Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αιολικά πάρκα στην Άνδρο : η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα...

(χάρτης  από τη ΡΑΕ-Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)
Τώρα που η «πράσινη» ενέργεια προβάλλεται ακόμη πιο πολύ ως λύση στην κλιματική αλλαγή και καθώς στη διασυνδεδεμένη με το ηπειρωτικό σύστημα Άνδρο, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, επείγει μια σφαιρική ενημέρωση των κατοίκων για το θέμα. Η προωθούμενη πολιτική αφορά κυρίως μεγάλα αιολικά πάρκα, μερικών δεκάδων MW έκαστο αποτελούμενο από τεράστιες μηχανές ύψους 100-150 μέτρα (περίπου όσο ο ½ πύργος του Άιφελ). Για την Άνδρο έχουν κατατεθεί αιτήσεις για πάνω από 500 MW (βλ. επισυναπτόμενο χάρτη) με τις προτεινόμενες θέσεις, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί από τις εταιρείες – παράνομα- ανεμολογικοί ιστοί σε αρκετά σημεία. Μερικά βασικά που δεν λέγονται είναι : 1) Η αιολική ενέργεια είναι συμπληρωματική και όχι εναλλακτική πηγή ενέργειας, εξαρτώμενη από τον κύβο της ταχύτητας του ανέμου. Δεν μπορεί να μας απαλλάξει από τις λιγνιτικές μονάδες. 2) Δημιουργεί αστάθεια στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, απαιτώντας τεράστιες επενδύσεις σταθεροποίησης που τις πληρώνει ο καταναλωτής. 3) Η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων συνεπάγεται τεράστιες και μη αναστρέψιμες βλάβες στο ανάγλυφο και στο τοπίο, πλήττει καίρια τη βιοποικιλότητα και απαξιώνει τεράστιες εκτάσεις γύρω από τα πάρκα. 4) Οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι είναι οι επιδοτούμενοι αδρά επενδυτές.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί τις παρακάτω ιστοσελίδες :
http://windwatch.gr/
http://www.eyploia.gr/ βλ. ηλεκτρονικά τεύχη 5, 7, 12, 19 και 22

κείμενο : Αλέξανδρος Μαβής

.

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω οι ντοπιοι,ιδιοκτητες των εκτασεων πετανε απο τη χαρα τους που τους δινουν καμποσα ευρω οι εταιρειες για να καπαρωσουν τα χωραφια και τους υποσχονται ετησιο εισοδημα επινοικιασης.Οσο και να διαμαρτυρονται οι υπολοιποι τιποτα δε θα αλλαξει, αφου οι ιδιοκτητες εχουν δωσει το πρασινο φως σ'αυτο το αλισβερισι.

SIMATOROS είπε...

ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΟΦΟΝΙΑΔΕΣ TOY KEΡΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ !!!
Η ΝΑΞΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΚΑΛΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ;
ANTIΔΡΑΣΤΕ ΟΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ !!!
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ...

καψοραχη είπε...

παντως υπαρχει και αγνοια....θα μου πεις αν εχω ενα χωραφι και μου κανουν προταση να βαλουν κατι μεσα και γι αυτο θα με πληρωνουν καθηκον μου δεν ειναι να μαθω τι στο διατανο ειναι αυτο? δηλ αν εστηνε ο αλλος στουντιο παιδικης πορνογραφιας θα το εδινα?
αλλα ξερετε το συνδρομο του καραγκιοζη που ο Ελληναρας εχει μπολικο (πονηρια ωχδελφισμος και βλαχια) εδω τον συμβουλευει στο στυλ..."μην το ψαχνεις καυμενε!!!παρε τα φραγκα και σκασε!"
παντως αυτοι που ξερουν ας ενημερωσουν τον κοσμο οπως μπορουν και απο κει και περα ο καθεις ας πραξει με το προσωπικο του φιλοτιμο!
εγω προσωπικα δεν πιστευω παντως οτι οι Ναξιωτες ειναι πιο οικολογοι πιο εξυπνοι και πιο φιλοτιμοι απο εμας τους Ανδριωτες!
μπορει να ειμαι ρομαντικη δεν ξερω...

SIMATOROS είπε...

ΟΠΟΙΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΨΗΦΙΖΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΦΟΒΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG EΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ Email:energospolitisandrou@gmail.com
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΜΑ" ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ" είπε...

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ !!!
ΕΜΕΙΣ;
ANΔΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΑ
ΤΩΡΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΘΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ;
ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ XΡONIA TΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ;
ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ"
ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το άρθρο. Δεν πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών με τη πρόφαση ότι παράγουν ενέργεια από ανανεώσιμη πηγή. Αυτή η συζήτηση που θα αρχίσει τώρα στην Άνδρο, σε άλλα μέρη έχει αρχίσει πριν πέντε χρόνια. Στην Ευρυτανία μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του κόσμου (ακόμη και συλλαλητήρια έγιναν), αναγκάστηκαν τότε το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια των περισσότερων Δήμων να πάρουν αρνητικές αποφάσεις στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Κανείς Δήμος από τους 11 δεν ψήφισε θετικά.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει μεγάλη προσοχή η καταφατική απόφαση. Στην υπόλοιπη Ευρώπη τις τοποθετουν σε βιομηχανικές ζώνες. Υπάρχουν τοσα έρημα νησιά, εκεί δεν μπορούν να τοποθετηθούν ??? Μήπως σε αυτά ο αέρας είναι λιγότερος ?

Βαγγέλης είπε...

Η άποψη μου είναι ότι οι ανεμογεννήτριες αποτελούν σημαντική λύση για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και πρέπει να τη δούμε με σκέψη και όχι αφορισμό. Προφανώς όλοι εδω μέσα είναι τρομαγμένοι με τα λαμόγια και τις εταιρείες που λαδώνουν για να κάνουν business σε βάρος δημόσιου χρήματος, ανθρώπων, αξιών. Από την άλλη οι ανεμογεννήτριες αποτελούν σοβαρή λύση για το ενεργειακό μας μέλλον και προσωπικά τις έχω δει σε πολλά νησιά, βουνά και λαγκάδια σε όλη την Ελλάδα και είναι απλά φανταστικές. Είναι όμορφο να σκέφτεσαι ότι παράγεις ενέργεια απλά και μόνο με το αεράκι που φυσά. Προφανώς υπάρχουν και κάποια προβλήματα που τις συνοδεύουν αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό και γι αυτό πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία βάσει σχεδιασμού. Είναι καλό να υπάρξει περιβαλλοντική παιδεία στο νησί γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε άγνοια, κάτι που βέβαια αποτελεί γενική αλήθεια για όλη την Ελλάδα. Οι ανεμογεννήτριες ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετηθούν και να αποτελέσουν πραγματικότητα σε πανελλαδικό επίπεδο δίνοντας ευκαιρίες εργασίας, απεξάρτηση από τους άραβες και τα πετρέλαια και παραγωγή (επιτέλους) ενός αγαθού σε αυτή τη μικρή χώρα που τον τελευταίο καιρό δέχεται ψυχολογικές πιέσεις για οικονομική κατάρρευση.
ΟΧΙ στα λαμόγια ΝΑΙ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ανώνυμος είπε...

"Ειναι φανταστικες"
Διχως αμφιβολια η νοτια Ευβοια εχει γινει φανταστικη!!!

Βαγγέλης είπε...

Συγχαρητήρια για τη δημιουργία ενός νέου ιστολογίου. Αυτό δείχνει δυναμικότητα που είναι αναγκαία για την αντίδραση σε φαινόμενα αδιαφάνειας που δύναται να συμβαίνουν στο νησί μας. Αλλά προς θεού, το βίντεο με τις ανεμογεννήτριες αποτελεί παραπληροφόρηση και απόδειξη ότι το διαδύκτιο θέλει προσοχή στο ψάξιμό του. Από επιστημονικής άποψης τα λεγόμενα του κυρίου που ομιλεί αποτελούν ψευδή στοιχεία και ανοησίες οι οποίες προσφέρουν σύγχηση και όχι ενημέρωση. Θα συνιστούσα στον administrator να προσέχει τι προβάλει γιατί οι ενεργοί πολίτες της Άνδρου πρέπει να είναι σκεπτόμενοι και όχι κερκίδα γηπέδου για χαβαλέ.

Βαγγέλης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
αφού σου αρέσει να βλέπεις τα καμμένα καραφλά βουνά της Ν. Έυβοιας κανένα πρόβλημα...
είναι θέμα γούστου εξάλλου...

Ανώνυμος είπε...

Καλυτερα τα καραφλα βουνα (αλλωστε στην Ανδρο τετοια εχουμε) παρα τα "αναδασωμενα" με ανεμογεννητριες βουνα.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ,
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΡΩΝΙΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! )ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒLOG ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ BLOG ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ KAI ENA ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ;ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ;ΠΟΙΟΙ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΙΩΠΗΡΑ;
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΤΑΙΝΙΟΥΛΕΣ,ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ KAI OI ΓΑΤΟΥΛΕΣ" ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ, ΠΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.
ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.
ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ!
ΑΛΗΘΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG "ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ";
ΜΗΠΩΣ ΤΟ "ΣΝΟΜΠΑΡΕΤΕ";
H MHΠΩΣ ΦΟΒΑΣΤΕ MH ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ-ΝΤΑ Ο ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ...

ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ; είπε...

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ...
"Ποιός γνωρίζει και ποιούς ναυαγοσώστες... που δούλεψαν το περασμένο καλοκαίρι στις παραλίες της Άνδρου;"

Bonjo είπε...

Είχα ακούσει για "Zαβαντριώτες" αλλα εσείς ξεπεράσατε τον εαυτό σας.
Σας κοροϊδεύει ο Μαλταμπές ασύστολα.
ΚΡΙΜΑ !!!!

καψοραχη είπε...

φιλε ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ
σε διαβαζω καιρο τωρα και πραγματικα "ψαχνομαι" μαζι σου.....
κατ'αρχας με πειραζει η ανωνυμια...το πολυ "θα κανουμε,θα ρανουμε,γιουρια ολοι μαζι στον ταβλα με τα κουλουρια" ετσι χυμα!
ειμαι η Μαρια Ανυση απο τα Λειβαδια του Ηλια και της Χρυσανθης και απο τον καιρο που θυμαμαι τον εαυτο μου ακεφτομαι αριστερα....τον τελευταιο καιρο μαλιστα με ολα αυτα που βλεπω γυρω μου (και στο νησι) στην κοινωνια και στην πολιτικη ζωη ειμαι ενα βημα πριν απο το μπουκαλι το στουπι και τον αναπτηρα! το λεω επωνυμα και με γνωση των συνεπειων....στο νησι χρονια πολλαααααα τωρα βασιλευει η συντηρηση..στα κοινα στα λιγωτερο κοινα στις ζωες....οι λιγοι που αντιδρουν περιθωριοποιουνται και γινονται γραφικοι....θα ηθελα να ξερω λοιπον ποιος εισαι και τι γνωμη εχεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για καυτα θεματα οπως ανεργια,περιβαλλον,μεταναστες(διοτι καπου διαβασα και φασιζουσες ιδεες περι μεταναστων!)
οσο για το blog σου υποσχομαι θα το διαβαζω και θα συμετεχω εφ οσον κρινω οτι εχω κατι να πω....διοτι στην ζωη μου φοβαμαι μονο την αρρωστια και την αγνοια!
φιλικα
Μαρια Ανυση -Κουερινη

Βαγγέλης είπε...

Αγαπητέ ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ,
Τα βίντεο πράγματι δεν είναι για την επιστημονική κατάρτιση αλλά παραπληροφορούν τον κόσμο που τα βλέπει (όχι όλα, αλλά το συγκεκριμένο με τις ανεμογεννήτριες). Πρέπει να βλέπουμε ΚΑΙ τα πλεονεκτήματα των ανεμογεννητριών και αυτά να τα διαβάζει ο κόσμος... δε μπορεί να έχουν μόνο μειονεκτήματα όπως τα παρουσιάζεις. Γιατί τότε κάνεις προπαγάνδα.
Λυπάμαι για το ύφος σου αλλά δεν είμαι αντίπαλός σου. Απλά σχολιάζω αυτά που έχεις αναρτήσει στο ιστολόγιό σου κάτι το οποίο εύχομαι να δέχεσαι. Αν όχι, τότε καλύτερα να γίνεις ανενεργός πολίτης γιατί όπως είπα και προηγούμενα, θέλουμε σκεπτόμενους ανθρώπους.
Ζητώ συγνώμη από το διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου για την πληθώρα μυνημάτων μου.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Μή βαράτε όλοι μαζί γιατί αν και η αλήθεια πονάει.
Πρώτον δεν είμαι ένας είμαστε πολλοί και αποκλείεται όλοι να είναι φασίστες.
Μαρία χαίρομαι για τις διαπιστώσεις σου και αν το νησί είχε αλλες 100 Μπουμπουλίνες να σκέπτονται σαν εσένα, σίγουρα δεν θα βιώναμε το σημερινό αίσχος και την κατάντια μας σε ότι αφορά την ποιότητα της ζωής μας στην Άνδρο.

Για να μή γράψω έκθεση ιδεών θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου Μαρία Ανύση με κάποια ερωτήματα

ΑΝΕΡΓΙΑ: Πόσους άνεργους Aνδριώτες δικηγόρους απασχολούν ο έπαρχος Άνδρου και οι άλλοι δικηγόροι στα γραφεία τους στο νησί;

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟN:Πότε έγινε ΑΝΟΙΚΤΉ δημόσια διαβούλευση στην Άνδρο πριν φυτέψουν τις ανεμογεννήτριες στο νησί και πριν μας δηλητηριάσουν τα στρατηγικά μας νερά στη περιοχή ΚΗΜ με μαϊμου περιβαλλοντικές μελέτες;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Πότε έκαναν "τον κόπο" να δώσουν μια απάντηση όλοι οι τοπικοί "άρχοντες" στην Άνδρο σε δίκαιες ή ακόμα και άδικες επιθέσεις εναντίον τους απο το διαδίκτυο;
Πότε ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες μέσα απο τους δημοτικούς ιστοχώρους για τις σοβαρές εξελίξεις στο νησί μας όπως ο εμβολιασμός,ο ΧΥΤΑ-ΤΥ κτλ (ευτυχώς που το έκαναν τα blog)!Τί τους διατηρούν τότε; Για να λανσάρουν την μούρη τους ή μήπως για προπαγάνδα στα δήθεν έργα τους!
Ποιός γνωρίζει τι συμβαίνει και πως προχωράει η ανακύκλωση στην Άνδρο;Kαι πάει λέγοντας ...
Αυτό το πράγμα το λέτε δημοκρατία;

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Αλλο οικονομικός μετανάστης, άλλο λαθρομετανάστης και άλλο "ιθαγενής".Έχουν δικαιώματα και πρέπει να τα αποκτήσουν μόνο μέσα απο μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική με δικλείδες εθνικής ασφάλειας.Όχι με πολιτική του "γονάτου".Όποιος όμως θέλει να γίνει "ιθαγενής" με πακιστανό π.χ.είναι δικαίωμά του.'Ολες οι ψηφοφορίες στo διαδίκτυο δίνουν την απάντηση.Η γνώμη μας περιτεύει.
Κοντός ψαλμός αληλούϊα.Θα δείξει.

ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΧΕΙ ΚΑ ΣΑΣΠΕΝΣ.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Υ.Γ. θερμή παρακληση.
Απο δώ και στο εξής παρακαλώ οι τοποθετήσεις σας να γίνονται στο blog " EΝΕΡΓΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ "
Υπάρχουν ντοκουμέντα για να πάρετε εκεί θέση.Εκεί σας θέλουμε.
Συντροφικά και... όχι απέναντι!
Καλό Αγώνα

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, κ.λ.π. το ερώτημα δεν είναι ναι ή όχι στις ανεμογεννήτριες γενικά. Προφανώς όλοι μας λέμε ναι. Το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει στην Άνδρο.
Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν, τη πανίδα, το χερσαίο φυσικό περιβάλλον και κατά συνέπεια το τουρισμό. Οπότε δε πρέπει να εγκαθίσταται σε μέρη που επιδιώκουν τουριστική ανάπτυξη. Εκτός και αν δεν τη θέλουμε, ή θέλουμε οι τουρίστες να έρχονται στην Άνδρο μόνο για τη θάλασσα και να μην κοιτάνε το πλούσιο χερσαίο φυσικό περιβάλλον της και τους παραδοσιακούς οικισμούς της που πρέπει να προστατεύονται………
Αν κατασκευαστούν αιολικά πάρκα σε άλλα μέρη που δεν βλάπτουν (ενδεικτικά Νότια Εύβοια, Φθιώτιδα, κεντρική Πελοπόννησος, κεντρική Μακεδονία, Νότια Κρήτη και γενικά στη μισή Ελλάδα) τότε θα λύσουμε το ενεργειακό πρόβλημά μας. Απλά οι επιχειρηματίες θέλουν εγκατάσταση εκεί που τους συμφέρει περισσότερο. Όμως το κράτος που τους δίνει τις επιδοτήσεις πρέπει να τους υποδείξει τις περιοχές και όχι το αντίστροφο.

καψοραχη είπε...

Αγαπητοι ενεργοι πολιτες.....
χαιρομαι που αγγιξα μια ευαισθητη χορδη σας...αυτο λεει πολλα και χαιρομαι
τωρα.....
τις εξουσιες τις εκλεγουμε εμεις...και στην Αντρο και παντου...οταν κοπηκαν οι αρχαιες μουριες μπροστα απο τον κινηματογραφο τον θερινο για να φυτευτουν φοινικες δεν ειδα να βγει κανενας σας να παρει τον δημαρχο με τις ντοματες!ισα ισα οταν το συζητησα κοντεψαν να με φανε....οι ιθαγενεις!
απο βολεμα και γλυψιμο εξουσιας καλα παμε!
για τα υπολοιπα θα μας παρει ωρα...αλλωστε το περιβαλλον δεν θα μας μαθει καμια εξουσια να το προστατευουμε αν πρωτα δεν το κανουμε μονοι μας...ξερεις ποσες φορες πλακωθηκα στο νησι για τις σακουλες στις παραλιες? τιγκα οι θαλασσες στις σακουλες...κι οταν τολμησα να πω οτι φταινε οι Ανδριωτες που τις αμολουν στους δρομους και ο αερας τις παει στην θαλασσα μου ειπαν οτι ερχονται απο Τουρκια (αληθεια εχει Γονεο Μαρκετ και στην Τουρκια?)

τωρα για το ευαισθητο θεμα των μεταναστων συγχωρα με αλλα δτις "δημοσκοπησεις" τις διαδικτιακες μονο το Λάος πιστευει!!! ισως επειδη ψηφιζουν μονο οι ψηφοφοροι του...και ΝΑΙ χρειαζεται μεταναστευτικη πολιτικη αλλα επισης ΝΑΙ προτιμω να γινει ιθαγενεις ο Πακιστανος που σεβεται την χωρα μου,δουλευει σε αυτην κανει οικογενεια σε αυτην, και να φυγει στα ξεκουμπιδια ο Ελληναρας το λαμογιο που ζει διπλα μου και εις βαρος μου κλεβοντας ασυστολα και βρωμιζοντας αυτο το ελαχιστο καθαρο και αθωο κομματι της πατριδας που απομεινε!ο Ελληναρας με το συνδρομο του καραγκιοζη!

φιλικα
Μαρια Ανυση Κουερινη

ΑΦΑΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ είπε...

Kαψοράχη
Μένεις στα φαινόμενα και χάνεις την ουσία.Ακόμη μια διαμαρτυρόμενη που μόλις την "ζορίσουν" ή την πούν γραφική οι τοπικοί "σωτήρες" που έχουν γραμμένους τους πάντες στα παλιά των υποδημάτων τους, παθαίνει κρίση ταυτότητας και "αυτοχειριάζεται" συναισθηματικά. Αυτό μέχρι να ξαναψηφίσειτους ίδιους στις επόμενες εκλογές και μέχρι να ξανααπογοητευτεί.Αυτή είναιδυστυχώς η αλήθεια.Και δεν είναι επι προσωπικού για να μήν παρεξηγηθώ.Είναι καθολικό φαινόμενο στην Άνδρο και έχουμε "σιχαθεί" να το ακούμε τα τελευταία δέκα χρόνια απο πάρα πολλούς αδικημένους στο νησί.
Ζητούμενο πρακτικά είναι.Μπορεί να γίνει ένα ένα κοινό αγωνιστικό συνιστολόγιο - μιά που οι τοπικοί άχρηστοι άρχοντες ούτε ένα απλό blog ενημέρωσης δεν ήταν άξιοι 10 χρόνια να κάνουν.Έτσι ο κόσμος θα μαθαίνει το τί πραγματικά συμβαίνει στην Άνδρο και όχι να βλέπει την εικονική τους πραγματικότητα και προπαγάνδα;
Εδώ σας θέλουμε μάστορες που λέει ο λόγος.Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους και οι καρέκλες θα τρίξουν σύντομα.
Ολα τα άλα είναι λογάκια του διαδυκτίου για να "ξεθυμαίνουμε"
Αν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση ενημερώστε τους Ανδριώτες , όχι μόνο του νησιού αλλά και της Αθήνας που είναι οι πολλοί, να συγχρονιστούμε πρώτα και ανάλογα προχωράμε.
"ΟΥΣΙΑ" ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ...ΟΧΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑ (με το συμπάθειο)
Περιμένω ....

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΟΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΑΛΑ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΙΟ ΕΞΩ. Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟΝ ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !! ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ BLOG ANTΑΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΧΑΝΕΤΑΙ ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΘΗΝΑΙΕ. ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.
ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ

Βαγγέλης είπε...

Απάντηση προς Ανώνυμο (16/01/2010)
Σε προηγούμενο μήνυμα μου μίλησα για σχεδιασμό το που θα μπουν οι ανεμογεννήτριες. Με λίγα λόγια συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Υπάρχουν πολλά σημεία στην Άνδρο που μπορείς να τους τοποθετήσεις και προσωπικά πιστεύω πρέπει να δοθούν προνόμια σε όλους τους Ανδριώτες όταν τις φιλοξενούν στο νησί τους. Πάντως οι ανεμογεννήτριες αποτελούν δείγμα πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης (δεν εννοώ του ΠΑΣΟΚ, συχαίνομαι τον κομματικό λόγο) και δεν πιστεύω ότι καταστρέφουν το χερσαίο περιβάλλον όσο το καταστρέφουν οι δρόμοι και οι πυλώνες υψηλής τάσης... αλλά όλοι μας θέλουμε ένα δρόμο για να πάμε σε μια παραλία και στο σπίτι ρεύμα για να ζούμε...
Χαίρομαι πάντως που βλέπω όλο και περισσότερα μηνύματα και ενδεχομένως νέα ιστολόγια για την Άνδρο μας.

SIMATOROS είπε...

Παιδιά κάνετε ένα μεγάλο λάθος.
Μή "κολλάτε" μόνο στις ανεμογεννήτριες.
Υπάρχει και το θέμα ΧΥΤΥ που καίει και θα "πληρώσουμε" όλοι.
1)Υπάρχει μια ανακύκλωση που κανένας δεν ξέρει αν προχωράει, πώς προχωράει ποιός την κάνει και που γίνεται η διαλογή.
2)Μας εκθέτουν σε απολογισμούς τους κονδύλια της τάξης των 5.500 ευρώ για πληρωμή ναυαγοσωστών που κανένας δεν είδε σε καμιά παραλία με Γαλάζια Σημαία ούτε κανείς έμαθε ποτέ τα ονόματά τους.Να τους ξέρουμε βρε αδερφέ αν είναι συντοπίτες μας.Τιμή είναι όχι ντροπή τους.Γιά ψάξτε το στην Υδρούσα.
3)Έγινε ένας μαζικός εμβολιασμός στο νησί και κανένας δήμαρχος ούτε το επαρχείο δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει σωστά τους Ανδριώτες απο τις επίσημες ιστοσελίδες τους τη στιγμή που όλόκληρη η Ελλάδα αντιδρούσε και ανησυχούσε.
4) Ο έπαρχος έστησε εν χορώ ολόκληρο κλειστό "μασονικό-λαϊονικό κύκλωμα" στο νησί και κανένας "δεν μυρίστηκε" τίποτα.Πέρασε έτσι.!!!
Αυτή είναι η διαφάνεια και η δημοκρατία τους στην Άνδρο;
Γι' αυτό σας λέω. Τα θέματα είναι πολλά, δεν εξαντλούνται και "χάνονται" στο παρόν blog.

ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥ είπε...

Όντως υα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά απ' ότι φαίνεται.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Ας αναλάβουν κάποιοι απο το παρόν ιστολόγιο να οργανώσουν μιά συγκέντρωση, όπου νομίζουν, οτι είναι καλύτερα προτείνω το Πάσχα που θα είναι πολλοί κάτοικοι- ψηφοφόροι στο νησί, να γίνει μια σφαιρική ενημέρωση για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν το νησί,να καλέσουμε τους δημάρχους και τον έπαρχο να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους στους πολίτες και να Αυτοοργανωθούμε με ονοματεπώνυμο σε ένα σοβαρό "κίνημα πολιτών".Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.
Πιστεύω οτιθα είναι η "ΜΟΝΗ" ενέργεια για να μας πάρουν πλέον στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ SIMATORE, ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ BLOGS ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ BLOG ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. ΟΤΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ SITE ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΘΗΝΑΙΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?? ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ. ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένας πετυχημενος επίλογος ...

Ο “χωριάτης” δήμαρχος αποκτά πολύ γρήγορα “θάρρος” καβαλώντας το καλάμι της εξουσίας και ο μόνος που μπορεί να του κόψει το “βήχα” και να τον συνετίσει, θυμίζοντάς του ότι βρίσκεται ουσιαστικά σε “ηλεκτρική καρέκλα” και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να “χάσει το κεφάλι του”, όταν δεν τηρεί και δεν κάνει αυτά για τα οποία εξουσιοδοτήθηκε, είμαστε όλοι εμείς.
Εμείς που πρέπει να θυμόμαστε ότι η “δημοκρατία” δεν εξαντλείται στην εκχώρηση της εξουσίας, αλλά στον έλεγχό της!

καψοραχη είπε...

Αφανη Ναυτη δεν με ξερεις....η ουσια ειναι υποκειμενικη...δεν γονατισα παρα μονο μπροστα στον γενητορα μου...δεν προσκυνησα ποτε ουτε καν Θεο!δουλευω για να ζω με αξιοπρεπεια αλλα αυτο δεν με εμποδισε να τα βροντηξω οταν επρεπε και να μην ξεπουλησω ιδεες και αρχες...σαν γυναικα εκβιαστηκα λογω φυλου και δεν υπεκυψα...αρα το "πιεσμενη" που το γυρισε στο συναισθημα μακρια απο τον κ--ο μου με το συμπαθειο! και ΔΕΝ ψηφιζω τους ιδιους ακομα και αν προκειτε να ριξω ακυρο(με πονο ψυχης!) κατεβαζοντας καντηλια ακομα και στην αριστερα που ανηκω ιδεολογικα! ....δεν με ξερεις....
ευχαριστως να γνωριστουμε και φυσικα θα συμμετεχω οπου και οποτε βρεθητε....

η ουσια ειναι οτι κατι κινειτε εκει!
VENCEREMOS!


φιλικα
Μαρια

O SPYROS AP TA LEYKA είπε...

LOGIA LOGIA LOGIA

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ Κε ΣΠΥΡΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΗΡΑΞΟΥΜΕ!!! ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΕ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη συμφωνώ, αλλά και οι ανεμογεννήτριες θέλουν δρόμους και μάλιστα μεγάλους, μιας και για τη συναρμολόγησή τους θα μεταφέρονται με μεγάλα φορτηγά. Οπότε με τις νέες διανοίξεις - διαπλατύνσεις οι βλάβες θα είναι μεγαλύτερες από ότι φανταζόμαστε τώρα. Ο σχεδιασμός έπρεπε να είχε ήδη γίνει από πριν. Τώρα δυστυχώς ο σχεδιασμός, ουσιαστικά δε θα γίνει από το κράτος αλλά από τους επιχειρηματίες......

Πρώτα η ΑΝΔΡΟΣ ... είπε...

Για να μή μείνουμε στα λόγια μπείτε στον παραπανω σύνδεσμο και πάρτε θέση.
Αρκετά τράβηξε το "κουτσομπολιό"!
Nομίζω ...

SPYROS AP TA LEYKA είπε...

KALI H ANONYMIA SAS... KRIBEI DIPROSOPIA...DILADI OPOY FISAEI O ANEMOS STIN GLOSSA MAS... SAS PERIMENO GIA KAFE STIN ERIMIA...LIGO DISKOLO NA ELTHETE ALLA DISTIXOS ESEIS APOFASIZETE GIA MAS XORIS KAN NA KSERETE TA MERI POY GENITHIKAN OI PROPATORES MAS.. KSEXNAME EYKOLA OLOI MAS

Ανώνυμος είπε...

Σε τελικη αναλυση,μιας και η Ανδρος δε θα λυσει το ενεργειακο προβλημα ολοκληρου του πλανητη,ποσες ανεμογεννητριες χρειαζονται για να καλυφθουν οι αναγκες ΜΟΝΟ της Ανδρου;Καθε νησι να κανει τα κουμαντα του.Δεν ειναι αναγκη να γεμισει καθε ραχουλα με αιολικα παρκα για να τα κονομησουν ορισμενοι

Περί ανωνυμίας το ανάγνωσμα ... είπε...

Η ανωνυμία του συγγραφέα και του σχολιαστή σε ένα blog δεν απορρέει από την ελευθερία στην έκφραση, αλλά από το συνταγματικό δικαίωμα για το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δικαιώματα που υποχωρούν όμως, όταν κάποιος τελεί μια σοβαρή και ποινικά διωκόμενη πράξη, όπως π.χ. ο εκβιασμός ,η συκοφαντική δυσφήμηση κτλ.

Άλλωστε και σε αυτήν την περίπτωση το δικαστήριο θα κρίνει αν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση ή για έκφραση άποψης ανεκτή, εφόσον στρέφεται εις βάρος π.χ. ενός δημοτικού λειτουργού.

Μέχρι να φθάσει κάποιος στο δικαστήριο θα πρέπει "μόνος του " να ψάξει... και να πληρώσει πολλά.

Αυτά για να μη ψάχνεστε με τις ανωνυμίες ...

nikolos είπε...

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΚΟΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ( ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ , ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ )ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ,ΑΓΡΟΤΙΚΗ η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ , ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ,ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ , ΑΛΛΑ ΤΑ Ν Ε Ρ Α ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ , ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΥΛΟ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ , ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ..ΕΤΣΙ.. ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ..Κ Υ Ρ Ι Ο Ι ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΜΑΤΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑΜΟΥ - ΤΑΧΑΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ....ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΑΛΒΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ... ΧΩΡΑΦΙ ΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Α Γ Α Π Η ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ...ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ....ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΕΔΩ , ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ- ΠΟΝΗΡΕΥΟΥΝ ΠΛΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ Μ Α Κ Α Ρ Ι Ο Υ Σ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ , ΑΚΡΙΒΗ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ , ΨΕΜΑΤΑ , ΑΦΟΥ Λ Ε Φ Τ Α
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α Λ Λ Ο Δ Α Π Η .
ΚΑΛΑ , ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΣΑΣ , ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ .....