Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανδριακή Ενότητα: Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Άνδρου την περίοδο 2011-2014.



ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

Με προεξέχοντα τον αντιδήμαρχο οικονομικών και με την ανοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου , παρά την εκφρασμένη δυσαρέσκεια τους, παρατίθενται στοιχεία άσχετα με την οικονομική κατάσταση του Δήμου με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, την συκοφάντηση της απελθούσας δημοτικής αρχής και την δημιουργία κλίματος απαξίωσης του έργου που έχει γίνει την περίοδο αυτή.
Α. Για τον εξωτερικό συνεργάτη της προηγούμενης διοίκησης
Ο εξωτερικός συνεργάτης κ. Δημήτριος Αλεξανδρής είχε αναθέσεις για τα έτη 2011-2014 για τα παρακάτω αντικείμενα:
1. A΄ Βάθμια Σχολική Επιτροπή με έντεκα (11) σχολεία και αμοιβή 4.176€ ανά έτος.
2. Β΄ Βάθμια Σχολική Επιτροπή με οκτώ (8) σχολεία και αμοιβή 3.480€ ανά έτος,
Και στις δύο σχολικές επιτροπές στην αρχή έγινε ενοποίηση των πολλών σχολικών επιτροπών και καταγραφή της περιουσίας.
3. Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άνδρου με τον Παιδικό Σταθμό, το Βοήθεια στο Σπίτι και συνολικά 10 εργαζόμενους. Προηγήθηκε η συνένωση των τριών Βοήθεια στο Σπίτι.  Αμοιβή 12.386 € ανά έτος.
4. Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ένα στάδιο, τρία γήπεδα εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, με αμοιβή 4.000€ μόνο για το έτος 2013. Τα έτη 2011-2012 χωρίς αμοιβή διεκπεραιώθηκαν οι λογιστικές υποχρεώσεις του Νομικού προσώπου.
5. Τον Αύγουστου του 2014 ανατέθηκε σύμβαση για την κατάρτιση των Ισολογισμών 2011-2012-2013 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
6. Ο εξωτερικός συνεργάτης απασχολούσε για τις εργασίες αυτές ειδικευμένο λογιστικό γραφείο και συνεργάτες και από την Άνδρο.
Β. Οι αμοιβές που εισέπραξε ο εξωτερικός συνεργάτης για τα τέσσερα χρόνια για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ήταν και νόμιμες, εγκεκριμένες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αλλά και αντίστοιχες με τις υπηρεσίες του στον Δήμο Άνδρου ως ειδικό λογιστικό γραφείο.
Για να υπάρχει για τους Ανδριώτες ένα μέτρο σύγκρισης, θα αναφερθεί ότι για τα έτη 2011-2014 ο ίδιος ο αντιδήμαρχος ο κ. Βουραζέρης εισέπραξε από το Μουστάκειο Κληροδότημα στο Κόρθι συνολικά περίπου 60.000€ δηλαδή 15.000€ κατ΄έτος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων εξόδων του Κληροδοτήματος με βιβλία Β΄κατηγορίας.
Γ. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου στις 25 Οκτωβρίου 2014 η Ανδριακή Ενότητα έβαλε ξεκάθαρα το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης και στον βαθμό που αφήνονται ερωτηματικά, ζητήθηκε από το Δ.Σ. να αποφασίσει για τον Διαχειριστικό Έλεγχο από το Υπουργείο των χρήσεων 2007-2010 και 2011-2014.
Στην πρόταση αυτή η πλειοψηφία του Δ.Σ. απάντησε με μια απόφαση <<ναι μεν αλλά και εφόσον>> και όχι με μια σαφή απόφαση προς το Υπουργείο να γίνει διαχειριστικός έλεγχος.
Η διόγκωση υπαρκτών προβλημάτων στην Οικονομική Υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού και η προβολή δήθεν κινδύνου για επιτήρηση του Δήμου, γίνονται με μοναδικό σκοπό να εμφανιστούν κάποιοι ή κάποιος σαν σωτήρες ενός Δήμου που κινδυνεύει.
Όμως είναι μικρός ο τόπος και όλοι γνωρίζουν τον καθένα. Οι πολλές και άναρθρες κραυγές ιδιαίτερα στο διαδίκτυο δεν δημιουργούν δίκαιο ούτε υπηρετούν την αλήθεια.
Τα πράγματα είναι απολύτως απλά.
Ή υπάρχουν υπόνοιες για οικονομικές ατασθαλίες και ζητείται ο διαχειριστικός έλεγχος του Δήμου Άνδρου ή δεν υπάρχουν και παύουν οι συκοφαντίες και οι ατέρμονες συζητήσεις για την αυτοπροβολή κάποιων.

ΑΝΔΡΟΣ 1-11-2014




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Φαγωμάρα γιατί μερική προωθούν και προξενούν ενα πόλεμο συνεχώς με τους μεν κε τους δεν.το καλο ειναι να δοσουν τα χεργια για το καλο του νησιού . Στο τελος τι ΜΕΝΗ μια κακιά μονο.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Οπου υπαρχουν εστω και ενδειξεις ατασθαλιων εις βαρος του δημου και της τσεπης των δημοτων , να γινει παραυτα αυστηροτατος ελεχγος και τιμωρια αν βρεθουν καποιοι ενοχοι για κατασπαταληση και υπεξαιρεση δημοσιου χρηματος! Αυτη η καραμελα της εννοτητας , που εχει να κανει με το να κρυβονται κατω απο το χαλι ολες οι ανομιες και οι κλεψιες ειναι , απαραδεκτη, και πρεπει να σταματησει εδω και τωρα , αυτο απαιτουν οι πολιτες της ανδρου , διοτι αν καθε φορα γινεται το ιδιο τοτε θα υπαρχει ατιμωρησια , κανενας ελεγχος και ο καθενας θα κανει οτι γουσταρει ξεροντας οτι δεν θα δωσει λογο σε κανεναν. Και ξαναλεω εφοσον αυτα ολα υπαρχουν και αποδεικνυονται!! Και κατι τελευταιο , για ποια εργα μιλαει η ανακοινωση για τα εργα που δεν εγιναν η'για τα εργα που μεινανε μισα και μας ταλαιπωρουν;;ξεχνανε καποιοι απο τωρα , το ρεζιλικι με τα σκουπιδια και με τους σπασμενους σωληνες του νερου που κατακαλοκαιρο το κλειναν για να πανε να τα επιδιορθωσουν τελευταια ωρα!! οποτε ας ειμαστε σοβαροι και να μην υποτιμουν καποιοι την νοημοσυνη μας και την μνημη μας διοτι εχουμε και απο τα δυο , μην το ξεχνουν αυτο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΔΙΣΚΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΙΟΤΗ ΟΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΑΦΤΟΝ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΧΙ ΑΠΩ ΔΩ ΟΧΙ ΑΠΩ ΚΕΙ ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΙΓΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙ ΠΟΣΕΣ ΜΙΝΙΣΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΟΛΛΗ ΤΟΝ ΜΕΤΑΧΗΡΙΖΟΥΝΤΕ.ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΕ ΔΕΝ ΤΕΛΙΟΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΦΑ ΟΙ ΒΙΤΑ ΛΟΓΩ ..ΑΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΦΤΩ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΚΗΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΕΑΝ ΕΦΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΠΟΡΗ.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ήταν οι συνεργάτες του κυρίου λογιστή στην Άνδρο;

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι έβαλαν της φωτιές .το θυμόσαστε 4 μεγάλες Καταστροφικές ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΓΩΝΙΚΑ ? ??
.