Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των κοιλάδων Άρνης-Βόρης και Άρνης-Λεύκα

Σε μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στο νησί, εξελίχθηκε η πυρκαγιά που ξεκίνησε ξημερώματα της χθεσινής ημέρας στην ευρύτερη περιοχή των κοιλάδων Άρνης-Βόρης και Άρνης-Λεύκα.

Έκταση που εκτιμάται από το Σύλλογο ΕΘελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου άνω των 7 χιλιάδων στρεμμάτων κατακάηκε εξαιτίας προφανούς εμπρηστικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν εκτός των περιορισμένων την εποχή αυτή δυνάμεων της Πυροσβεστικής, σημαντικός αριθμός των εθελοντών του ΣΕΔΑ, αλλά και εναέρια μέσα τα οποία δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σημαντικά λόγω αφενός των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν και καθιστούσαν αδύνατο τον ανεφοδιασμό τους από κοντινές περιοχές, αφετέρου του έντονου αναγλύφου της περιοχής που δεν επέτρεπε τις αναγκαίες ρίψεις χαμηλά.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως οι περισσότερες πυρκαγιές στην Άνδρο είναι κτηνοτροφικές.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στο blog του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πυρκαγια τέλος Νοέμβρη????????????τυχαίο????????????????????????

Trinity είπε...

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλει πει ο ποιητής; ποιός είπε ότι διοικητής είναι ο καλύτερος του σώματος της Πυροσβεστικής; Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Αντιθέτως ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε και οι υπόλοιποι το ίδιο που συμμετείχαν.
Η κρίση πάντα είναι έυκολη εκ του ασφαλούς.......

Ανώνυμος είπε...

με τετοιο αερα φταιει η πυροσβεστικη και οχι το αποβρασμα που την εβαλε?

Ανώνυμος είπε...

οχι για να τρωνε τα ζωα το χορταρι που θα βγει μετα την φωτια τα καιμε ολα προς θεου,η' αυτοι που εχουν αμεση σχεση το κανουν ξανα και ξανα΄η τυχαιο ειναι' η πυροσβεστικη τικανει χωρις αερα μαλιστα,καιταει η σβηνει αλλιως τα αεροπλανα ,ετσι αμα τα αφηνουμε στην τυχη τους ολα απο μικρη ελβετια τι θα γινει΄΄