Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Στην εκδήλωση ενημέρωσης για τις ανασκαφές στη Ζαγορά




Μετά το τέλος των ανασκαφών τους και λίγο πριν φύγουν από την Άνδρο για την πατρίδα τους ,οι Αυστραλοί αρχαιολόγοι θεώρησαν καθήκον τους να ενημερώσουν τους Ανδριώτες για την φετινή πρόοδο των ανασκαφών τους στην Ζαγορα, πρώτα   με κάλεσμα του  κόσμου  σε ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και μετά   σε εκδήλωση  στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου.
Στην εκδήλωση που  διοργανώθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014
μετά το καλωσόρισμα των επιστημόνων από τον Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη,
 μίλησε  η εκ των διευθυντών της ανασκαφής, καθηγήτρια  Λέσλι Μπόμοντ,  για την ιστορία του οικισμού της Ζαγοράς  και των ανασκαφών της από την δεκαετία του του 1960 μέχρι και  σήμερα.
  

στη συνέχεια ο καθηγητής Σταύρος Πασπαλάς, πριν τις επίσημες επιστημονικές δημοσιεύσεις , αναφέρθηκε στις φετινές ανασκαφικές εργασίες που έγιναν, στα ευρήματα που ήρθαν στο φως  και στα πρώτα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας.
Με ανασκαφές μόνο στο 11% του συνολικού χώρου, η Ζαγορά έχει πολλά κρυμένα ακόμα μυστικά που οι αρχαιολόγοι προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια ν' αποκαλύψουν και εύχονται να μην σταματήσουν οι χορηγίες  για  να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους
Πέρα από τα όσα ειπώθηκαν αξιοσημείωτο είναι και το ότι πληθαίνει ο κόσμος που ενδιαφέρεται, όχι μόνο  για την Ζαγορά, αλλά και για τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπου γίνονται ανασκαφές.    

Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ζαγορά και εκτός Άνδρου
η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου θα ανεβάσει προσεχώς το βίντεο της εκδήλωσης



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι λίγο αδιάβαστος.. μεχρι το σήμερον τι εχουν ανακάλυψη ??? εχουν κάνει καταγράφει στης ερεβναις τους και ΕΑΝ που ειναι.??? γιατί απο χτίσματα και πέτρες και λιχναργια εχωμε σε ολλη την ανδρο .