Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές από τον σύλλογο "Andros Society of USA"
Χρόνια Πολλά , Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά στην αγαπημένη μας Άνδρο!
 Σας ευχόμαστε για το 2015 υγεία και η Άνδρος μας λίγο πιο ψηλά.

​Χοροεσπερίδα του συλλόγου το 1930​

 Ο Σύλλογος Ανδρίων Αμερικής (Andros Society of USA,Inc) ιδρύθηκε το 1929 στη Νέα Υόρκη από Ανδριώτες μετανάστες και  εκείνα τα χρόνια αριθμούσε εκατοντάδες μέλη από την Νέα Υόρκη, Νέα Υερσέη,  Κονέκτικατ και Μασαχουσέτη.

​Διοικητικό Συμβούλιο γύρω στο 1947 ​

 Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, την δεκαετία 1950-60 λόγω των μεγάλων αποστάσεων, δημιουργήθηκαν και άλλοι τρεις σύλλογοι στις γύρω περιοχές .
 Ο σύλλογος μας σήμερα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και προσπαθούμε να μαζεύουμε χρήματα από εκδηλώσεις και να τα διαθέτουμε σε διάφορα ιδρύματα ή οργανώσεις ανθρωπιστικού  χαρακτήρα.
Όλες οι εργασίες γίνονται από εθελοντές μέλη του συλλόγου και ένας άλλος σκοπός του συλλόγου μας είναι η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων της Άνδρου και της Ελλάδας.

​Γράμμα του Καραουλάνη για την δωρεά το 1946​
 Πάντα ο σύλλογος μας, παρά τις αυστηρές νομοθεσίες του αμερικανικού κράτους  ως προς τις βοήθειες σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθεί πάντα να βοηθά την Άνδρο  σε διάφορες ανάγκες της.

​Γράμμα των Αδελφών Γουλανδρή για την δωρεά του 1946​

 Το 1946 ο σύλλογος είχε στειλει με την βοήθεια των αδελφών Γουλανδρή (ναύλωση πλοίου), ένδυση αξιας $45.000 δολαρίων.
Κάρτα ευχαριστήρια του Ευάγγελου Αβέρωφ για δωρεά στο πολεμικό ναυτικό για την δωρεα 
Πολλές ακόμα δωρεές δόθηκαν σε εκκλησίες, δημόσια έργα, γηροκομεία κλπ.

Παρέλαση στη 5η λεωφόρο της ΝΥ την 25 Μαρτίου με τον γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη 

 Έκτος από έργα ο σύλλογος μας έχει βοηθήσει με χρηματικές βοήθειες και τους τοπικούς συλλόγους, όπως την Ένωση Ανδρίων  Αθηνών.
Πάσχα του 1978

 Το τελευταίο έργο που χρηματοδοτήθηκε με 100% συμμετοχή από τον σύλλογο μας ήταν η αγορά ψυγείου  στο Κοιμητήριο της Χώρας για την συντήρηση των νεκρών πριν την ταφή.

 Πολλά από τα λευκώματα , μαζί με την ιστορία του συλλόγου μας βρίσκονται στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.
Μπάρμπεκιου το 2001

 Σήμερα ο σύλλογος μας έχει γύρω στα 140 εγγεγραμμένα μέλη, ανδριώτες 2ης και 3ης γενιάς που όπως οι προγονοί τους , θυμούνται πάντα την όμορφη Άνδρο μας!
 Από αριστερά, Ελπίδα Βλαχάκη (Αντιπρόεδρος), Ι Καρυστιάνη, Π. Βούλγαρης, Δημητρης Καλατζής (Προεδρος) 

 To φθινόπωρο του 2014 ο σύλλογος μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην πρεμιέρα της ταινίας "Μικρά Αγγλία" στη Νέα Υόρκη και να βραβεύσουμε τους δημιουργούς της, τον κο  Βούλγαρη και την  κα Καρυστιάνη.
η νέα γενιά του  Andros.Society.of. U.S.A.

 Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τον σύλλογο μας μπορεί να μας βρει στο Facebook σαν Andros Society of USA, Inc.
 Και με email : Andros.society.of.usa.inc@gmail.com
 Με φιλικούς χαιρετισμους, Δημητρης Καλατζής Προεδρος

TO HMEROL;OGIO TOY 2015

Andros Society of USA Inc
 Board of Directors
 Dimitris Kalatzis,President
 Elpida Vlahakis, Vice President
 Panagiotis Petrakis, Secretary 
 Antonis Vartholomeos, 1st Treasurer
 George Vlahakis, 2nd Treasurer

 MEMBERS OF THE BOARD
 John Rigas 
Theodore Zannakis 
Gasparis Beis
 Haroula Zannakis 
Violeta Dimeck
 Katina Patestas 
Maria Xanthos 
Anna Beis 
Maria Peters-Gounari

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Σιχαριτηρια στον πρόεδρο μας που για ενα σχεδόν χρονο έκανε τόσα πολλα. Κε του εφχωμε σε αφτον και την οικογενια του .καλλα χριστουγενα μαι ενα εφτιχες νέο έτος ΘΖ ΝΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Amalia Melis είπε...

As a daughter of Andros immigrants i have personally lived and loved the intensity of longing, respect and hope my parents and many of their friends from Andros have for their birthplace. We all seem caught by the memories they carry, the soil, sea, trees, houses that once held all these families. The bond is so strong it is carried from generation to generation. Andros lives inside each one of us no matter where we live today. Amalia

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω ήρθε ο καιρός ολλη οι Αδριοτες Να σπρώξουν τα παιδια τους και μερική τον εανφτο τους να εχουν μια επαφή με τους συλλόγους εστο και για λίγο οι ανδρός εινε μια ..δεν πρεπει να εχωμε Σύνορα ο πρόεδρος και το Σηβουλιο εχουν την ΚΑΛΛΗ διάθεση και ΕΙΠΟΜΟΝΗ να ακούσουν τα πάντα .θζ ΝΥ

Unknown είπε...

Σας θελουμε κοντα μας στην προσπαθεισ που κανουμε γισ την αναπτυξη του νησιου μας Πρωτο βημα ο σωστα δομημενος τουρισμος και δευτερο η προωθηση των ανδριωτικων προιοντων