Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μεγάλη φωτιά πάνω από τις Εβρουσές


ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου  στην περιοχή Βασιλικό, περιοχή που έχει κατακαεί πολλές φορές από άγνωστη πάντα  αιτία. Η κατάσβεση είναι πολύ δύσκολη λόγω δύσκολης πρόσβασης και του βόρειου  ανέμου που τη νύχτα δυνάμωσε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΤΑ!!Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ!!ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ!ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!

Ανώνυμος είπε...

H έλλειψη παιδείας και αγάπης για τον τόπο μας αυτά τα αποτελέσματα έχουν..να παραδοθεί το ομορφότερο νησί του Αιγαίου με το σπανιότερο οικοσύστημα-μικροκλίμα κτλ και να μετατραπεί σε ένα αηδιαστικό αιολικό πάρκο..και αυτή η φωτιά εκεί πάνω που ξέσπασε τι νομίζετε ότι είναι? γενικά η Άνδρος φέτος ειναι από τα ελάχιστα μέρη που ξεσπούν τόσες φωτιές..και όπου αλλού ξεσπουν υπάρχουν σχέδια για τεράστια αιολικά πάρκα...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχετε αντίρηση, το ποτήρι ξεχείλισε. Φωτιά από τις Γίδες έσβησε στην άμμο στο Κυπρί, φωτιά τη Μ.Πέμπτη από βεγγάλη διότι κάποιοι που τους ξέρω ΕΙΔΑΝ,έσβησε στο μισό μέτρο απο τα σπίτια στα Υψηλού, φωτιά από βοσκότοπο στα 800 μέτρα στη Βουρκωτή καίει τον Πιτροφό, φωτιά από ηλίθια αιτία πέρσι στο Βουνί έκαψε Κοχύλου, χωριά Παλαιοκάστρου και Γιαλό και το σήριαλ δεν έχει τέλος.
Δήμαρχε πάρε συγκεκριμένη θέση. Έμαθα ότι η Δασική δεν επιτρέπει δρόμους στα βουνά. Ο μόνος τρόπος για να σβήνουν οι φωτιές είναιη ύπαρξη τέτοιων δρόμων.
Στην αρχή του καλοκαιριού ειπώθηκε από γνώστη τον οποίο επίσης τον ξέρω ότι θα κινδυνέψομε από εμπρησμούς ακριβώς λόγω σχεδίου τοποθέτησης ανεμογενητριών.
Και έχομε το παράλογο μια Δασική η οποία υπάρχει για να προστατεύει τα δάση να μη θέλει δρόμους,επίσης μια υπηρεσία περιβάλλοντος να μη θέλει δρόμους για να μην αλλοιωθεί το ανάγλυφο και το παραδοσιακό, με την ίδια λογική που οι αρχαιολογικές με τον τρόπο τους κάνουν ό, τι μπορούν για να αναγκάζεται ο καθένας να καταστρέψει αρχαία μνημεία αν βρεί αλλιώς θα χάσει και την περιουσία του.
Είναι φανερό ότι με αυτές τις πρακτικές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δηλαδή "ή αλλάζομε ή βουλιάζομε" που είπε και κάποιος πρίν τέσσερα χρόνια....
Λοιπόν ευθέως: Θα ανοίξομε δρόμους προστασίας ; ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

στου κουφου την πορτα παρε την πορτα και φυγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως θα κανης δρόμους απω την στιγμή που ο αλος δεν θελη να του χαλασης τα βουνά αφτο το πρόβλημα εχομε εδω και χρόνια. Γραφομε γραφομε ενο η φτεχτες ήμαστε ΕΜΗΣ όχι ο διμαρχος ΔΟΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΣΟΥΝ ΔΟΥΒΑΡΓΙΑ ΉΜΑΣΤΕ ΔΟΥΒΑΡΓΙΑ ΘΑ ΜΙΝΟΜΕ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΙΦΕΡΗ κανομε ΚΑι λέμε θΖ