Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Άνδρου ανακοινώνει και ευχαριστεί


"Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω, πως ύστερα από επικοινωνία με τον πλοιοκτήτη Κο Παναγιωτάκη, απεδέχθη το αίτημά μας προκειμένου το απογευματινό δρομολόγιο του "Αικατερίνη", της Παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να γίνει κανονικά. 'Ετσι ύστερα από πολλά χρόνια το νησί μας θα έχει ανταπόκριση με Ραφήνα και με απογευματινό δρομολόγιο. Πολλοί συμπατριώτες μας είχαν εκφράσει την επιθυμία λόγω εργασίας να υπήρχε και απογευματινό δρομολόγιο την παραμονή, προκειμένου να έρθουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Άνδρο. Δίδεται έτσι η ευκαιρία να γίνει πραγματικότητα το σύνθημά μας:
 "ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΔΡΟ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"
 Εκ μέρους του Δήμου μας, αλλά και όλων των κατοίκων της Άνδρου, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμότατα τον Κο Παναγιωτάκη για την αποδοχή του στο σημαντικό αίτημά μας, που βοηθάει καταλυτικά όσους θέλουν να επισκεφθούν την Άνδρο και να συμμετέχουν στο πλούσιο εορταστικό μας πρόγραμμα."

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρα κύριε δήμαρχε τους ναυτικούς δεν τους σκέφτηκατε που αυτές της μέρες θέλουν να κάνουν γιορτές με της οικογένειες τους; ο εφοπλιστής το συμφέρον του εσείς; έτσι πατάτε τους κι άλλο τους ΝΑΥΤΙΚΟΎΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τους ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ στα ποντοπορα εσεις τους σκεφτεστε;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ποντοπόρο το πλοίο του Παναγιωτακη:-) όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας αυτές της μέρες κάθονται στο λιμάνι. Αυτό θα ταξιδέψει.

Ανώνυμος είπε...

Στο διάλογο γενικά, πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τη γνώμη του καθενός και να υπάρχει ψυχραιμία.
Με βάση αυτές τις παραδοχές λοιπόν θα απαντήσω σε κάποιο άτομο που ανωνύμως έγραψε ότι ο Δήμαρχος Άνδρου θίγει τους ναυτικούς και τους φέρεται απάνθρωπα.
1. Επειδή 20 χρόνια ταξίδευα Ραφήνα - Άνδρο ως Ανδριώτης του Σαββατοκύριακου μαζί με 400 στάνταρτ συνεπιβάτες , ερχόμουν παραμονή απόγευμα Χριστουγέννων πάντα διότι το δρομολόγιο αυτό υπήρχε τότε. Τα τελευταία χρόνια με την κρίση καταργήθηκαν τα δρομολόγια αυτά, όπως άλλωστε καταργήθηκαν τα τοπικά, τα οποία εξυπηρετούσαν αφάνταστα.
Υπήρχε λοιπόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο και έρχονταν γεμάτο, δηλαδή συν τετρακόσια άτομα στο νησί τα Χριστούγεννα. Δεν είναι λοιπόν κάτι νέο και αντεργατικό.
2. Δεν ξέρω αν το δρομολόγιο είναι τοπικό ή πηγαίνει και Τήνο και Μύκονο.Αν είναι τοπικό, θα γυρίσει στη Ραφήνα στις 22:00, αν φθάνει έως τη Μύκονο, και θα είναι φούλ γεμάτο και θα εξυπηρετήσει τα γειτονικά νησιά και θα επιστρέψει στη Ραφήνα γύρω στις 02:00 , άρα έστω και δύσκολα οι ναυτικοί που μένουν στην Αθήνα θα βρίσκονται σπίτια τους τη μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
3. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το συμφέρον του εφοπλιστή, διότι ο εφοπλιστής δεν είχε βάλει δρομολόγιο στις 24/12 και στις 31/12 για το συμφέρον του προφανώς.
4. Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ: Στην Άνδρο μας έχει φάει η μεμψιμοιρία, η ηττοπάθεια και η αλληλοκατηγόρια. Γνωστή η φράση "το νησί της καταγγελίας".
Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια έτσι ώστε το νησί να μην είναι μαύρο και σκότεινο τις γιορτινές μέρες.
Και βρίσκεται κάποιος με πρόφαση τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των ναυτικών να φέρει εμπόδιο σε αυτήν την προσπάθεια.
Εάν έρθουν λοιπόν τριακόσια - τετρακόσια άτομα λιγώτερα στο νησί , σκέφθηκε άραγε τις επιχειρήσεις της Άνδρου και τους εργαζομένους ;
Σκέφθηκε την ξεκούραση των επισκεπτών και την απόδρασή τους από τη ζωή της Αθήνας;
Φίλοι, φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Πέμπτη και η Παρασκευή 26 είναι αργία.Κολλάει και το Σ/Κ και έχομε πενθήμερη αργία !!!!
Αλλά ας γίνει συντονισμένα. Ας βγούν τα ενοικιαζόμενα με προσφορά: Πόσο προφέρουν τέσσερεις διανυκτερεύσεις;
Ποιά εστιατόρια θα είναι ανοικτά;
Αφήνομε λοιπόν τις μεμψιμοιρίες και προσπαθούμε να αλλάξομε τον τρόπο σκέψης μας που μας έχει χαντακώσει. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί ναυτικοί θα ήθελαν να κάνουν Ραφήνα Άνδρο έστω και παραμονές γιορτών,τι να που οι των ποντοπόρων;;;;

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Μπραβο ΧΔΕ. Επιτέλους ας καταλάβουν όλοι ότι για να μην ερημώσει το νησί, χρειάζεται τουρισμό και για τον τουρισμό, χρειάζονται πλοία, φτηνά καταλύματα και ανοιχτά μαγαζιά! Οσο για τα εργασιακά, ας απαντήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τι θέλουν. Να έχουν δουλειά επειδη τους χρειάζονται ή να μην έχουν επειδή κλεινουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη;;; και στο κάτω κάτω, οι ναυτικοί δεν είναι οι μονοι που θα δουλέυουν αυτές τις μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις Διάβασα τα Καλλα νέα .ΚΑΙ ΣΙΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΦΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ Εξιπερετιση τόσο κόσμο .και επιπλέον έξτρα ΕΣΟΔΑ για τους μαγαζάτορες . Και οπως βλέπο άρχισε οι ΦΑΓΩΜΑΡΑ .τους ΠΙΡΑΖΗ που θα ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ της εορτές .εδω ο ανθρώπος δίνει δουλιες και απω ΠΑΝΟ παραπονιούνται τελος ΠΑΝΤΟΝ δεν μας πιάνει κανένας έχωμε σκίσει την ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΛΑ. Κατα τα αλλα είμαστε πατριώτες .θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος μπράβο στον απο πανω σαν ναυτικός να πω κιόλας ότι ο ναυτικός δουλεύει 31 μέρες το μήνα και περί της 14 -16 ώρες την ημέρα και πληρώνονται για 8. και θα περιμένουν αυτές της 2 μέρες να είναι κοντά με την οικογένειά τους να χαρούν τα παιδιά τους και απλά δεν θα κάνουν τίποτα. Είμαι ναυτικός στην ακτοπλοΐα από Πειραιά και ξέρω τι είναι να περιμένεις αυτές της μέρες. Όσο για την Άνδρο ένα καράβι δεν φέρνει την άνοιξη υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα: δρόμοι. λακκούβες. Σκουπίδια. μπάζα παντού. κλειστα μαγαζιά όχι τα Χριστούγεννα αλλά μέσα στον Ιούλιο το μεσημέρι πόσα είναι κλειστά γιατί έχω κατέβει πολλά καλοκαίρια και οι φίλοι μου μόνο θετικά δεν μου είπαν. μέσα στην αγορά 5 μαγαζιά ανοιχτά; Γιατι;
δωμάτια στην χώρα βρίσκεις από 80€ και πάνω, το καλοκαίρι γιατί; που σε άλλα νησιά βρίσκεις με 30€ Γιατί;
Αλλά νησιά έχουν ΚΤΕΛ που κάνουν συνέχεια δρομολόγια για τα χωριά στην Άνδρο με το που σχολάσει το σχολείο σταματάει και η συγκοινωνία Γιατί;
Το Γαύριο σαν πύλη του νησιού είναι ένα χαλί μαύρο με το που το βλέπει ο επισκέπτης λέει αυτή είναι η Άνδρος από εκεί αρχίζουν όλα από το λιμάνι και εκεί τελειώνουν.
Άρα νομίζω ότι το Αικατερίνη φταιει για όλα και ο Έλληνας ναυτικός γιαυτό που βιώνεις εσύ Ανδριοτη έρευνα χάλια. Άμα το Νησί ήταν σωστό ή μάλλον οι άνθρωποι στο Νησί τότε εγώ δεν θα γινόμουν Ναυτικός. Γιατί η Άνδρος με αυτά που έχει να προσφέρει θα ήταν μια δεύτερη Σαντορίνη από τουρισμό αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και ούτε πρόκειται γιατί δεν θέλουμε όχι δεν μπορούμε. Ευχαριστώ πολύ
ΛΕ.ΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε χούντα που θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το να κανει αυτα τα δρομολογια το πλοιο , ειναι κατι το ευχαριστο και μπορει να αποδοσει , βεβαια μπορει να αποδοσει και απο την αντιθετη κατευθηνση δηλαδη καποιοι που δεν θα εφευγαν απο το νησι , να φυγουν προς αθηνα, αν η αθηνα θα ειναι ηρεμη, και ο νοων νοειτω!!! Απο εκει και περα ομως χρειαζονται παρα πολλα να γινουν για να εχει το νησι κοσμο η' εστω να επεκτεινει λιγο την τουριστικη του περιοδο,συμφωνω για τους δρομους, τις λακουβες , την νοοτροπια, την συγκοινωνια,την καθαριοτητα , το οτι αρκετα μαγαζια το καλοκαιρι και ειδικα αυτα που εχουν φαγητο ειναι κλειστα και δεν μπορει να βρει καποιος κατι να φαει, και ειδικα αυτο γινεται στην ΧΩΡΑ, αλλα διαφωνω με το οτι το λιμανι του γαυριο οπως γραφτηκε παραπανω εχει τα χαλια του και το γραφετε εσεις που ειστε ναυτικος στην ακτοπλοία απο τον πειραια, καλα δεν εχετε δει τα χαλια του λιμανιου στο αθηνιο στην σαντορινη , τα χαλια στο λιμανι της ναξου , της παρου , της μυλου και πολλων αλλων μπορω να σας γραψω , που εχουν μια προβητουλα εκει περα και τιποτε αλλο και λετε για το γαυριο , δεν ειμαι απο εκει αλλα να λεμε τα πραγματα οπως εχουν και οχι αερολογιες και πραγματα εκτος τοπου και χρονου!! Μπορουν οι ναυτικοι να παρουν μεσα τις οικογενειες τους να κανουν τις ημερες εκεινες γιορτες αλλες εταιρειες το κανουν και αν παλι δεν γινεται εφοσον θα ειναι τοπικο , θα εχουν χρονο να πανε στα σπιτια τους, οσοι ειναι εξοδου γιατι παντα στο πλοιο υπαρχει βαρδια και μενει μεσα, αυτους δεν τους σκεφτεστε κυριε ναυτικε;;; κατα τα αλλα θελουμε να παμε και μπροστα οι ανδριωτες το υπαοστηριζουν το πλοιο , και μαλιστα περισσοτερο απο τους αλλους διοτι εμεις δεν εχουμε πλοια απο πειραια, και αυτο δινει δουλεια στους ναυτικους οποτε δεν ειναι και τοσο μεγαλο θεμα αυτο, υπαρχουν λυσεις! Και κατι τελευταιο , κυριε ναυτικε , για το οτι ολα αυτα τα χρονια απο την μεταπολιτευση , το κρατος δεν εκανε σχεδον τιποτα για να μεινουν οι ανθρωποι στα μερη τους και να μην τους μαζεψουν στην αθηνα , για πολιτικους λογους , για αυτο δεν εχετε κατι να πειτε;; χωρις να θελω να αφησω απεξω την τεραστια και εγκληματικη αδιαφορια και απαθεια των εκαστοτε αυτοδιοικητικων μεχρι τωρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια φορά και ενα καιρό .τα χωριά του νησιού μας ειταν γεμάτο κόσμο. Άλλη δουλεύανε στα βαποργια άλλη στα ΧΤΙΜΑΤΑ και ασφαλος στα μαγαζιά που ηταν γεμάτο κόσμο . Το καθε χωριό είχε 3μπακαλικα..ειχαμε την οικογένειακη φωλιά μας και ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΔΙΟ ΔΕΚΑΡΕΣ.ΠΑΡΑΤΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΓΑΜΕ ΑΘΗΝΑ. ΕΑΝ Μέναμε στην ανδρο θα ειχαμε κανη τα ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΧΩΛΙΑ κέδρων υγείας το καλύτερο .και πολλα αλλα.ολλα τα χωριά ειταν πλούσια είμαστε γεμάτο ζωη ΤΩΡΑ ΚΙΤΑΧΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΝΕ ,ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΜΕ ΨΗΧΟΛΟΓΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Με το Κέντρο Υγείας θα μας πει κανείς τι γίνεται;Να έρθουμε στην Άνδρο για Χριστούγεννα μα αν χειμωνιάτικα κάτι συμβεί τι κάνουμε;Φτάνουν δέκα χιλιάδες ψυχές που ζουν όλο το χρόνο μ'αυτή την αβεβαιότητα.Ένας από τους λόγους που κάποιοι εγκαταλείπουμε το νησάκι μας, δυστυχώς έχουμε και αυτού του είδους προβλήματα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεκα χιλιαδες δεν ειναι, παρα μονο στα χαρτια , ουτε οι μισοι δεν ειναι το χειμωνα, και ενταξει το να παει κανεις τρεις τεσσερις ημερες , και να το σκεφτει επειδη το κεντρο υγειας δεν ειναι σε καλη κατασταση απο καθε αποψη ,αυτος δεν ειναι και τοσο σοβαρος λογος , το θεμα ειναι οτι ο κοσμος ειναι πολυ στριμωγμενος , και η αιτια ειναι τα φραγκα , τιποτε αλλο , και θα δειτε πολυ λιγοι θα φυγουν απο το νησι για αθηνα , αλλα και πολυ λιγοι θα πανε στο νησι απο αθηνα , εξαιτιας της οικονομικης καταστασης του καθενος!! Οποτε οι μονιμοι κατοικοι ας απολαυσουν τα δρωμενα , τουλαχιστον απο αυτους λιγο να κινηθει η εντελως παγωμενη αγορα, διοτι οπως εχω γραψει και αλλες φορες η αγορα γενικα του νησιου φετος τον χειμωνα θα ζησει μεγαλες δυσκολιες και στην ουσια τωρα αρχιζει η κριση να γινεται εμφανης στην αγορα στην ανδρο , τωρα αρχιζουν και κλεινουν μαγαζια και στον κεντρικο δρομο της πρωτευουσας του νησιου , αυτα δεν ειναι καθολου καλα σημαδια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!!!! Ο νοών νοείτω αγαπητοί πατριώτες. Τι να πει κανείς!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα πως ο δήμαρχος θα το εχει στο προγραμα ΝΟΜΗΖΟ πως εινε καιρός Μονο ετσι θα φτιάξει με καινούργιους ΑΛΙΟΣ Ξεχασεστο.κε το βλεπω δισκολο γιατι το Δένδρο εχει πιάσει ρίζες.τωρα για το πέρα δώσε Αθήνα ΑΝΔΡΟΣ δεν ΠΙΣΤΕΒΟ να βαρενη τον Αδριοτι. Τόσο πολύ..Μια ΔΙΜΟΤΙΚΗ Σιγγινονια με ΦΤΙΝΟ εισιτήριο .Και να κάνει 2 φορές το γιρο της ΑΝΔΡΟΥ .Οπωτε σιγά σιγα να μένουν στα χωριά πιο πολύς κόσμος.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Καλη η ενεργεια αυτη να εχει πλοιο την παραμονη χριστουγεννων μακαρι να ερθει πολυ κοσμος αλλα απο οτι φαινεται μην περιμενουμε πολλα, διοτι ο κοσμος με αυτη την οικονομικη ανασφαλεια που βιωνει με τα φορους , ενφια , τελη κυκλοφοριας που ολα αυτα πρεπει να πληρωθουν μεχρι τελους ετους διοτη οι περισσοτεροι τα εχουν κανει με δοσεις διοτη δεν υπαρχουν να τα δωσουμε εφαπαξ δεν φτανουν τα χρηματα να κανει ο κοσμος πολλα, τα εισητηρια με τα πλοια ειναι πανακριβα.. εν σχεση με τους εξευτεληστικους μισθους που παιρνουμε και με τις συνταξεις που ειναι πετσοκομενες και δυστηχως θελουν να τα κοψουν και αλλο συν την ακριβεια που υπαρχει στο νησι σε ολα τα ειδη συν την τεραστια ανεργια που υπαρχει ο καθε ανδριωτης που μενει αλλου θελει να ερθει αυτες τις μερες στο νησι του αλλα δυστηχως δεν μπορει λογο οτι δεν φτανουν τα χρηματα και ειναι πνιγμενοι οι περισοτεροι απο την παραλογη φορολελαπα και απο τις παραλογες απαιτησεις των κυβερνοντων εναντι στον καθε πολιτη

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ θελουν να ερθουν στο νησι τους αλλα δυστηχως δεν μπορουν με τοσα εξοδα που πρεπει να κανουν με τα εισητηρια να ειναι πανακριβα με αυτη την ακριβεια που υπαρχει σε ολα τα νησια, και αυτα που βιωνουμε ολοι με τις τοσες υποχρεωσεις που μας αναγκασαν αυτοι που μας κυβερνουν και δυστηχως μας αναγκαζουν παρα τις δυναμεις μας να πληρωνουμε για το καθε τι που εχουμε αποκτηση με κοπο και να μας εκβιαζουν οτι θα μας τα παρουν, δεν περισευουν η μαλλον δεν φτανουν οχι να ερθουμε στο νησι αλλα σε καποιους να μην μπορουν να εχουν ενα γιορτινο τραπεζι οπως ειχαν τοσα χρονια δυστηχως σε λιγο καιρο δεν θα μας φτανουν τα ευρω να τρωμε ,ποσο μαλον να ζουμε με μιαν αξιοπρεπεια οπως ζουσαμε πριν που ενα τριημερο να παμε στην ανδρο η καπου αλλου μπορουσαν σχεδον ολοι δυστηχως στους περισοτερους σε αυτα τα δυσκολα χρονια που ζουμε ειναι αδυνατον

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που πληρώνουμε τώρα. Τίποτα. Αν γίνει καμία αλλαγή τότες πάνε 100 χρόνια πίσω

Ανώνυμος είπε...

Να ριξουν τις τιμες στα εισιτηρια και στα νησια τα τροφημα και στα ξενοδοχεια η ενοικιαζομενα να μπορεσει να ερθει λιγος κοσμος γιατι ειναι πανακριβα οι εποχες αλλαξαν δεν ειμαστε οπως πριν χρονια επισης με αυτους που μπλεξαμε δεν μενουν λεφτα να ανασανουμε και μας βαρανε αλυπητα με καθε παρανοικο φορο η χαρατσια που τους διαταζουν οι φιλοι τους που τους φυλανε ακομα απο τις λιστες μαυρων χρηματων που εχουν βγαλει στο εξωτερικο και τους βαζουν να μας εξωντοσουν ακομα μειωνοντας ακομα μισθους και συνταξεις και παροχες υγειας

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει ένα μπράβο στον Δήμαρχό μας για αυτή την ενέργειά του που κανείς άλλος στην θέση του δεν είχε κάνει στα προηγούμενα χρόνια.
Αφήστε τα επικριτικά σχόλια και δείτε την θετική του πλευρά. Όλα τα άλλα αφορούν το χόμπι των Ανδριωτών να μεμψιμοιρούν για όλα και που τίποτα θετικό δεν βλέπουν.
Και κάτι άλλο για τον Δήμαρχό μας. Είναι ο μόνος Δήμαρχος που πάει σε συγκεντρώσεις σε όλο το νησί όπου συζητούνται τοπικά προβλήματα, δίνει άμεσες λύσεις όπου είναι εφικτό ή δρομολογούνται λύσεις, και ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Κύριε Δήμαρχε, κλείσε τα αυτιά σου στα κακόβουλα και επικριτικά σχόλια.
Πορεύσου στο δρόμο που χάραξες και που ακολουθείς με επιτυχία και να είσαι σίγουρος ότι θα εγκατασταθείς στις καρδιές των Ανδριωτών.

22 Δεκεμβρίου 2014

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως εχει μπει στης καρδιές τον ανδριοτον .αλλα δεν εινε μονο τα πολιτειακά Μετα της εορτές πρεπει να απασχοληθεί με τα απετουμενα έργα οπως δρομους Πάρκιν καθαριότητα .καθημερινη. Εξιπερετιση με δρομολόγια στα χωριά.με ΦΤΙΝΟ εισιτήριο ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ .θζ ΝΥ