Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Και του χρόνου!








13 σχόλια:

Μαρία Κονδύλη τ Πέτρου είπε...

Αν πω την γνωμη μου θα μου απαντησουν αγνωστοι ή αγνωστες...καλυτερα λοιπον Βαγγελη η σιωπη...

Vangelis Loukisas είπε...

Έτσι είναι...

Αθηναίος Διαπορών είπε...

Η Σιωπή πάντα δεν είναι χρυσός.
Ενίοτε ειναι ...ΤΡΟΜΟΣ!!!
Βρέ που κατάντησε η Άνδρος...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το παρόν, αλλά δε πειράζει ....

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και έχει θορυβήσει τους υπέρμαχους της Αιολικής Βιομηχανίας, αλλά και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που στο παρασκήνιο συναλλάσσονται με επενδυτές και συμφέροντα. Κι αυτό, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε ρεαλιστική καταγραφή του τρόπου εξόντωσης των πουλιών στα αιολικά πάρκα.
Ο γύπας που χτυπήθηκε είναι θηλυκό, ηλικίας 2 ετών. Στα αιολικά πάρκα της Κρήτης τα τελευταία δύο χρόνια σημειωθήκαν 5 περιστατικά. Τα 4 πουλιά βρέθηκαν νεκρά. Δυστυχώς τα περιστατικά που γίνονται γνωστά είναι απειροελάχιστο ποσοστό των συνολικών συμβάντων. ΠΗΓΗ. Ελένη Α. Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος

Ανώνυμος είπε...

To video είναι στο youtube...

Vangelis Loukisas είπε...

πού ήθελες νάναι;

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συχαρητήρια στην πρόεδρο του συλόγου των γυναικών πάντα άξια.

Βαγγέλης είπε...

Παιδιά που κολλά η πίτα για τη νέα χρονιά με τις ανεμογεννήτριες?
Κλασσική παραπληροφόρηση κάποιων εδω μέσα...
Αλήθεια εσείς οι ανώνυμοι που γράφετε αυτές τις αηδίες, γνωρίζετε το ποσό της καταστροφής που ο Δυτικός πολιτισμός (εμείς δλδ) πραγματοποιούμε και σε τι ποσοστό σε σχέση με όλο το πλανήτη? Όταν γράφετε για τα κακόμοιρα τα πουλάκια που σκοτώνονται πάνω στις ανεμογεννήτριες, έχετε σκεφτεί λίγο έξω από την παραγόμενη παραπληροφόρηση του εγκεφάλου σας πόσα πουλάκια, ζωάκια, ανθρωπάκια σκοτώνονται ετησίως λόγο της κλιματικής αλλαγής? Αλλά αν δε μπορείτε να τα καταλάβετε, ίσως σκεφτείτε λίγο τα ζωάκια που πατάτε με τις αμαξάρες σας στους δρόμους που έχετε ανοίξει για να βρέχετε τον ποπό σας το καλοκαιράκι και μόνο...
με λίγα λόγια για όσους καταλαβαίνουν (όχι για τους ανώνυμους) υπάρχουν μειονεκτήματα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά τα πλεονεκτήματα είναι σαφώς περισσότερα... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ξυπνάτε Ανδριώτες... όταν θα γίνουμε Αφρική τα πουλάκια θα ψωφάνε από τη ζέστη και όχι από τις ανεμογεννήτριες...

Ανώνυμος είπε...

Που είναι βρε παιδιά η παραπληροφόρηση!! Είναι αναδημοσίευση και στο youtube υπάρχει και το βίντεο που το αποδεικνύει. Η απόδειξη του βίντεο παραπληροφόρηση;;; Μήπως η παραπληροφόρηση είναι σε αυτά που γράφει ο Βαγγέλης : «Ξυπνάτε Ανδριώτες... όταν θα γίνουμε Αφρική τα πουλάκια θα ψοφάνε από τη ζέστη» Μάλλον ο «Βαγγέλης» έχει για χαζούς του Ανδριώτες όταν λέει ότι αν δε μπουν ανεμογεννήτριες (στην Άνδρο) θα γίνουμε Αφρική. Σήμερα πάντως χιονίζει και το έχει στρώσει. Και δεν θα σταματήσουν τη κλιματική αλλαγή τα αιολικά πάρκα. Απειροελάχιστα θα την επηρεάσουν.

Επίσης λέει «ίσως σκεφτείτε λίγο τα ζωάκια που πατάτε με τις αμαξάρες σας στους δρόμους που έχετε ανοίξει για να βρέχετε τον ποπό σας το καλοκαιράκι και μόνο...» γιατί προφανώς είναι άσχετος και δεν ξέρει ότι θα κατασκευαστεί πολλαπλάσιος αριθμός τεράστιων δρόμων, προκειμένου τα τριαξονικά να μεταφέρουν για εγκατάσταση τις ανεμογεννήτριες και στην πιο απόμακρη κορυφή ή πλαγιά. Άρα θα γεμίσουμε και δρόμους πολλαπλάσιους από αυτούς που έχουμε τώρα για τις παραλίες.

Όλοι είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπέρ των ανεμογεννητριών, αλλά γιατί ζορίζονται οι δήθεν περιβαλλοντολόγοι όταν αναφέρονται κάποια μειονεκτήματα ;;
Το λέει βέβαια το ανωτέρω άρθρο : «οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στο παρασκήνιο συναλλάσσονται με επενδυτές και συμφέροντα» και χρηματοδοτούνται από αυτούς, προκειμένου να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα που στη περίπτωσή μας είναι οι ανεμογεννήτριες. Αυτοί έχουν βέβαια και τα παπαγαλάκια τους, που τα εκπαιδεύουν ώστε να προστατεύουν δήθεν το περιβάλλον κατά το δοκούν.
Ελπίζω ο κύριος με το όνομα ή ψευδώνυμο «Βαγγέλης» που το παίζει επώνυμος, να μην είναι ένα από αυτά τα παπαγαλάκια, που παραπληροφορούν εξυπηρετώντας συμφέροντα, έστω και εν αγνοία τους. Αυτά προς ενημέρωση γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Βαγγέλης είπε...

Άλλος ένα ανώνυμος ντροπή για το ιστολόγιο...
εύχομαι το μέλλον του κόσμου αυτού να μην χαραχθεί από ανθρώπους σαν εσένα...
αν και είμαι σίγουρος γιατί πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο...

Βαγγέλης είπε...

και για όσους ανώνυμους γνωρίζουν αγγλικά ας διαβάσουν λίγο για τις ανεμογεννήτριες από το wikipedia. Εκτός βέβαια αν είναι και αυτό από τα παπαγαλάκια...:
Danger to birds and bats has been a concern in some locations. However, studies show that the number of birds killed by wind turbines is very low, compared to the number of those that die as a result of certain other ways of generating electricity and especially of the environmental impacts of using non-clean power sources. Fossil fuel generation kills around twenty times as many birds per unit of energy produced than wind-farms.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power

Ανώνυμος είπε...

Έγραψα ότι είμαι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υπέρ των ανεμογεννητριών, αλλά γιατί τραβάει ζόρι όταν ανέφερα κάποια μειονεκτήματα;; Που σαφώς και είναι πολύ λιγότερα από τη παραγωγή ενέργειας με ορυκτά καύσιμα.

Μα προφανώς γιατί θέλει να παραπληροφορήσει το κόσμο ώστε να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες παντού χωρίς αντιδράσεις εξυπηρετώντας εν γνώση του ή εν αγνοία του οικονομικά συμφέροντα. Ξέρουμε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τα παράπλευρα έργα (διανοίξεις νέων δρόμων, κοπή δέντρων και γενικά χλωρίδας και πολλά άλλα) των αιολικών πάρκων και όχι από το θάνατο των πουλιών βέβαια.

Τελικά αποδεικνύεται ότι αυτός με το ψευδώνυμο Βαγγέλης που το παίζει τάχα επώνυμος είναι παπαγαλάκι. Προσοχή λοιπόν στα παπαγαλάκια που το παίζουν ξερόλες, γιατί μπορεί πατώντας πάνω μας να μεταμορφωθούν σε λαμόγια που είναι σαφώς χειρότερο.