Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο κουβαρντάς Δήμος Άνδρου


 
Μέσα στις εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το νησί και μέσα στην καλή χαρά που είμαστε όλοι, ας με συμπαθήσουν κάποιοι αν με αυτά που ακολουθούν χαλάσω λίγο το κλίμα. Αλλά δε μπορώ να μην το σχολιάσω.
Σήμερα το μεσημέρι πήγα με φιλικό ζευγάρι (κατοίκους Άνδρου από τους «εποίκους» που αγαπάνε το νησί τουλάχιστον όσο κι’ εμείς και πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη που πληρώνουμε κι’ εμείς) στο Δήμο για να ζητήσουν κάποιο πιστοποιητικό. Στον όροφο του Παλιού Δημαρχείου. Πολύ αργά το μεσημέρι, λίγο πριν κλείσει η Υπηρεσία. Οι υπάλληλοι, όπως πάντα εξυπηρετικότατες. Άλλωστε οι ανθρώπινες σχέσεις μετρούν πάντα στις μικρές κοινωνίες. Δεν μπόρεσαν όμως να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επειδή τα έγγραφα που χρειαζόμασταν, ήταν σε μεγάλα βιβλία, που έπρεπε να μεταφερθούν εκτός του κτιρίου του Δήμου για να φωτοτυπηθούν (κανονικά η υπάλληλος για το κουβάλημα πρέπει να δικαιούται επίδομα για τη μέση της). Πληροφορήθηκα ότι το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι χαλασμένο κάτι μήνες τώρα! Σκέφθηκα ότι ο Δήμος πρέπει να έχει πράγματι οικονομικές δυσκολίες για να μην μπορεί να επισκευάσει το μηχάνημα. Αμέσως μετά όμως πληροφορήθηκα, ότι δεν πρόκειται γι’ αυτό. Ο Δήμος μας είναι απλώς κουβαρντάς! Δεν έγινε τώρα. Ανέκαθεν ήταν!! Γιατί?
Απλώς επειδή ο Δήμος μας, ενώ σε όλη την Ελλάδα (και στο γνωστό κόσμο απ’ ότι γνωρίζω) όταν κάνεις πολιτικό γάμο πληρώνεις κάτι τις, ο Δήμος μας (επαναλαμβάνω) είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος και προσφέρει τις σχετικές υπηρεσίες ΤΖΑΜΠΑ! Αποτέλεσμα το έχουν πληροφορηθεί και έρχονται από παντού για να παντρευτούν. ΤΖΑΜΠΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!

Καλοί μου φίλοι Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρακαλούμε πολύ κι’ εγώ και πολλοί άλλοι, να οργανωθούμε. Δεν είναι δυνατόν να παρέχει ο Δήμος υπηρεσίες τζάμπα, όταν γι’ αυτές ο ίδιος χρεώνεται έστω και ένα ευρώ! Για κάθε πολιτικό γάμο που γίνεται απασχολούνται υπάλληλοι, βγαίνουν φωτοτυπίες, δαπανά ο Δήμος. Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσει το τζάμπα!! Πρέπει να μπει ένα τέλος και ΤΕΛΟΣ, δηλαδή να πληρώνει καθένας που παντρεύεται. Ας πούμε οι ντόπιοι 50 ευρώ και οι λοιποί 100. Με δέκα γάμους θα έχετε βγάλει τα λεφτά για να φτιάξετε το φωτοτυπικό και στη συνέχεια να το συντηρείτε.
Αγαπητοί φίλοι, δεν είναι καιρός για κουβαρνταλίκια. Οργανωθείτε παρακαλούμε. Και μηδέν παρεξήγηση για όποιον φίλο πρόκειται να παντρευτεί. Ένα 50ντάρι δεν θα λείψει από κανέναν γαμπρό. Πολλά 50ντάρια όμως θα λύσουν το πρόβλημα του φωτοτυπικού!!
                                                                   Με εκτίμηση
                                                          ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ο Κος Ποπονης δεν κάνει ενα δώρο στον δημο .νομιζω πως θα ειναι ο ΠΡΟΤΟΣ στην ΓΡΑΜΗ για κατι τσάμπα Καλλα θα ειναι να κάνει μια επίσκεψη στο δημαρχο να του αναφέρει τα παράπονα του ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΑΣ ΑΝΟΙΣΙΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ .ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΕΒΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΗΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΣΕΙ,ΕΝΑΣ ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

τα κεφαλαια δεν σου πανε , καλυτερη είναι η πρωτη σου αναρτηση

Ανώνυμος είπε...

Το μηχανημα πρεπει να φτιαχτει φυσικα χρηματα υπαρχουν... για ενα τετοιο ποσο ,εδω δαπανουνται ποσα μεγαλυτερα για ψιλου πηδημα, αλλα να δειχνουμε οτι πρεπει να πληρωνουν για τους γαμους πρεπει να πληρωνει ο καθε ενας 50 η 100 ευρω ειναι παραλογο μαλλον θελουμε.... και αλλα ΧΑΡΑΤΣΙΑ το τραβαει το πετσι μας φαινεται ΕΛΑΙΟΣ..οσο για τους υπαλληλους να δουλεψουν και λιγο.. πληρωνονται καλα ...ακομη εν σχεση τι τραβανε στον ιδιωτικο τομεα η σε αλλες εργασιες ,οσο για επιδοματα επαιρναν καμποσα μην τα ξεχναμε ,ο ΔΗΜΟΣ εχει εδοδα μυαλα υπαρχουν να τα αξιοπιοιση οπως πρεπει..και οχι επιπολαια.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΗ... ΕΑΝ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛ. ΓΑΜΟ ΚΑΤΑ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ .ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΕΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΕΑΣ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ .ΑΛΛΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

EIDATE MATHAME OLOI STA XARATSIA ....RE TI PATHAME... TELIKA MAS ARESEI ...XARATSIA PANTOU LOIPON NA SOTHEI O DHMOS KAI H ELLADA .. TI D.N.A TELIKA EXOUME

Ανώνυμος είπε...

εγω παντρευτηκα στον ηλιον και κει τζαμπα ηταν,νομιζω οτι πληρωνουμε αρκετα στον δημο,και αυτο παροχη υπηρεσιων ειναι,οπως καθε πιστοποιητικο γιατι να πληρωνεις εξτρα?και τα 50 ευρω δεν περισσευουν!ασ δωσουν λοιπον αυτοι που εχουν,μια δωρεα ας πουμε ?βεβαια μπορει και ο δημος να βγαλει μια μικρη δαπανη για τα φωτοτυπικα!τελικα μαθαμε να πληρωνουμε για τα ηδη πληρωμενα και δεν σκεφτομαστε οτι τα αυτονοητα!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα σου αρέσουν τα μικρά γράμματα?κύριε πομονη ασχολειθειται με.κανένα διαζύγιο,και αφήστε το δήμο ήσυχο.μην μπλεκοσαστε με όλα!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Δεν θα πάρω θέση για το αν πρέπει να πληρώνουμε η όχι τους γάμους, δεν μας φταίνε όμως οι υπάλληλοι του δήμου. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και προσπαθολυν πάντα να εξυπηρετήσουν. Γιατί τους ανακατεύουμε; πάντα να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να χάνουμε το νόημα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ δεν θα γινομε άνθρωποι ψαχνόμαστε να βρούμε κατι να για πούμε κατι ΑΝΑΝΤΙΟΝ του ΑΛΟΥ αντί να βοιθησομε πάμε να το καταστρεψομε. Ο θεός μαζιμας ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

O ΔΗΜΟΣ εχει λεφτα εχει εσοδα..... εαν αφησαν το φωτοτυπικο ειναι η απο αδιαφορια η βολευει καπιους .. αρκετα πλήρωνουμε τοσα χρονια ολοι οι δημοτες ολων των ΔΗΜΩΝ φυσικα και .. το δικο μας ,εχουν βαλει στους ΔΗΜΟΥΣ πολυ κοσμο που την εχουν δει δημοσιοι υπαλληλοι και ειναι αδιαφοροι εκτος απο εξαιρεσεις φυσικα που υπαρχουν παντου...οι δημαρχοι αντιδημαρχοι κ.τ.λ.π πληρψνονται και τι κανουν ... να η καταντια ..ολοι σχεδον οι δημοι ειναι καταχρεωμενοι για ευνοητους.... λογους , και απαλαχτηκαν ολοι οι δημαρχοι που ειχαν κανει κακοδιαχειριση...και τα φορτωσαν στον καημενο τον ελληνα φορολογουμενο παλι.. οτι εκαναν και με τις κεντρικες εξουσιες οπως και τις τραπεζες φτανει πια μας ειπιαν τοσα χρονια το αιμα... βολεψαν και καμποσους απο τον κυκλο τους σε δημους και δημοσιο ...ελαιος πια ε οχι ...να πληρωνει ο καθε ενας και τον πολιτικο γαμο φτανει που τοσα χρονια τα ετρωγαν οι παπαδες και η.. εκλλησια που καταντησαν τους περισσοτερους να μην εχουν χρηματα ουτε γαμο βαφτησια και τα ευτονοητα

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άφτην τι ΦΩΡΑ ψήφισαν καλλα. Η προιγουμενη που δεν εκαναν τιποτα ειναι αφτη που φωνάζουν ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΥΣ...ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΩΤ.ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 17/08/2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ!!!
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ19/08/2015 ΜΕ ΤΗΝ 99 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ!
ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΛΑΤΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ .. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ.. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ Η ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Τ.Λ.Π ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΑΛΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε πολυ πισο με το Ίντερνετ που δεν χριαζουντε ουτε στάμπες με τους κοδικους σου ΜΠΟΡΙΣ να τελιονης της δουλιες σου .το φωτο μηχανιμα ειναι φετινά που ειναι το ΠΡΟΒΛΙΜΑ .το ΚΑΝΑΜΕ πολυ μεγαλο το θέμα τζ ΝΥ