Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στο σεμινάριο «Μανιταροκαλλιέργειας και μανιταρογνωσίας»





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο «Μανιταροκαλλιέργειας και μανιταρογνωσίας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο χωριό Κοχύλου από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου.


Οι εισηγητές του σεμιναρίου, Διδάκτωρ τμήματος Βιολογίας του Παν. Πάτρας Ηλίας Πολέμης και υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κουτρώτσιος, μύησαν τους 25 συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο των μανιταριών.
 Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκτενώς ενημερωθούν για τα εδώδιμα αλλά και δηλητηριώδη έως και επικίνδυνα θανατηφόρα είδη μανιταριών , να γνωρίσουν μεθόδους καλλιέργειας και συλλογής μανιταριών, να κατασκευάσουν μανιταροσακούλες αλλά και να γευτούν χειροποίητες λαχταριστές δημιουργίες με πρώτη ύλη τα μανιτάρια.
 Την Κυριακή η θεωρία έδωσε τη σκυτάλη στην πράξη, καθώς ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο συλλογής και ταυτοποίησης μανιταριών στο πεδίο, που συνδυάστηκε με ομαδικές δραστηριότητες με φόντο το φυσικό τοπίο της Άνδρου.

 Οι φιλόξενοι κάτοικοι του Βουνίου υποδέχθηκαν την ομάδα του σεμιναρίου στη λήξη της διαδρομής. Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί την πρώτη δράση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άνδρου για την ανάδειξη της χλωρίδας του νησιού, την επιμόρφωση των και τη συμμετοχική δράση των κατοίκων της Άνδρου.
Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές Ηλία Πολέμη και Γιώργο Κουτρώτσιο που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τους χορηγούς μας «ΝΕΡΑ ΣΑΡΙΖΑ Α.Ε.», «Γασπαρής Αντ.- Γασπαρή Χρ. & ΣΙΑ Ο.Ε.», το ζαχαροπλαστείο «ΚΡΙΝΟΣ» και την επιχείρηση «All flowers» της Ιωάννας Σαραβάνου.



 Τέλος ευχαριστούμε τον υποστηρικτή μας και φίλο φωτογράφο Δημήτρη Αντωνέλλο, αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους του Βουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: