Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Στους Αχαρνής

Μόνο την  ουρά που σχημάτιζε ο κόσμος να έβλεπες , καταλάβαινες  πόσο ασφυκτικά θα γέμιζε το Ανοικτό Θέατρο το βράδυ της  Δευτέρας 17 Αυγούστου 2015 για να παρακολουθήσει την παράσταση "Αχαρνής" στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Άνδρου.
 Καρέκλες είχαν τοποθετηθεί και στους φυτεμένους χώρους πάνω από τις κερκίδες  ενώ πολλοί ήταν και οι ουρανοκατέβατοι θεατές από τη πλάτη του θεάτρου
 Λίγο πριν τη παράσταση εξαφανίστηκαν με καθισμένους  θεατές  και οι πέντε κάθετοι διάδρομοι του θεάτρου.
   Η παράσταση άρχισε με  παραπονούμενους για θέσεις θεατές, με ένα όχι και τόσο ευχάριστο αεράκι από τη Σταυροπέδα και λιγότερους, η αλήθεια είναι, σινε-βρυχηθμούς.

 Παιγμένη από καλούς και γνωστούς ηθοποιούς  η  σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Κακλέα κωμωδία του Αριστοφάνη  άρεσε και καταχειροκροτήθηκε θερμά τόσο κατά τη διάρκεια όσο και πιο πολύ στο τέλος.
Το μέχρι τώρα συμπέρασμα είναι ότι, στο επόμενο φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2016, τέτοιες παραστάσεις πρέπει να προγραμματίζονται έγκαιρα και  για δεύτερη ημέρα   ώστε η παρακολούθησή τους να είναι και άνετη και ασφαλής.

6 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

Ωραία τα καλά σας λόγια για την παράσταση του θεάτρου ,αλλά δυστυχώς και εδω φάνηκε ο τοπικισμός σε όλο του το μεγαλείο.... υπήρξε διαχωρισμός μεταξύ των παιδιών των σχολείων του νησιού που πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν έπειτα από προσφορά εισιτηρίων του ιδρύματος Μωραίτη. Ενω τα παιδια από το σχολείο της Χώρας μπήκαν ελέυθερα μέσα, τα παιδιά από Κόρθι και Γαύριο αντιμετοπίστηκαν σαν ενός κατώτερου θεού, με την δικαιολογία οτι εισιτήρια είχε διαθέσει και ο ίδιος ο θίασος γι' αυτό δεν υπήρχαν θέσεις. Ευτυχώς ένας καθηγητής από το σχολείο του Γαυρίου κατάφερε να μπούν μέσα τα παιδια και να δουν την παράσταση έστω και όρθια!!!!!!!Του αξίζουν συγχαρητήρια!!! Άραγε το ίδρυμα Μωραίτη γνωρίζει αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γεγονός?

Ανώνυμος είπε...

Ο διχασμός μετάξι μας παντοτε ειναι ΚΟΝΤΑΜΑΣ κε η ζηλοφθονία .απω την στιγμές που γίνετε το δικο μας δεν μας ενδιαφέρει για τους υπόλοιπους .το συνηθισμένο αδριοτικο .και στο θεατρο να βάλουν αριθμούς στα καθίσματα .γιατι η πιο πολυ πιάνουν 10θεσης για τους ΔΙΚΟΥΤΟΥΣ ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΓΥΡΟ ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΟ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΤΟΙ'' Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ .. ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ