Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η Μάχη των Κάδρων στο Δημοτικό Θέατρο



Με την ανακαίνιση του  Δημοτικού Θεάτρου και την επέκταση του φουαγιέ του,  το 2011,  σαν υπεύθυνος του χώρου  ζήτησα από τον Θοδωρή Μπαφαλούκο να μου δώσει πρωτότυπες αφίσες και μακέτες σκηνικών που φιλοτέχνησε για παραστάσεις του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου και αυτό για να κοσμήσουν τον χώρο.
 Πρόσφατα καλλιτέχνες που φέρνουν καινά δαιμόνια  στην πολιτιστική ζωή του μικρού  νησιού μας,  σχολίασαν περιφρονητικά το ύφος τούτων των σχεδίων.


Τελευταία δε, άλλοι καλλιτέχνες που δίνουν και αυτοί παραστάσεις  στον χώρο, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και άρχισαν ν' αποκαθηλώνουν και να εξαφανίζουν τα έργα, αντικαθιστώντας τα με τις δικές τους φωτοτυπίες.
Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουν στην θέση τους τα έργα του Θοδωρή Μπαφαλούκου και κάποια στιγμή να μπει και μία τάξη στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου που απ' ότι φαίνεται θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ο μοναδικός κλειστός χώρος για εκδηλώσεις  για όλους τους ανδριώτες.
                                         Βαγγέλης Λουκίσας

φωτογραφία της Αμαλίας Μέλη


14 σχόλια:

anna asinanoglou είπε...

KAI EΓΩ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

φρουδες ελπιδες

Ανώνυμος είπε...

ο κοντομαρκος θα σας κανονισει ολους ΕΡΧΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

α μπραβο !!!!!!!!!!!κι εχει αρχισει ηδη να κανονιζει τον λουκισα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?ΚΑΝΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα πολλά καινά δαιμόνια εισχωρουν στην πολιτιστικη ζωη του μικρου μας νησιου, εν ονόματι της προοδου και της αναβάθμισης δημόσιων χώρων.Ο χώρος του Δημοτικου Θεάτρου μετα την ανακαίνισή του και με τον κλιματισμό που διαθέτει χειμώνα-καλοκαίρι (δωρεα του Συνδεσμου Ανδριων Πειραιώς) και την δημιουργια της γραφικης αυλής πολλαπλών χρήσεων , ειναι ενας χώρος άκρως ελκυστικός για προβολή και διαφημιση. Ο πιο εύκολος τρόπος λοιπόν ειναι ν' αντικατασταθει και να εξαφανισθει οποια παλαιότερη θύμιση , αποκαθηλώνοντας όχι μόνον άψυχα αντικείμενα, αλλά κυρίως την ιστορία του χώρου. Δυστιχώς στο μικρό μας νησι συμβαίνουν διάφορες τέτοιες ενέργειες και χωρίς καμμία διάθεση και πρόθεση μέχρι τώρα, να μπεί τάξη και ο καθένας κάνει ότι θέλει .....!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ "ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ" . ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΥΑΛΥΕΤΑΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΘΖ ΝΥ

nikolos είπε...

η ασυδοσια και στα καλλιτεχνικα δρωμενα ....εχουν ευθυνη οι νεοκοποι
πρωταγωνιστες αλλα και ο ελεγχος του Δημου...

Ανώνυμος είπε...

αντι να χαιρεστε που ανθρωποι με γνωσεισ και κυρος αποφασισαν να ανεβασουν το νησι πατε να τους φατε........
αλλα δε θα σας περασει γιατι ειστε κουτοπονηροι και λειτουργειτε υπουλα και κακιασμενα...... πακετο φαγατε!!!!!!!!!!!!!καποιοι ηρθαν για να μεινουν και εχουν αρχισει να ταραζουν τα νερα!!1εξω οι παλαιοι με τις κλοικες τους!!!!!!!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

καινα δαιμονια ειναι αυτοι που ξυνονται ολη μερα και μονη τους χαρα ειναι να ασχολουνται με ανθρωπουσ που κανουν τη δουλεια τουσ και δεν ενοχλουν ουτε εχουν αναγκη κανενα.

Ανώνυμος είπε...

οι παλιοί Ανδριώτες μπορεί να αυτοαποκαλούνται " ζαβαντριώτες" ( κουτοπόνηροι για σας), εξ αιτίας του οτι ήταν έντιμοι και αφελείς και αγαθοί και καλοί άνθρωποι.
Αλλά "λαμόγια" δεν υπήρξαν ποτέ καθώς μερικούς όψιμους επισκέπτες του νησιού που ¨κατσικωθήκανε " στο νησί μας και έχουν την αμέτρητη βλακεία και το θράσος να αποκαλούν ΑΥΤΟΙ!! κουτοπόνηρους και κακούς τους Ανδριώτες.
Ούστ απο εδω, ότινος αρέσει το νησί μας, ότινος δεν αρέσει να πάρει το βαπόρι από το Γαύριο και να μην ξαναπατήσει στο νησί μας.

Vangelis Loukisas είπε...

Θύμωσες Ατάλαντη των Αθηνών;

Vangelis Loukisas είπε...

Τόσοι προβολείς,ασφάλειες πέφτουν,
διάδρομοι και WC χωρίς φώτα,
φραγμένες οι μοναδικές έξοδοι κινδύνου από έπιπλα και μπερντέδες κλαρωτούς για πιο λόγο;
γράφω νέο κομμάτι και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του