Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Πέλλας ευχαριστεί την Ειρήνη και τον Μιχάλη Βασταρδή


Ευχαριστήρια Επιστολή Συλλόγου Παραπληγικών  Νομού Πέλλας 
προς
 Μιχαήλ και Ειρήνη Βασταρδή
 για τη συλλογή από πλαστικά καπάκια.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι.


Καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Πέλλας στα Γιαννιτσά φτάνουν μεταφορικές εταιρίες με πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν χιλιάδες καπάκια μπουκαλιών.
Τα... καπάκια ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα με ένα μόνο σκοπό: να γίνουν αναπηρικά καροτσάκια. Και φαίνεται ότι πέτυχαν το σκοπό τους, αφού τα δυο τελευταία χρόνια χαρίστηκαν σε άτομα με αναπηρίες τουλάχιστον 40 καροτσάκια.
 Για πολλούς Έλληνες τα τελευταία χρόνια η συλλογή καπακιών έγινε συνήθεια, την ώρα που για κάποιους άλλους θεωρούνταν ένας ακόμη αστικός μύθος, ο οποίος, όμως, τελικά απέκτησε σάρκα και οστά.
«Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, στην οποία συμβάλει όλη η Ελλάδα. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ακόμα και νήπια μαζεύουν καπάκια και μαθαίνουν τι σημαίνει αναπηρία. Κάποιοι μαζεύουν καπάκια ακόμα και από το δρόμο. Ξεκίνησε ως αστείο και έγινε πράξη. Μέσα στην κρίση έχουμε ενωθεί σε κάτι» τόνισε  η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Πέλλας, Δήμητρα Χριστάκη.
 Ο σύλλογος συνεργάζεται με μια μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης και εμφιάλωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην οποία προμηθεύει τα καπάκια που του έρχονται από όλη τη χώρα.

Η εταιρία αντί χρημάτων του δίνει, όταν συγκεντρωθεί η απαραίτητη ποσότητα, αναπηρικό καρότσι ή αμαξίδιο. Συγκεκριμένα, χρειάζεται ένας τόνος από καπάκια, δηλαδή 540.000 από αυτά, για να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Πρόκειται -σύμφωνα με την κ. Χριστάκη- για μια πολύ συγκινητική προσπάθεια, ιδιαίτερα αυτούς τους καιρούς, που η κρίση έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία.
 Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με το σύλλογο ή να στείλει καπάκια για τη συλλογή στη διεύθυνση Κολοκοτρώνη 10, Γιαννιτσά Πέλλα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν
στο τηλ. 23820 81308
ή στη σελίδα του συλλόγου στο facebook: Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Πέλλας.

από: https://www.facebook.com/antonis.lavdas?hc_location=timeline
και http://www.egnatiapost.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να διευκρινίσω ότι το ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραπληγικών που στάλθηκε στη ηλεκτρονική μου διεύθυνση απευθύνεται προς όλους όσους συμμετέχουν στη συγκέντρωση των καπακιών και όχι προσωπικά σε εμένα και το σύζυγό μου.
Ειρήνη Βασταρδή