Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Νέο σχέδιο νόμου για την εκτός σχεδίου δόμηση στην Άνδρο


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος στην Άνδρο,παραμονές των γιορτών δόθηκε κατά προτεραιότητα για διαβούλευση  στους τρεις Δήμους του νησιού, στο Επαρχείο, στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες δασών και αγροτικής ανάπτυξης, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά τη δόμηση  στις παράκτιες περιοχές και στις περιοχές προστασίας της φύσης του νησιού.Οι απόψεις και οι τυχόν προτάσεις των αρμοδίων οργάνων για το σχέδιο νόμου θα πρέπει να υποβληθούν εντός του μηνός.



4 σχόλια:

kimon είπε...

Δεν μας λέει και πολλά η είδηση αυτή. Το νησί μας δεν βρίσκεται στο "παρα πέντε" της αισθητικής καταστροφής, αλλά στο "και πέντε".
Εδώ πρέπει να εξεταστούν τα ήδη υπάρχοντα εκτρώματα σε σημεία αισθητικού κάλους, κι αν θα πρέπει και με τι κόστος, να απομακρυνθούν από το οπτικό μας πεδίο.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι, θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι για να μας καθορίζουν τι είναι ωραίο και τι όχι;

Νομίζω ότι αν δεν υπάρχει αισθητική συνείδηση, κανένας νόμος δεν θα σταθεί εμπόδιο μπροστά στο συμφέρον.

Βαγγέλης είπε...

"Απόλαυση" αποτελεί η ανεξέλεγκτη δόμηση της παραλίας "Πίσω γυάλια"... νομίζω ότι ο πλοιοκτήτης μετέτρεψε το χρήμα του (ανεξαρτήτου χρώματος) σε κάμποσους τόνους τσιμέντο...
Η απόλυτη ξεφτίλα της Ανδριώτικης πραγματικότητας....

sgouro είπε...

Κοιτάξτε , από το να μην υπάρχει καν νομικό πλαίσιο , καλύτερα έτσι.
Βέβαια ,το θέμα είναι τι θα γίνει με όσα κριθούν παράνομα-θα τα γκρεμίσουν;

kimon είπε...

Βαγγέλη, αυτό που έγινε στα πίσω γυάλια είναι όντως η μεγαλύτερη ξεφτίλα στο νησί.
Κανείς δεν μίλησε τότε.