Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η συγγραφέας Μαρία Σκαδαρέση στην Λέσχη Ανάγνωσης Γαυρίου



Τη Μαρία Σκιαδαρέση φιλοξενεί η Λέσχη Ενηλίκων, στο Γαύριο, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013, στις 11 όπου θα μιλήσει και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων για το πρωτόλειο της μυθιστόρημα
«ΑΤΡΟΠΟΣ ή Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΔΑΠΟΝΤΕ».

 Η επιλογή ως τίτλου του βιβλίου, του ονόματος μιας εκ των τριών Μοιρών (Λάχεσις και Κλωθώ οι άλλες) μόνο τυχαία δεν είναι. Άτροπος, ήταν η μοίρα που έκοβε το νήμα της ζωής των ανθρώπων.
 Η ιστορία ως γνωστό εκτυλίσσεται στην Άνδρο….

 ...το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 1943, ημέρα Τρίτη, βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, ανάμεσα στα αρμυρίκια της Πέρα Μεριάς, ο Franco Solerti.
Στη γυμνή του πλάτη, χωμένη ολόκληρη η λάμα ενός μαχαιριού με κοκάλινη λαβή, από αυτά που γδέρνουν τους χοίρους. Όσο η έρευνα προχωρούσε, τόσο η υπόθεση σκοτείνιαζε. Ένα γυναικείο εσώρουχο και ίχνη από γόβες στην άμμο βεβαίωναν πως ο Franco ήταν με γυναίκα λίγο πριν πεθάνει. Το χτύπημα όμως ήταν στιβαρό, σίγουρο και το μαχαίρι, όπλο δυσκολομεταχείριστο από γυναίκα.
 Ήταν μια εποχή όπου οι ανδριώτες ήταν κλεισμένοι στις δικές τους έγνοιες. Μια κοινωνία ανύποπτη μπροστά σε ό,τι αλλάζει τον κόσμο. Ο πλούτος και το όνομα, από τα χέρια των αρχόντων της γης, σ' αυτά των καραβοκυραίων. Μια οικογένεια στο δρόμο προς το τέλος. Κι η Βενετία Δαπόντε, πισθάγκωνα δεμένη σε μια πορεία που άλλοι χάραξαν γι' αυτήν, από τη γέννησή της, πάνω στο γύρισμα του αιώνα, ως τον επίλογο του βίου της.
Η ζωή μιας γυναίκας, ικανής για τις καλύτερες επιλογές μα στερημένης από την όποια ευκαιρία, μέσα σε όρια που, όποτε ξεπερνιούνται, είναι με τίμημα.
 Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στο Γαύριο, στο καφε Απόμερο.
Τηλ. επικοινωνίας 6947688306 – 6983483265

Δεν υπάρχουν σχόλια: