Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Άνδρου (9) : Γεράσιμος Τσαγκαράκης- Η Γοητεία του Θορύβου , Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, 21:00




Συναυλία του Γεράσιμου Τσαγκαράκη
"Η Γοητεία του Θορύβου"


Το πρόγραμμα :
“ASVENTURAS”,Alexej Gerassimez, for snare drum solo
“SUITE for Cello Solo No.1 in G major”, J. S . Bach, transcription for marimba solo : 1. PRELUDE, 2. ALLEMANDE
“Prelude in F minor for marimba solo”, Casey Cangelosi
“WICCA for multi percussion solo”, Casey Cangelosi

Διάλειμμα

“PRIM, for solo snare drum”, Askell Masson
“MEDITATION No.1 for solo snare drum”, Casey Cangelosi
“REBONDS B for multi percussion solo”, Iannis Xenakis
“GROOVITATION for snare drum solo”, Krystian Skubala





Βιογραφικό Τσαγκαράκη Γεράσιμου

Γεννήθηκε το 1983 στην Κέρκυρα και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας. Οι σπουδές του στα κρουστά ξεκίνησαν το 1997 στο Ιόνιο Ωδείο Κερκύρας με καθηγητή το Δημήτριο Δεσύλλα και συνεχίστηκαν στο Ωδείο Athenaeum απ’ όπου και αποφοίτησε το 2006 με δίπλωμα Άριστα Παμψηφεί, αποσπώντας ταυτόχρονα και το Χρυσό μετάλλιο του ωδείου. Επιπλέον, είναι πτυχιούχος ειδικού Αρμονίας (2004-τάξη Μ. Μωϊσίδη Ωδείο Athenaeum) και διπλώματος Αντίστιξης (2013 – Ωδείο Κέρκυρας).


 Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και νυν της Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ., την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass, την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου της Αρμενίας, το JUST BRASS QUINTET, τα μπαλέτα της Όπερας της Ζυρίχης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα από το Novosibirsk της Ρωσίας, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κ.Ο.Α METALLON, την Πειραματική Λυρική Σκηνή, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, το συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη, το σύνολο κρουστών «Σείστρον» και το συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, ενώ αποτελεί μέλος του συνόλου κρουστών «ΤΥΜΠΑΝΑ».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τυμπάνων και κρουστών με τους Δημήτριο Δεσύλλα, Stephan Fougeroux, Saulius Astrauskas, Tim Adams, Jacques Rémy, Edgar Saksons, John Beck, Casey Cangelosi, Pius Cheung, Eriko Daimo, Wieland Welzel, Antonio Cattone, Marta Klimasara, Nebojsa Jovan Zivkovic και Celinho Barros και κατά καιρούς έχει αποσπάσει ποικίλες διακρίσεις (1ο Βραβείο στα κρουστά στους Πανελλήνιους Μουσικούς Μαθητικούς Αγώνες 2001, αναπληρωματικό μέλος στην Ορχήστρα Νέων της Ε.Ε. τα έτη 2005, 2006 και 2008 και στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων (The World Orchestra) το 2011, μέλος της Ελληνο-τουρκικής Ορχήστρας Νέων 2008 υπό τον Vladimir Ashkenazy, «Έπαθλο Ραθ» από το Δήμο Κερκυραίων το 2007, 3ο Βραβείο στην Advanced κατηγορία Ταμπούρου στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κρουστών Οργάνων – Days of Percussion 2014 που διοργανώνει η Italy Percussion Association στην πόλη Montesilvano στην Pescara της Ιταλίας, κ.ά).


Είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος μετάφρασης από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ως υπότροφος του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης παρακολούθησε μαθήματα βελτίωσης τεχνικής και μουσικής ερμηνείας στην Ακαδημία Franz Liszt της Βαϊμάρης στη Γερμανία με τον Markus Leoson. Με την αρωγή του ιδίου κοινωφελούς ιδρύματος συνέχισε τις σπουδές του στα κρουστά εκπαιδευόμενος στο οπερατικό και ορχηστρικό ρεπερτόριο δίπλα στον Edoardo Albino Giachino στην Accademia Nazionale di Santa Cecilia της Ρώμης στην Ιταλία (2012-2013) και στην Associazione Culturale Archangelo Corelli (2013-2014), ενώ έχει εκπονήσει το σύγγραμμα «Πολύγλωσσο Λεξικό Μουσικών όρων για τα κρουστά όργανα» το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: