς της έκθεσης:

 Ζαχαροπλαστεία και Καταστήματα με Παραδοσιακά Προϊόντα:
«Ανθός Γαυρίου», 
«Μπακέλας», 
«Ζαϊρης», 
«Λυγίζος», 
«Ερμής», 
 Τυροκομείο Κολίτσας, 
ΣΑΡΙΖΑ, 
φούρνος του κ. Κώστα Γαρύφαλλο, 
κατάστημα «Τσουμπλέκι» του Σωτήρη Κοττέ, 
Ιωάννα Σαραβάνου

 Οι Σύλλογοι:
 Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, 
 Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, 
Εθελοντική Ομάδα Καρναβαλιού Χώρας Άνδρου, 
Πολιτιστικό Σύλλογο Απροβάτου, 
Ναυτιλιακή εταιρεία: Fast Ferries 
και το πρακτορείο Ploes της κ. Κατερίνας Κασιδώνη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΛΑ ΟΡΕΑ. ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΈΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΌ ΠΕΡΊΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΓΙΑ ΟΔΟΙΓΙΕΣ. ΝΟΜΙΖΟ. Θ ζ ny

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους!Στους συλλόγους,στο Δήμο.Τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες πρέπει να αγκαλιάζονται από όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Όπως κάθε φορά πρέπει να δικαιολογηθούν τα έξοδα των παρατρεχάμενων για δωρεάν ταξιδάκια αναψυχής. Ουδείς από τις κουστωδίες της ντροπής και της σπατάλης δεν είναι γνώστης του αντικειμένου της τουριστικής βιομηχανίας, πλην των επαγγελματιών που συμμετέχουν και προσπαθούν να δώσουν τη χροιά που απαιτείται…
Χορτάσαμε πια με συμφωνίες από Αραβικά Εμιράτα και Ουκρανούς θρησκευόμενους. Το αποτέλεσμα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ΜΗΔΕΝ. Ούτε Άραβες ήρθαν στην Άνδρο και πολύ περισσότερο Ουκρανοί.
Επίσης όταν ο Δήμος συμμετέχει σε διεθνή τουριστική έκθεση με έντυπα τυπωμένα μόνο στα ελληνικά και αυτά περιέχουν καταχωρήσεις εκθετών του 2011, τα λόγια περιττεύουν. Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο…

Ανώνυμος είπε...

Αντιθέτως είναι από τις λίγες φορές που έγινε από τους συλλόγους, επαγγελματίες και το Δήμο κάτι τόσο σωστό και στοχευμένο και η Ανδρος μας διαφημίστηκε αρκετά ικανοποιητικά.