Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Οι τελευταίες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου




Το τριήμερο 11-12-13 Οκτωβρίου 2013 διεξήχθη στη Βάρκιζα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας της κλάσης BIC TECHNO Τ293 που είναι η προ-ολυμπιακή κατηγορία windsurfing για αγόρια και κορίτσια έως 17 ετών.
Η φετινή συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων φτάνοντας τις 57.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου συμμετείχε με 12 αθλητές, 7 από την Άνδρο και 5 από την Αθήνα.
Ο φετινός αγώνας ήταν και ο δυσκολότερος όλων διότι τις δύο πρώτες μέρες είχαμε σχεδόν άπνοια, την πρώτη μέρα οι αθλητές έμειναν στο νερό 6 ώρες για να γίνει τελικά μία μόνο κούρσα, ενώ την δεύτερη άλλες τόσες ώρες για να ολοκληρωθούν  μόλις δύο. Με συσωρευμένη λοιπόν κούραση οι αθλητές στον αγώνα την τρίτη μέρα όπου έγινανοι προβλεπόμενες 3 κούρσες.

 Ο απολογισμός λοιπόν για τον Ν.Ο.Κ.Α. στο τέλος των αγώνων ήταν εξαιρετικός.
Η δουλεια που κάνουν οι προπονητές του ομίλου μας, Γιώργος Φράγκος και Νίκος Σκόρδος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε απο τον πιο αυστηρό κριτή.
Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 15 χρονών για τον Λεωνίδα Τσορτανίδη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Χάλκινο Μετάλλιο στην κάτω των 13 χρονών για τον Πέτρο Τσορτανίδη.
Εξαιρετικός αγώνας και για τον Γιώργο Γιγίνη ο οποίος πήρε την 4η θέση στην κατηγορία κάτω των 15 χρονών, χάνοντας το μετάλλιο κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες το οποίο φαίνεται ότι είναι καθαρά θέμα σύντομου χρόνου.
Στην ίδια κατηγορία πέμπτος τερμάτισε ο αθλητής Νίκος Συρίγος κλείνοντας έτσι μια πετυχημένη παρουσία για τον όμιλό μας σε πανελλήνιο επίπεδο.
Αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές μας αγωνίστηκαν με πάθος συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες.
Το Κόρθι εδραιώνεται πλέον στην συνείδησητων ιστιοπλόων όχι μόνο σαν ένας προορισμός κατάλληλος για σερφ αλλά και σαν τόπος που βγάζει αθλητές και πρωταθλητές στο σερφ.

Υ.Γ:Πολλες ευχαριστίες στους δύο προπονητές μας γιατί δυόμιση χρόνια διεθέτουν αφιλοκερδώς  τα φουσκωτά τους για τους αγώνες αλλά και στον κύριο Κονταρίνη ο οποίος και αυτός έχει προσφέρει το φουσκωτό του σκάφος και κάθε έιδους εξοπλισμό απλόχερα προς εξυπηρέτηση των αθλητών  του ομίλου μας.
                                             Δημήτρης Τσορτανίδης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή πετιχυμενη φότο.και εινε εφχαριστο να βλεπομε την νεολεα να απασχολητε με τα σπορτ. ΘΖ NY

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν αναφερετε και τους αλλους αθλητες?στον αθλητισμο δεν είναι σημαντικο μονο η θεση που παιρνει κποιος αλλα και η συμετοχη.μην το ξεχναται αυτό!ΑΛ

Ανώνυμος είπε...

Πολλή ορεα φότο.με όλους τους αθλητές στον ορίζοντα.και τους εφχομε καλές επιτυχίες σε όλους επόμενους άγονες ΘΖ NY

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους αθλητές του ομίλου και στους προπονητές. Σε εμάς που ζούμε στο Κόρθι είναι γνωστές οι προσπάθειες και οι επιτυχίες όλων των αθλητών. Καλό είναι λοιπόν ο ίδιος ο όμιλος να γνωστοποιεί τις δραστηριότητες του, τις συμμετοχές και τις διακρίσεις των αθλητών και έξω από τα στενά όρια του νησιού.