Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Κι' άλλο μπετόν χρειάζεται ο δρόμος στα Γυάλια!

Ευτυχώς έμεινε ανέπαφο από την διάβρωση το πεζουλάκι με την επένδυση πέτρας!

Τα Γυάλια χωρίς τον δρόμο που θα μπορούσε να είναι 300 μ. μέσα από την αμμουδιά

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΞΥΛΩΘΕΙΤΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΤΟ ΜΠΕΖΟΥΛΑΚΙ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ. ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

e re xalia

SPYROS AP TA LEYKA είπε...

DEN FTENE TA MPETA...TO OTI MHKAME STHN PARALIA NA KANOYME DROMO DEN SAS LEEI KATI;;; KALYTERH NA GINEI KATASKEYH MIA MEGALYTERH FOYSKOTHALASIA PALI THA TON XALASEI...XRONIA TORA PEFTEI TO FTIAXNOYN K ANTE PALI...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, έχει κάτσει πάλι στο παρελθόν ο δρόμος εκεί ;

SIMATOROS είπε...

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ !
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΡέέέέέέ ....

Ανώνυμος είπε...

δε εχειs kati καλuτερο να κανειs;;παρα να γυριζεis kai να φωτογραφιζεis;;;τη βενζινη πoios τη πληρωνει΄΄΄΄΄
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Vangelis Loukisas είπε...

Το πρόβλημά σου ποιό είναι ακριβώς;

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ. Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ !!!

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Γειά σε όλους.
H ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει περίτρανα την ομορφιά που θα είχε η παραλία χωρίς τον δρόμο, που θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί 100-200 μέτρα πιο μέσα.

Για την απορία του Ανώνυμου.
Αρχικά τον δικαιολογώ.
Γιατί βλέπετε στις μέρες μας, (μέρες μίζας, λαμογιάς και συμφερόντων), είναι δύσκολο να χωρέσει ο νους του ότι ο Vanglouk όπως και αρκετοί άλλοι, αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους.

Αυτό που ΔΕΝ του δικαιολογώ είναι την αμέλεια, να μη κοιτάξει την κατάθεση ψυχής που γίνεται καθημερινά για το νησί μας στο blog της Κινηματογραφικής Λέσχης, πριν ανώνυμα γράψει το σχόλιό του.

SIMATOROS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..

Κάτι σαν τον (6ο) Ανώνυμο συντηρούν αρπακτικά λαμόγια και δήθεν "σωτήρες" για τα πανηγύρια που διέλυσαν την Άνδρο εξ ών συνετέθη.
Τρέξτε τους όλους με τα blogs και τα webs μέχρι τις εκλογές.Είναι η τελευταία ευκαιρία πριν καταστρέψουν την Άνδρο τελείως.
Φίλε μου Βαγγέλη Στεργιώτη ... άφησε αγόρι μου τον ρομαντισμό και το πολύ "χαϊδεμα" των άχρηστων στο πολύ ωραίο web που διατηρείς και ρίξε καμιά "καυτή" σελίδα αναφορών με όλες τις αναρτήσεις των υπόλοιπων blogs της Άνδρου αν δεν θέλεις ο ίδιος να γράψεις κάτι.
Aπο τον Simatoro έχεις το ελεύθερο.
Θα τους τακτοποιήσουμε δεόντως και με ντοκουμέντα.

Το ίδιο και σύ Ευάγγελε.
Κάπου ο ανώνυμος έχει δίκιο για τις βόλτες...
Δεν είναι αγώνας επικράτησης των ανδριώτικων ιστολογίων.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
EINAI AΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ "ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΙΣΚΟΙ,ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΦΛΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.-
ΑΝΑΜΕΝΩ ΕΞΕΛΙΞΗ

καψοραχη είπε...

Σηματορε εχεις δικιο...μου αρεσε το σχολιο σου...το μονο που θελω να θυμισω ειναι για μια ακομα φορα ειναι οτι οι εξουσιες ΟΛΕΣ οι εξουσιες ειναι καθρεφτισμα δικο μας...οι μισοι Ελληνες θελουν να μπουν στο δημοσιοι οι ιδιοι η τα παιδια τους και ψηφιζουν αυτους που τους το υποσχονται και οι αλλοι μισοι ειναι στο δημοσιο απλα θελουν να νομιμοποιησουν το αυθαιρετο να αγορασουν το σκαφος να "βολεψουν" τα μη νομιμα....ειναι η καταντια του νεοελληνα να γυριζει στο συνδρομο του καραγκιοζη....ο καραγκιοζης ηταν μια φιγουρα τεμπελη που κακοποιουσε το παιδι του με ξυλο(κολλητηρι) που κοροϊδευε τον φιλο του (Χατζατζαρη) που εγλειφε την εξουσια (Πασας) που εκμεταλευοταν τον θειο του(Μπαρμπα Γιωργο) και δεν εδινε σημασια στην γυναικα του (Αγλαϊα)
αν αυτη η φιγουρα δεν χαρακτηριζει τον νεοελληνα τοτε πεστε μου ποια!

κατα τα αλλα η επαναστατικοτητα πρεπει να εχει και δραση...αλλιως μενουν μονο τα μεγαλα λογια....και απο λογια ειμαστε χορτατοι...
εμπρος λοιπον να πεταξουμε απο την ζωη μας τα τοξικα....
ανθρωπους τοξικους,εξουσιες τοξικες,καταστασεις τοξικες!
Μαρια Ανυση -Κουερινη

Βαγγέλης είπε...

Απίστευτη φωτογραφία στα γυάλια...
Πράγματι η καταστροφή με το άσχημο τσιμεντένιο γεφυράκι είναι εμφανής...
Μπράβο στο Βαγγέλη που μας δείχνει την κατάσταση για άλλη μία φορά...

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Πόσο μ αρέσει η πολυχρωμία και η διαφορετικότητα...

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω την Κιν. Λ. Άνδρου για την φιλοξενία σ αυτό το σχόλιο.

Φίλε SIMATORE.
Ας συμφωνήσουμε σε κάτι.

ΟΛΟΙ όσοι διατηρούμε σελίδες και blogs για την Άνδρο (με την ιδιαιτερότητα και τον χαρακτήρα του κάθε ένας) θεωρώ ότι είμαστε χρήσιμοι για το νησί και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλάξουμε χαρακτήρα.

Εγώ δεν βλέπω αγώνα επικράτησης των Ανδριώτικων ιστολογίων που γράφεις.


- Η Άννα με την όμορφη παρέα της στο Λειβαδιανό Blog, έχει μια δική της κουλτούρα και ματιά για τα πράγματα.

- Ο Βαγγέλης, με την καθημερινή καταγραφή της ζωής του νησιού μας, θεωρώ ότι είναι μοναδικός σε όσα και με τον τρόπο που παρουσιάζει (του το έχω πει κατ επανάληψη).

Εσύ με τον SIMATORO και τα υπόλοιπα blogs που έχεις, (ΚΟΙΝΟ ΑΝΔΡΙΩΝ κλπ) βγάζεις στην φόρα τις κακοτεχνίες τις "ζαβολιές" και οτιδήποτε θέλει βελτίωση, κρίνοντας και καυτηριάζοντας οτι κακό διαπιστώνεις.

Από την άλλη εγώ με το androsinfo.gr αλλά και άλλοι πολλοί σαν κι εμένα, όπως π.χ. ο Γιώργος ο Λαλαίος με το andros-plakoura.gr και άλλοι, προσπαθούμε να δείξουμε στον "ξένο", τον μη Ανδριώτη τις ομορφιές του νησιού μας για να τον πείσουμε ότι αξίζει να την επισκεφτεί, προς όφελος της φυσικά.

Βλέπεις λοιπόν, ότι κάθε ένας από όσους συνθέτουμε αυτό το παζλ, έχει ένα ρόλο να παίξει που ευτυχώς ΔΕΝ ανταγωνίζεται του διπλανού του.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνουμε όλοι το ίδιο πράγμα.
Εσύ κάνεις αρκετά πετυχημένα αυτό που κάνεις και αρκετοί Ανδριώτες σε διαβάζουν και φαντάζομαι να προβληματίζονται.

Γιατί θα πρέπει να κάνουμε και οι υπόλοιποι το ίδιο?
Δεν θα κούραζε αυτό τους αναγνώστες μας?

Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρουσιάσει κάποιος στο κοινό τα κακώς κείμενα.

Για παράδειγμα εδώ, σ αυτό το blog.
Πόσες φορές δεν έχουν δείξει με φωτογραφικό μάλιστα τρόπο όσα άσχημα διαπίστωσαν.

Πιστεύεις ότι εγώ στο androsinfo.gr, δημοσιεύω τα δελτία τύπου των βουλευτών και των υποψηφίων Κυκλάδων για να κερδίσω κάτι?
Σε βεβαιώνω ότι προσωπικά ΔΕΝ περιμένω τίποτα από κανέναν τους.

Απλά με αυτό τον άχαρο για μένα τρόπο, μπορεί ο αναγνώστης που θα έρθει στη σελίδα μου, να κάνει τις διαπιστώσεις του μέσα από τις συγκεντρωμένες δημοσιεύσεις αυτές.

Όπως:
1. Αν γίνεται έργο και από ποιόν.
2. Σε ποια νησιά. (αν όχι στο δικό μας)
3. Ποιος τον κοροϊδεύει όταν φτάνουν οι εκλογές,
4. Αν υπάρχει ή ποιος τελικά είναι σοβαρός κλπ.

Βλέπεις λοιπόν αυτό που αρχικά φαίνεται ότι είναι "λιβάνι" στους διοικούντες (με τις δημοσιεύσεις) ότι μπορεί τελικά να είναι όπλο εναντίον τους.

Πάντως κλείνοντας, να ξέρεις.
Όποιος αναγνώστης είναι έξυπνος, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει (από όσα όλοι λίγο πολύ γράφουμε στις σελίδες μας) ποιος ενδιαφέρεται για το νησί μας, και ποιος για το ίδιο συμφέρον και την καρέκλα του.

Αυτά το ολίγα (ρομαντικά ή μη εσείς θα το κρίνετε).

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 6ο ΑΝΩΝΥΜΟ Η' ΑΝΩΝΥΜΗ...μηπως σκεπτεσαι να τον χρηματοδοτησης αν ναι πες κ σε μας να βοηθησουμε...

kimon είπε...

Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη δημιουργίας περιβαλλοντικού συλλόγου Άνδρου, γιατί όσο υπάρχουν λαμόγια που μαγειρεύουν ότι θέλουν πάνω στο νησί, σε λίγα χρόνια, ούτε θάλασσα θα έχουμε, ούτε φύση.
Επιτέλους πρεπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε στο παραπέντε της ξεφτίλας, αλλά στο και πέντε.
Λίγα μπορούμε να προλάβουμε ακόμα.

Βαγγέλη, αν το χεις σκεφτεί αυτό, στείλε μου μήνυμα.
Είμαστε πολλοί, μα πάρα πολλοί!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, καλά kimon, από αυτόκλητους προστάτες του περιβάλλοντος που το προστατεύουν κατά το δοκούν, έχουμε χορτάσει!!! Και είναι μόδα αυτό σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην Άνδρο.
Που κολλάει ο περιβαλλοντικός σύλλογος με το δρόμο στα Γυάλια που έγινε πριν κάποιες δεκαετίες δεν καταλαβαίνω..... Ίσως κάτι άλλο να έχει ο kimon στο μυαλό του και χρησιμοποιεί ως πρόφαση το περιβάλλον για να το πετύχει....

kimon είπε...

Εσύ πες μου ανώνυμε που κολάει ο δρόμος κόβοντας την ακτή στα 2.
Αφού βλέπεις ότι η ίδια η φύση δεν το δέχεται, εσύ επιμένεις;
Αν στο μυαλό σου έχεις πατάτες, μη περιμένεις να βάλω το τηγάνι.
Δεν έχω άλλες βλέψεις εκτός του να σκέφτομαι ρομαντικά και αληθινά.
Άλλα παιχνίδια δεν ξέρω να παίζω.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ. ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ 200-300 ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΜΕΣΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΗΖΙΣΗ.
ΣΑΝ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΔΙΧΝΕ ΣΟΒΑΡΟ. ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΠΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ? ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΦΟΡΤΗΓΑ - ΛΕΩΦΟΡΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ? ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ? ΟΧΙ. ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΙΔΕΡΑ (ΚΑΓΚΕΛΑ) ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ, ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΖΟΥΛΑΚΙ. ΒΙΤΡΙΝΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ. ΒΕΒΑΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΟΙ "ΣΟΦΟΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΟΙ ΣΤΕΝΙΕΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΟΙ ΣΤΕΝΙΕΣ. (ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ή ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ). ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΟΥΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ.

Μαρία Κονδύλη τ Πέτρου είπε...

Παρακολουθω καιρο ολα αυτα κ εχω διαπιστώσει πως ολοι οι ανώνυμοι η' οι ανωνυμες εχουν παντα τις λυσεις....Που εισαστε τοσα χρονια τωρα ξυπνατε η' τωρα ξυπνησατε

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΑ BLOGS ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ, ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ??? ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ.

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Για τον Κίμωνα (και όσους θέλουν ένα περιβαλλοντικό σύλλογο).

Η καλύτερη (κατά την ταπεινή μου άποψη) και πιο άμεσα εφαρμόσιμη λύση, είναι η ίδρυση αυτού του συλλόγου σήμερα, από τα προεδρεία των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

Για να μπορεί:
1. Να ιδρυθεί ΑΜΕΣΑ.
2. Να μας εκφράζει ΟΛΟΥΣ.
3. Να έχει ΙΣΧΎ και ΚΥΡΟΣ

Διαφορετικά μέχρι να ιδρυθεί,
μέχρι να αποκτήσει αριθμό μελών που θα τον κάνουν ισχυρό,
μέχρι να περάσουν τα 2-3 πρώτα Δ.Σ. που δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο από δημόσιες σχέσεις, μέχρι μέχρι μέχρι... θα έχω πεθάνει.

Aν κάποιος πιστεύει ότι αξίζει να το προχωρήσουμε, ας στείλει ένα e-mail να δούμε πόσοι μαζευόμαστε και πως το μεθοδεύουμε.
info παπάκι androsinfo.gr

kimon είπε...

Κατ' αρχήν για να ιδρυθεί ένας τέτοιος σύλλογος θα πρέπει να υπάρχουν ευαισθητοποιημένα μυαλά πάνω στο θέμα για να υπάρχει συνοχή και συμφωνία.
Πρέπει να αποτελείται από επιστήμονες ικανούς να προτείνουν λύσεις και να θέτουν αυστηρές κριτικές που να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία και έρευνες. Να ελέγχουν και να ελέγχονται με κύρος και σοβαρότητα.
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι εν μέρει θα μπορούν να βοηθούν και να βοηθούνται εκεί που τους αγγίζουν τυχόν προβλήματα. Δεν μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο γιατί ο ρόλος τους περιστρέφεται περισσότερο σε μια πιο ρομαντική διάθεση επί των θεμάτων που αφορούν το νησί.
Δεν θα κόβουνε πίτες, ούτε θα οργανώνουνε πανηγύρια. Μόνο συνέδρια, ενημέρωση, κριτική και λύσεις.
Με λίγα λόγια ο σύλλογος χρειάζεται σκληροπυρινικά μέλη, αποφασισμένα να αντιμετωπίσουν κάθε λογής παραλογισμούς και ατασθαλίες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία μας εξήγησε ο ανώνυμος που γράφει με κεφαλαία!! Μόνο που σε ένα σημείο έκανε λάθος που λέει : "ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ? ΟΧΙ."
Βεβαίως και έχει γίνει προμελέτη που εκτιμά το κόστος αποκατάστασης του τοίχου σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ούτε ο Δήμος ούτε η Νομαρχία μπορούν να διαθέσουν. Εξάλλου σε κάθε μεγάλο έργο πια, πρέπει να γίνεται και μελέτη σκοπιμότητας.
Όσον αφορά τυχόν διάνοιξη δρόμου 300-400μ. από τη παραλία, μόνο οι απαλλοτριώσεις θα κοστίσουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και επιπλέον το κόστος κατασκευής του δρόμου!!!
Μήπως οι δήθεν περιβαλλοντολόγοι όπως ο kimon έχουν να προτείνουν λύση ρεαλιστική και οικονομική??
Αν ναι με χαρά να τη μάθουμε, αν όχι ας σταματήσουν να γκρινιάζουν γιατί αν δεν έχουν άλλους σκοπούς, τότε είναι τουλάχιστον αφελής.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ... ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΥΤΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ???

kimon είπε...

κύριε ανώνυμε με μικρά γράμματα,
καταλαβαίνω το φόβο σου και τα μικροσυμφέροντά σου.
Ομως πρέπει να βάλεις το χέρι στη καρδιά κι ενίοτε στη τσέπη αν θέλεις το νησί σου να ακουστεί μακριά.
Αν όχι, μείνε όπως είσαι αλλά μην εκφράζεις άποψη. Η γραφικότητα είναι πια ξεπερασμενη κι εκνευριστική σε ανθρώπους που δεν έχουν στοιχειώδες τσαγανό κι επίπεδο.

Ο/Η SPYROS AP TA LEYKA είπε...

POIHTES XORIS ONOMA...

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Χαίρομαι που συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση παρ ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες.
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το νησί μας.

Αγαπητέ Κίμωνα.

Γράφεις ότι ένας περιβαλλοντολογικός σύλλογος, πρέπει να ιδρυθεί από επιστήμονες και σκληροπυρηνικά - αποφασισμένα μέλη.

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Πιθανόν να είχε επιτυχία, πιθανόν όχι.

Για σκέψου όμως αν, (λέω αν)
καταφέρναμε να ξεσηκώσουμε τους πρώτους 3-4 πολιτιστικούς συλλόγους και άρχιζαν να το συζητούν σοβαρά, και στη συνέχεια προσεγγίζαμε τους υπόλοιπους,
ποιο Δ.Σ. από αυτούς θα αποφάσιζε να μείνει έξω ?
Και αν κάποιο Δ.Σ. αποφάσιζε να μη συμμετάσχει τι θα είχε να απολογηθεί στα μέλη του ?

Αν λοιπόν έχουμε την ίδρυση, δες και τη συνέχεια.

Από κάθε σύλλογο που θα συμμετείχε, θα έπρεπε να ορίσουν αντιπρόσωπο για τις συνελεύσεις έναν επιστήμονα ή τουλάχιστον έναν σκληροπυρηνικό - αποφασισμένο να τους εκπροσωπήσει.

Πες μου λοιπόν:
Ποιος Βουλευτής, Έπαρχος, Δήμαρχος κλπ θα είχε το ανάστημα να πάει κόντρα στις αποφάσεις ενός τέτοιου συλλογικού οργάνου ?

ΟΛΟΙ θα στέκονταν σούζα στις αποφάσεις του, φοβούμενοι την γενική κατακραυγή και το πολιτικό κόστος.

Δες το λοιπόν από αυτή την πλευρά και τα ξαναλέμε.

kimon είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη, δεν μίλησα για περιβαλλοντολογικό σύλλογο, αλλά για περιβαλλοντικό.
Αν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στήριζαν περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου, δεν θα χρειάζοταν να μιλάμε περί ιδρύσεως άλλου συλλόγου.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, άρα ο σύλλογος πρέπει να είναι καθαρός, ανεξάρτητος, να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις και να κατακραυγάζει τις προχειρότητες.
Δεν είναι ανάγκη να γονατίζουν οι πολιτικοί μπροστά τους και να φοβούνται, αλλά να μπορούν να συνεργάζονται για το καλό του τόπου.
Οποιαδήποτε εμπλοκή άλλων συλλόγων θα αποτελεί στρατευμένη προώθηση για να κλείνουν πάλι στόματα.

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

(για το περιβαλλοντολογικός στο προηγούμενο post, φταίει το μικρό παράθυρο στο οποίο γράφουμε εδώ που με μπερδεύει.)


Κίμωνα.

Φοβάμαι ότι δεν διέκρινες τι υπάρχει στον συλλογισμό μου.

Ένας περιβαλλοντικός σύλλογος σαν αυτόν που προτείνεις, θα είναι ένας ακόμη σύλλογος στο νησί, ανεξάρτητα από τις προθέσεις τις ικανότητες και τις επιθυμίες των μελών του.

Οι όποιες παρεμβάσεις του για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, θα είναι απλά, μια ακόμη φωνή διαμαρτυρίας.
Ισχυρότερη ίσως από την φωνή όσων ανθρώπων νοιάζονται και φωνάζουν σήμερα, αλλά μέχρι εκεί.
Μια ισχυρή φωνή.
Δεν θα μπορεί να επιβάλλει θέσεις και προτάσεις όσο σωστές και αν είναι, μέχρι να έχει μέλη του, ΟΛΟ το νησί.
Μέχρι να έχει δηλαδή το κύρος και τον όγκο που απαιτείται.



Αυτό που προτείνω, είναι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό.

Από την φύση μου είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων οπότε θέλω να γνωρίζεις ότι δεν έχω καμία πρόθεση να "γονατίσω" ούτε καν να φοβίσω κάποιον πολιτικό, δήμαρχο η όποιον άλλο.
Επίτρεψέ μου όμως.
Αυτό που γράφεις για τους κρατούντες "να μπορούν να συνεργάζονται για το καλό του τόπου" ξεπερνά τον δικό μου ρομαντισμό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο αγώνας για το περιβάλλον, δίνεται με μάχες προς τα συμφέροντα.

Ας πάρουμε το πρόβλημα με την χωματερή και την χωροθέτηση της νέας θέσης.
Ή το πρόβλημα με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών που έρχεται.

Πιστεύω, ότι κάθε δημόσιος λειτουργός και φορέας, θα αντιμετώπιζε εντελώς διαφορετικά το προεδρείο ενός και μόνο συλλόγου (έστω και περιβαλλοντικού), και εντελώς διαφορετικά ένα προεδρείο που θα εξέφραζε μαζικά ΟΛΟΥΣ τους συλλόγους του νησιού.

Αν αυτό το απλό παράδειγμα, δεν φανερώνει την τεράστια διαφορά που υπάρχει, δεν έχω κάτι που να το κάνει πιο κατανοητό.


Υ.Γ. Δεν έχω την πρόθεση να επιβάλω τις απόψεις μου. Θεωρώ ότι απλά ανταλλάσσουμε γόνιμες σκέψεις με αυτές τις επικοινωνίες έτσι?

kimon είπε...

Φυσικά και ανταλλάσουμε γόνιμες σκέψεις και σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον, αλλά θέλω να κάνω σαφή τον προβληματισμό μου σχετικά με τον σύλλογο συλλόγων που αναφέρεις.
Αν όλοι οι κάτοικοι ήταν μέλη ενός συλλόγου, δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.
Αυτό που διαφοροποιεί τους συλλόγους είναι η διαφορετική αντιμετώπιση σε ζητήματα που προκύπτουν.
Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει σύμφωνα με το παράδειγμά σου, στη συζήτηση για τη χωροθέτηση της χωματερής;
Σημασία λοιπόν δεν έχει να παίρνονται οι αποφάσεις απ' τους συλλόγους, αλλά να ενημερώνονται οι πολίτες και τα κέντρα αποφάσεων για τις επιπτώσεις επί των αποφάσεων.
Αν αυτός ο δρόμος στα Γιάλια είχε μελετηθεί από ειδικούς στατικούς επιστήμονες, δεν θα ήταν εκεί που είναι τώρα.
Το νερό και η άμμος είναι ότι χειρότερο για οποιαδήποτε θεμελίωση τέτοιου τύπου. Από την άλλη το αισθητικό αποτέλεσμα μειώνει τη προσέλευση επισκεπτών, και τα προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον μεταβάλλουν το οικοσύστημα της περιοχής.
Βλέπεις λοιπόν ότι για να γίνει μια σωστή μελέτη δεν αρκεί μόνο ένας μηχανικός, αλλά και άλλες ειδικότητες που αγνοούνται στο νησί.
Συνήθως, για να γλυτώνουν έξοδα για μελέτες, δίνουν τις δουλειές σε εργολάβους και τελικά το κόστος υπερδιπλασιάζεται στις συντηρήσεις και επισκευές. Όσο για το αποτέλεσμα; Η φωτογραφία τα λέει όλα.
Πρέπει ο αρπακολατζισμός στο νησί να τελειώσει κάποτε αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη.
Θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι δεν υπάρχει τουρισμός στο νησί;
Και μη μου πεις αυτό που λένε όλοι, ότι δεν θέλουμε τους τουρίστες. Όλοι κάνουν σα τρελοί. Απλά δεν γνωρίζουν τι είναι τουρισμός, τι είναι παροχή υπηρεσίας και τι φιλοξενία.
Όλοι στην αρπαχτή, χωρίς επένδυση σε βάθος χρόνου. Ο ξένος που έρχεται πρώτη φορά, δεν ξαναέρχεται. Δεν βλέπει τίποτα σημαντικό, και το σπουδαιότερο, δεν βρίσκει τη ζεστασιά που θα τον κάνει να έρχεται κάθε χρόνο.
Είναι πολλά τα θέματα Βαγγέλη που δεν εκφράζονται επί του παρόντος.

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Αυτό το απόσπασμα από το κείμενό σου θέλει bold

Πρέπει ο αρπακολατζισμός στο νησί να τελειώσει κάποτε αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη.
Θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι δεν υπάρχει τουρισμός στο νησί;
Και μη μου πεις αυτό που λένε όλοι, ότι δεν θέλουμε τους τουρίστες. Όλοι κάνουν σα τρελοί. Απλά δεν γνωρίζουν τι είναι τουρισμός, τι είναι παροχή υπηρεσίας και τι φιλοξενία.
Όλοι στην αρπαχτή, χωρίς επένδυση σε βάθος χρόνου. Ο ξένος που έρχεται πρώτη φορά, δεν ξαναέρχεται. Δεν βλέπει τίποτα σημαντικό, και το σπουδαιότερο, δεν βρίσκει τη ζεστασιά που θα τον κάνει να έρχεται κάθε χρόνο.

kimon είπε...

Ίσως έχεις δίκιο. Κάποια πράγματα πρέπει να γράφονται με bold, αλλά και να λέγονται φωναχτά.
Το δεύτερο μας λείπει!

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΝΔΡΟΥ είπε...

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤ' ΑΡΧΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ.-
DO IT ...

Ανώνυμος είπε...

Γράφεται, γράφεται, γράφεται …. αλλά κανείς σας δεν προτείνει λύση ρεαλιστική και οικονομική για το τοίχο στα Γυάλια !!!
Μόνο η δημιουργία περιβαλλοντικού συλλόγου σας ενδιαφέρει. Αφού δεν έχετε λύσεις για τα προβλήματα, τι τον θέλετε το σύλλογο;; Για δημόσιες σχέσεις ή για διεκδίκηση ενισχύσεων από το κράτος;; Πείτε επιτέλους την αλήθεια !! Θέλετε ανάπτυξη τουριστική στο νησί αλλά ταυτόχρονα να σταματήσει η οικοδομή;; Πως θα γίνει αυτό δε μας λέτε, γιατί προφανώς είναι παράλογο. Και αφήστε τις σαχλαμάρες ότι ένας τέτοιος σύλλογος θα κυβερνούσε το τόπο μαζί με τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς που και εσείς ψηφίζεται. Μη κοροϊδεύετε άλλο τους αναγνώστες του blog αυτού. Και ελπίζω να μην τα εννοείται αυτά!!!

Και εγώ μπορώ να είμαι ρομαντικός, να γράφω ωραίες εκθέσεις όπως τα παιδιά του Γυμνασίου. Όμως επειδή πρέπει να είμαστε πιο ώριμοι δε μπορεί από τη μια να λέμε να σταματήσει η ανάπτυξη (οικοδομή, κατανάλωση κ.λ.π.), χωρίς να προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους πολιτισμένης διαβίωσης, αλλά ταυτόχρονα να θέλουμε και τουριστική ανάπτυξη. Έτσι όμως γινόμαστε αφελείς και εφόσον συνεχίζουμε γραφικοί!!!

Ο kimon μας λέει να μην εκφράζουμε άποψη, ότι είμαστε γραφικοί, ξεπερασμένοι κι εκνευριστικοί επειδή λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, προφανώς πάνω στον εκνευρισμό του επειδή ξέρει ότι δεν έχει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, αλλά αφελείς και κατ’ επέκταση γραφικές!!! Μάλλον πρέπει να κοιτάξει ένα καθρέπτη για να δει σε ποιόν πρέπει να απευθύνονται αυτά που αναφέρει και να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Ανώνυμε γειά σου.

Μάλλον χρειάζεται αν ξαναδιαβάσεις ΟΛΑ τα κείμενα που έχουν γραφτεί από την αρχή αυτής της ανάρτησης για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει πει όσα ισχυρίζεσαι.

Simatoros είπε...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ.
ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Ή ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ Η ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒLOG ΜΕ ΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΦΑΛΜΟΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΥΦΛΟΥΣ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΥΜΠΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ.ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ "ΣΝΟΜΠΑΡΕΤΕ".

ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...
Η ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΖΕΤΕ" ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΝΙΑ ΣΑΣ,
Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΓΙΑ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ BLOG ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ
ΤΟΠΙΑ , ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΔΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΤΟΣΟ ΣΑΣ - ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ !!!
ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΞΕΡΩ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ "ΣΤΑ ΙΣΙΑ" ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒLOG ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΠΩΝΥΜΑ Η ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.

ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ.

ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο MΠΛΟΚΟΚΑΥΓΑΣ ΣΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ "ΦΑΠΑ" ΣΤΗ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΒΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ !!!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΔΗΘΕΝ".

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ".

ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ "ΞΕΡΟΛΕΣ" ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ.ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ.ΠΡΑΞΗ.

Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ STATUS ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Ή ΠΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.-

SIMATOROS

ΥΓ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΟ BLOG ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
AN ΔΕΝ ΤΟ ΔΩ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΚΑΛΠΙΚΑ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ .-

SIMATOROS είπε...

... ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΩ ΕΙΠΑ;!!!
ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ.
ΚΑΙ "ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ".
ΟΠΟΥ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ .-

kimon είπε...

Κάτσε ρε σηματωρέ, καταρχήν ποιο είναι το μπλογκ; κατα δεύτερον, δεν είμαι και πολύ καιρό εδω μέσα, κάτι μήνες είναι που γνωρίζω κόσμο, και μιλάω, μιλάω και όλο μιλάω για να δω που με παίρνει και που δεν με παίρνει, που αξίζει και που δεν αξίζει. Μη βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό και απειλείς οτι θα το κλείσεις! Μα δεν σου είπε κανείς ν ανοίξεις μπλογκ, μόνος σου το έκανες. Αλλα κι εκεί πάλι το ίδιο δ θα γίνει; λόγια, λόγια, λογια.
Προτιμώ να γίνει μια συνάντση κι εκεί να τα πούμε όλα.
Κλείστε ραντεβού και φύγαμε. Είμαι μέσα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ BLOG ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ SIMATORE ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Μαρία Κονδύλη τ Πέτρου είπε...

Μπουκουρουκου....

SPYROS AP TA LEYKA είπε...

Σε λιγο θα σπασουμε ρεκορ στους συλλογους....[που βεβαια ειναι ολοι για τα μπαζα...απ τις μαχαιριες που ριχει ο ενας στον αλλον] ΧΑΙΡΕ ΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕ ΣΠΥΡΟ ...
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ!

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Αγαπητοί φίλοι.

Θέλω να ξέρετε ότι ΚΑΘΕ κείμενο που δημοσίευσα ως σήμερα σ αυτό (ή όποιο άλλο Ανδριώτικο Blog) το έγραψα, απλά για να εκφράσω τις σκέψεις και τις απόψεις μου για θέματα που αφορούν το νησί μας, χωρίς εμπάθεια ή με διάθεση να κάνω τον έξυπνο, τον πολύξερο ή με απώτερο σκοπό να παρασύρω και να επιβάλω τις θέσεις μου σε οποιονδήποτε.

Πολύ δε περισσότερο, δε θεώρησα ούτε στιγμή, ότι μπορώ να παίξω το ρόλο του "Robin της Άνδρου".

Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος μπορεί και πρέπει να έχει την άποψή του και ότι δεν μπορεί κανένας να του επιβάλει την δική του.

Γνωρίζω καλά, ότι είναι πανεύκολο σε κάθε άνθρωπο να ψάχνει για φταίχτες οπουδήποτε εκτός από τον εαυτό του,
γιατί στα 50 χρόνια μου, όσες φορές συνάντησα κάποιον που με κομπασμό κουνούσε τον "δείκτη" του χεριού του δείχνοντας ένα "φταίχτη", ταυτόχρονα μπορούσα να διακρίνω τα άλλα 3 δάχτυλά του διπλωμένα στην χούφτα του, να δείχνουν τον ίδιο.

Κίμωνα σε ευχαριστώ ξανά για την όμορφη και πολιτισμένη κουβέντα μας. Παραμένω στην διάθεση σου, για την συνέχισή της από κοντά όποτε θελήσεις.

Φίλε SIMATORE καλή συνέχεια. στον αγώνα σου.
Τα γραπτά καθενός μας,
ανώνυμα, επώνυμα ή με ψευδώνυμο,
θα μείνουν εδώ για να δείχνουν
τις προθέσεις τις πρακτικές και κυρίως το ήθος των συγγραφέων τους.

Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη, την Όλγα και κατ επέκταση την κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου για την φιλοξενία και να τους ζητήσω για άλλη μια φορά, να μη σταματήσουν ούτε στιγμή να προβάλλουν με την καθημερινή τους φωτογραφική συνήθεια το νησί μας.

Φιλιά.

Βαγγέλης Στεργιώτης - www.androsinfo.gr
Καλομενοπούλου 8 τ.κ.15451 Ν.Ψυχικό
Τηλ.: 210.6726.051 Φαξ: 210.6726.052
Κιν.:693.673.7450

Simatoros είπε...

Φίλε Ευάγγελε Στεργιώτη,

Κακώς κατ την άποψή μου απολογείσαι για το "τι" γράφεις και "γιατί" το γράφεις.Απλά γράφεις και όποιος θέλει το διαβάζει όποιος δεν θέλει προσπερνά.
Προβληματισμό εξέφρασαν όλοι οι σχολιαστές αυτού του άρθρου και το παρήγορο σ' αυτή την υπόθεση είναι πως "πολλοί" ευσθητοποιήθηκαν.

Δέν κατέχει κανείς το αλάθητο ούτε ειναι παντογνώστης.Μακρυά απο τον Simatoro τέτοιες νοοτροπίες και προθέσεις πολύ δε μακρύτερα το "Robin".!!!

Όλα τα σχόλια στο παρόν αλλά και στα άλλα Ανδριώτικα σχετικά βlog καλά ή κακά ένα πράγμα φωνάζουν.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ.ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Σ' αυτό νομίζω κανείς δεν διαφωνεί.

Eνώ δόθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία πέσαμε όλοι στην παγίδα να κριτικάρει ο ένας τον άλλον.Έλληνες! " Είδαμε τα Γυάλια και χάσαμε τα μπουκάλια."

Και θα χάσουμε και τα νερά μας στην Άνδρο σε λίγο, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική υποκουλτούρα η φαγωμάρα η αποστασιοποίηση η ειρωνική "δήθεν εξυπνάδα" και η ωραιοποίηση των πραγμάτων που εξυπηρετεί πίστεψέ με πολλούς.

Τα πράγματα βαδίζουν μαθηματικά στο .. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Εάν αυτό συμβεί τότε πιά δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν.
Η ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ Ή ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ
Γι' αυτό καθείς εφ'ό ετάχθη απο δώ και στο εξής.
Δεν θα ξαναεπανέλθω.
ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Φιλικά
Simatoros

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο simatoros ετοιμάζεται για τις εκλογές. Γιαυτό το παίζει ξερόλας δεν αντέχει το διάλογο - κριτική όπως οι πολιτικοί μας. Που όταν κάνεις κριτική ή τους λες προτάσεις σε βρίζουν!!

Ανώνυμος είπε...

"Κούνια που σας κούναγε" !!!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη Στεργιώτη θέλουμε να διαβάζουμε τα κείμενά σου, παρόλο που μπορεί σε μερικά να διαφωνούμε. Να ξαναγράφεις εδώ, όπως και στο site σου. Όλες οι φωνές πρέπει να υπάρχουν.....

Βαγγέλης Στεργιώτης είπε...

Ανέκδοτο: Και ο θεός φοβάται την Ελληνική Νοοτροπία

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε: «σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό».

Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό.

Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.

«Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο».

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.


«Νώε!» ανακράζει, «που είναι η Κιβωτός;»

«Συγχώρεσε με Κύριε», παρακαλά ο Νώε, «έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα.
Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό.

Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.

Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.

Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή του, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας.

Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.

Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους.
Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού.
Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.

Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.

Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.

Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια».


Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες.
Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.

Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.

«Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;»

Και ο Θεός απάντησε :
«Μπα, δεν βαριέσαι.
θα το κάνει το Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!!»

Ανώνυμος είπε...

Σωστόόός ο Βαγγέλης!!!! Άπαιχτο ......

Ανώνυμος είπε...

το χοντρο προβλημα θα ειναι σε 15 χρονια οταν η θαλασσα θα μπενει στα πρωτα σπιτια των παραθαλασσιων οικισμων. Το λιγο λιγο δεν το καταλαβενουμε, αμα δουμε ομως τις παληες φωτογραφιες των παραλιων του νησιου μας, θα καταλαβουμε οτι η ανοδος της θαλασσας δεν αφορα μονο τα εξωτικα νησια του Ειρηνικου.

Ανώνυμος είπε...

Να φωνάξουμε το εμπειρικό να το φτιάξει οι τον τατο ΑΦΤΩ σε λίγο θα φύγει όλο εχει σκαφτη απω κατω όλο ΘΖ gr