Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Στο λαϊκό χορευτικό πανηγύρι στο λιμάνι του Γαυρίου


'Οπως κάθε χρόνο, από το 1978,  ο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο διοργανώνει λαικό πανηγύρι, με ιδιαίτερο σεβασμό στην παραδοσιακή μας μουσική και τον χορό του τόπου μας.

Με σύμμαχο τον γλυκό καιρό, κι ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι να ανατέλλει πάνω από τον Άγιο Νικόλαο, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική προβλήτα του Γαυρίου να παρακολουθήσει τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του Φιλοπρόοδου Ομίλου "το Γαύριο"  που στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Γαυριώτικα 2014" χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας και όχι μόνο.


Στη μουσική οι καταξιωμένοι πλέον,  Σταύρος Λαρίος στο βιολί, Γιώργος Ρέρας στο λαούτο και Γιώργος Κατσίκης στην κιθάρα, ενώ τσαμπούνα έπαιξε ο Κώστας Δαρδανός.

Αμέσως μετά την ομολογουμένως καταπληκτική εμφάνιση των Χορευτικών Τμημάτων, την σκυτάλη στον χορό πήρε ο κόσμος που ξεφάντωσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!


Στη εκδήλωση μας είχαμε την τιμή να παρευρεθει και να χορέψει μαζί μας και ο νέος Δήμαρχος Άνδρου κος Θεοδόσης Σουσούδης.

Στο πλαίσια της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των μεταλλείων στους μικρούς μας φίλους που διακρίθηκαν στους κολυμβητικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: