Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ξανά στη σκηνή η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου

 Μετά τους επιτυχημένους "Μπαμπάδες με ρούμι" που ανέβασε την περασμένη άνοιξη, η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου άρχισε  πρόβες σε δύο έργα.
 Φέτος ο Κώστας Τσαπέκος θα σκηνοθετήσει τα μονόπρακτα του Γιώργου Σκούρτη  "Κομμάτια  και Θρύψαλα" και συγχρόνως "Τα παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ.
Εκτός από τους παλιούς του συνεργάτες ,την Χρυσάνθη, τον Βασίλη και την Όλγα Κοκότη, την Μαρία Τερζάκη και τον Γιώργο Μαγκανιώτη, φέτος για τα δύο πολυπρόσωπα έργα  κάλεσε  την Κατερίνα Κολυδά, τον Νίκο Ρούσσο,την Βιβή και την Έλλη  Περτέση , τον παλιό Θανάση  Λιανή, τους εκπαιδευτικούς Μαργαρίτα Κολλάρου ,Αποστόλη Ποντίκα ,Βάσω Μαρκάκη ,Γιώργο Κουταλά και τέλος τον Θανάση Καρπούζη

Το έργο Κομμάτια και θρύψαλα του Γιώργου Σκούρτη έκανε πρεμιέρα στις 16 Δεκεμβρίου 1976 στο «Θέατρο Τέχνης » σε σκηνοθεσία και σκηνικά Kάρολου Kουν και από τότε παίζεται σχεδόν κάθε χρόνο από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους. Είναι μικρά μονόπρακτα που εκφράζουν την απελπισία της εποχής. Το κάθε κομμάτι αντιπροσωπεύει μια κοινωνική τάξη, τον μικροαστό, το λαϊκό, τον άνεργο. Όλοι τους συναντιούνται στη σκηνή φτιάχνοντας ένα παζλ, το παζλ της Ελλάδας.


Τα «Παντρολογήματα» είναι μια  κωμωδία ηθών της μέσης τσαρικής κοινωνίας,  γράφτηκε από τον ρώσο Νικαλάι Γκόγκολ το 1833 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πετρούπολη τον Δεκέμβριο του 1842.

Δεν υπάρχουν σχόλια: