Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Σαλταφέρος σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Αναφορά στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο»



Η έκθεση που παρουσιάζουμε με αφορμή το «2014-Έτος Γκρέκο», το οποίο εορτάζεται ήδη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στην Ισπανία αλλά και σε όλον τον κόσμο, αποτελεί τον δικό μας φόρο τιμής στον σημαντικότατο Έλληνα, καλλιτέχνη με παγκόσμια εμβέλεια.
... Το ζητούμενο, στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης, ήταν η εικαστική δημιουργία και παραγωγή πρωτότυπων νέων έργων, από σύγχρονους ζωγράφους, εξερευνώντας το ζωγραφικό του ιδίωμα μέσα από τις εξαϋλωμένες μορφές του, τα υπερβατικά τοπία του και τα εκρηκτικά χρώματά του.

Προσωπικά συμμετέχω με ένα τρίπτυχο ακουαρελλών με τον τίτλο ¨Αθανασία-Ιερά Μανδήλια΄
«Ιερά Μανδήλια»

 Ένα από τα έργα του Γκρέκο που ξεχωρίζω ιδιαίτερα είναι το πορτρέτο της Αγίας Βερενίκης που κρατά το Ιερό Μανδήλιο. Ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που βλέπω τη μικρογραφία του ιερού μανδηλίου σε κάποιο τέμπλο ναού αμέσως έρχεται στο νου μου αυτό ακριβώς το έργο του Θεοτοκόπουλου.  Οι διαφορετικές ποιότητες των λευκών πάνω στις πτυχώσεις του υφάσματος, συνδυασμένες με τα λευκά που συνθέτουν και το υπόλοιπο έργο, το κάνουν να φωτίζεται με ένα μυστηριακό τρόπο, προδίδοντας την ιερότητά του ως κειμηλίου.
Έχοντας αυτό το έργο στη σκέψη μου μελέτησα τρόπους απόδοσης του φωτός στο λευκό απεικονίζοντας αυτά που για μένα αποτελούν «ιερά» και κειμήλια.Γ.Σ.

Η έκθεση  που γίνεται στη γκαλερί 
Ena Art Gallery
Βαλαωρίτου 9γ
ΑΘΗΝΑ
θα έχει διάρκεια από 11/11 μέχρι 6/12 & οι ώρες λειτουργίας της είναι:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 – 21:00,
Σάββατο: 11:00 – 16:00,
Κυριακή κατόπιν συνεννόησης.
Συμμετέχουν οι: Ρένα Αβαγιανού, Δημήτρης Αναστασίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Εύα Αποστολάτου, Ερμιόνη Αρνίδου, Ειρήνη Βογιατζή, Ηλίας Γεωργουλέας, Λεωνίδας Γκέλος, Αντώνης Γιακουμάκης, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Γιώργος Παναγιώτης Καβούνης, Μάρκος Καμπάνης, Γιώργος Καρακάσογλου, Ιωάννα Καφίδα, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Αντώνης Κοσμαδάκης, Μίλτος Κοτσώνης, Βασίλης Λιαούρης, Πέτρος Ματζάκος, Χρήστος Μπαϊκούσης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Εμιλία Ξανθοπούλου, Γεύσω Παπαδάκη, Βιβή Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Ορέστεια Παπαχρήστου,
Κατερίνα Πέτρουλα, Θανάσης Ραχούτης, Νατάσσα Ραχωβίτσα, Γκέντση Ρούτσης, Γιώργος Σαλταφέρος, Νίκος Σίσκος, Αντώνης Σμυρνιός, Νικολέτα Τζάνε, Βιργινία Φιλιππούση & Αθηνά Χατζή.

Θα χαρώ πολύ αν με τιμήσετε με την παρουσία σας.
Με εκτίμηση,
Γιώργος Σαλταφέρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: