Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Υδατοδρόμιο στην Άνδρο;


Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ήταν και  οι προγραμματικές συμβάσεις για την κατανομή υδατοδρομίων σε 11 νησιά, μεταξύ των οποίων  και η Άνδρος.
 Ειδικά για την Άνδρο, το Συμβούλιο ενέκρινε, με ολίγη φαγωμάρα όπως πάντα και κατά πλειοψηφία, την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, για την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίου στη Άνδρο, καθώς και την εξουσιοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής για τυχόν εξειδίκευση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης.
Στο βίντεο με όλη την συνεδρίαση,
το θέμα των υδατοδρομίων αρχίζει στη 1:06:00 και τελειώνει στη 2:39:00



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα στην ανδρο, θα γινει υδατοδρομιο ειναι μεσα στα νησια που θα υπογραψουν με την περιφερεια η' οχι !! Γιατι απο αυτην την χαβρα των ιουδαιων που γινεται στα συβουλια αυτα , καθε αλλο παρα ακρη βγαζουμε!! Εμεις ειδικα στην ανδρο οπως πιστευω και στην τηνο , το θελουμε παρα πολυ το υδατοδρομιαο διοτι δεν εχουμε αεροδρομιο , και θα μας βοηθησει πολυ αρκει να γινει με βαση σωστης μελετης στο σωστο χωρο , και αρκει να υπαρξει οποσδηποτε διασυνδεση με αλλα υδατοδρομια αλλων νησιων , αλλιως δεν θα συμφερει την οποια εταιρεια να αναλαβει την δουλεια , πολυ σωστα το ειπε καποιος απο το συμβουλιο ειναι οπως τα πλοια που πιανουν σε πολλα λιμανια, τωρα για επιδοτησεις και τετοια αυτα ειναι θεματα του υπουργειου. Και τελος καποιος ειπε απο το συμβουλιο οτι δεν υπαρχει λεει εταιρεια στην ελλαδα που εχει υδροπλανα , λαθος μεγαλο , και βλεπουμε εδω ποσο ασχετοι ειναι ορισμενοι που προσερχονται σε συμβουλια χωρις καν να εχουν διαβασει και να εχουν ψαξει λιγο για τα θεματα που συζητουν και περιμενουμε να παμε μπροστα ετσι , αλλα ποιος τους βγαζει αυτους και με τι κριτηρια;;; σε αυτο πρεπει να κοιταξουμε τους εαυτους μας στον καθρεφτη, κλεινει η παρενθεση ,και λεω λοιπον στον κυριο να ψαξει την εταιρεια hellenic seaplanes, και μετα να ερθει να μας πει τι βρηκε , κατα τα αλλα , καλη δυναμη!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι οι Ανδριώτες και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Χώρας, θα πρέπει να στηρίξουν αυτή την ιδέα για δημιουργία υδατοδρομίου στην πρωτεύουσα του νησιού, που δεν έχει άλλη σύνδεση με την Αθήνα και άλλα νησιά, παραμερίζοντας τυχόν μικροσυμφέροντα και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Βέβαια το όλο εγχείρημα της δρομολόγησης υδροπλάνων θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, όπως το επιχειρηματικό ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών, την πυκνότητα των δρομολογίων, το ύψος του εισιτηρίου, την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών στο χώρο προσθαλάσσωσης, τις εκάστοτε επικρατούσες καιρικές συνθήκες κ.ά.
Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, νομίζω ότι η ιδέα της δημιουργίας υδατοδρομίου και συνακόλουθα η εκτέλεση δρομολογίων με σύγχρονα υδροπλάνα, θα πρέπει να τύχει της ένθερμης υποστήριξης των Ανδριωτών και των συλλογικών φορέων του νησιού, για προφανείς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια .εινε κατι που μας χριαζετε απω τούτη την περιοχή του ΝΗΣΙΟΥ αλλα οι Καιρικές . ΣΙΝΘΗΚΕΣ δεν το επιτρέπουν νομιζω. Μακάρι .να εχωμε μια ΤΕΤΙΑ εξιπερετιση ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Αν έρθει αεροπλάνο στην Χώρα μετά θα έρθει και κρρουαζιεροπλοιο και μετά θα φύγουν βράδυ όπως έφυγε το ΕΡΜΉΣ το δελφίνι που ερχόταν χώρα κάποτε.

Ανώνυμος είπε...

Εχει το λιμανι της ΧΩΡΑΣ υποδομη να υποδεχτει κρουαζιεροπλοιο;;;; , πραγματικα να σκεφτονται καποιοι πριν να γραφουν αυτα που γραφουν ειναι εκτος τοπου και χρονου ,εδω την αλλη φορα ειχαν ερθει κυπριοι με κρουαζιεροπλοιο που ειδε και επαθε να δεσει στην αγια θαλλασινη και να βγαλει τους ανθρωπους που ηταν μεσα , τι σχεση εχει το ενα με το αλλο!! Δηλαδη εσεις δεν θελετε να γινει υδατοδρομιο στην ανδρο , αν καταλαβα καλα, μπραβο συγχαρητηρια και μετα αναρωτιωμαστε γιατι παμε μπρος με την οπισθεν με τετοια μυαλα θα παμε μπροστα;;; δεν καταλαβαινετε τιποτα πια ;; αν ειναι δυνατον!! αν αυτο συνδεθει και με αλλα μερη θα μας φερει προσθετο κοσμο εφοσον λειτουργησει σωστα και με τις σωστες προδιαγραφες , ποιος σας ειπε οτι αυτο θα ειναι για τους ανδριωτες μονο , πολυ λιγοι ανδριωτες θα το χρησιμοποιησουν , το θεμα ειναι οτι αυτο θα το παρουν οι ξενοι για να ερθουν , ποσο πιο λιανα να γινει δηλαδη , μετα λεμε δεν εχουμε υποδομη , δεν εχουμε τουρισμο και ο καθενας γραφει οτι του κατεβει στο κεφαλι, πανε κατι να κανουν για καλο και καποιοι δεν δισταζουν να δειχνουν την μεμψιμοιρια τους την κακομοιρια τους και την κακοπιστια τους !!!!!