Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

"Περλιμπλίν και Μπελίσα" στην Άνδρο σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη

Πέμπτη 22 Αυγούστου, 21:00
Εμπειρίκειο Γυμναστήριο Άνδρου
Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος
ΣΚΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βαγγέλης Γιαννάκης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΣΚΕΣ: Αριστείδης Πατσόγλου
Πρωταγωνιστούν: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ [Περλιμπλίν], ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ [Μπελίσα], ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ [Μαρκόλφα].


Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θʼ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια.

Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιάς πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γι΄ αυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του.

Σʼ αυτό το μικρό αριστούργημα ο Λόρκα συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής. 
Παίζουν:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΑΜΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πιάνο ΙΩ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 16(ΚΑΝΟΝΙΚΟ)-13(ΦΟΙΤ.)-10(ΑΝΕΡΓΩΝ)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:VIVA.GR


ΕΝΑΡΞΗ: 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: