Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στη συνάντηση των επαγγελματιών στο Δήμο Άνδρου


 Συνάντηση με τους επαγγελματίες που ο ίδιος προσκάλεσε, είχε την  Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων, παρουσία της προέδρου της τουριστικής επιτροπής κ. Πολίτου, δημοτικών συμβούλων και του νέου Διοικητή της Αστυνομίας.


 Στην  αρχή, ο Δήμαρχος,   κάλεσε όλους να συνεργαστούν  για την βελτίωση της εικόνας  του νησιού,  εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα φροντίσει περισσότερο για την καθαριότητα και την ανακύκλωση παρ' όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας,  τα προβλήματα του δεματοποιητή και την παρούσα οικονομική κατάσταση.

Ο νέος Διοικητής της Αστυνομίας,  γνωρίζοντας την κατάσταση του νησιού, από προηγούμενη εδώ θητεία του, θέλει να μας δει  να γυρίζουμε σιγά σιγά στις ζώνες και τα κράνη ασφαλείας, στα διπλώματα οδήγησης, να τηρούμε  τους κανονισμούς στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, να περιορίσουμε τη κυκλοφορία όχι μόνο των αυτοκινήτων στο πεζόδρομο αλλά και των τροχοφόρων τραπεζοκαθισμάτων που απλώνονται  τα καλοκαιρινά βράδια στην Αγορά και να ετοιμαστούμε καταλλήλως για τις έξωθεν  καλοκαιρινές  εφόδους ελέγχων στα μαγαζιά.


Η κυρία Πολίτου μίλησε για τα όσα έχει κάνει ο Δήμος για τον τουρισμό και για τα όσα πρέπει να γίνουν για σύνδεση ακτοπλοϊκή με άλλα νησιά, για επάνδρωση των τουριστικών περιπτέρων και για την απόκτηση και πάλι των Γαλάζιων Σημαιών στις παραλίες.


Στη συνέχεια  καταστηματάρχες και  κάτοικοι συναγωνίστηκαν στη παράθεση  προβλημάτων που έχουν αντιληφθεί και αντιμετωπίζουν καθημερινά, όπως  τη κακή συγκοινωνία , τα ανύπαρκτα πάρκινγκ στη Χώρα, το Νιμποριό και  το Γαύριο, το παραεμπόριο, την ανυπαρξία Παναδριακού Εμπορικού Συλλόγου, τον αθέμιτο ανταγωνισμό των καταστημάτων, τις υψηλές τιμές των προϊόντων, την έλλειψη επαγγελματικής επιμόρφωσης, την έλλειψη συλλογικής δράσης, προβλήματα που όλοι ξέρουμε εδώ και χρόνια   και κάποια στιγμή πρέπει πραγματικά να αντιμετωπιστούν.




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ

ANNA F είπε...

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΑΖΟΥΝΕ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΟΧΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ιανουάριο σωστά και όχι τώρα. Τώρα να πούμε τι? Να οργανώσουμε τι? Και να μας πει η Δημοτική αρχή τι ενέργειες έκανε στην αρχή του χρόνου π.χ για το θέμα της λειτουργίας των μουσείων. Βέβαια θα μας πείτε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά έγινε νωρίς μια ενέργεια διαμαρτυρίας/αφύπνισης των αρχών σε σχέση με το θέμα?

ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΓΑΥΡΙΟ είπε...

Τελικα τι μας ειπε

Ανώνυμος είπε...

πρωτον σωστες αυτες οι συναντησεις αλλα δεν γινονται αρχες ιουνιου αλλα πριν το πασχα , για να καθοριστει η πολιτικη του νησιου για τον τουρισμο και το εμποριο! δευτερον θα επρεπε να ειχε γινει στο δημοτικο θεατρο με προσκληση προς ολους και οχι μονο σε ορισμενες επιλεγμενες επιχειρησεις και το ξερουμε αυτο απο πρωτο χερι. τριτον απο οτι μαθαμε διοτι θα μπορουσαμε και εμεις να συμμετασχουμε αλλα δεν μας δοθηκε προσκληση,η συζητηση αφορουσε κυριως τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος ως αναφορα τα τραπεζοκαθισματα και αλλα τετοια,και ερωτω μονο αυτο ειναι το θεμα , βεβαιαως πρεπει να μπουν κανονες λειτουργιας της αγορας , να μην υπαρχει αυτο το θεαμα των καθισματων στον δημοσιο δρομο , αλλα υπαρχουν και αλλα θεματα οπως οι τιμες στις υπηρεσιες και στα αγαθα που προσφερουν οι επιχειρησεις , στην ποιοτητα των αγαθων και υπηρεσιων, στην καθαριοτητα, ακομα και στο θεμα της παρουσιασης των εργαζομενων στα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος και πολλα αλλα που αυτα ολα δεν καθοριζονται την τελευταια στιγμη αλλα πολλους μηνες πριν , και απο ολους. ο δημος εχει κανει πολυ καλη προσπαθεια διαφημισης του νησιου αλλα αυτο απο μονο του δεν φτανει , πρεπει να ακολουθησουν και ολοι οι αλλοι επαγγελματιες του νησιου , στο θεμα ας πουμε των τιμων και της ποιοτητας, δεν γινεται καποιοι να ζητανε αυτα τα λεφτα για διανυκτερευση οταν προσφερουν αυτες τις υπηρεσιες μην τρελαθουμε κιολλας , πας στο εξωτερικο με τα μισα λεφτα και σου προσφερουν τοσες υπηρεσιες, πρεπει να πρυτανευση η λογικη και οχι η μεθοδος της αρπαχτης σε ολο το φασμα της επιχειρηματικης δραστηριοτητας!! και τελος θα ηθελα να πω οτι ο δημος θα πρεπει καποια στιγμη να σκεφτει σοβαρα και το θεμα της διοργανωσης των πολιτιστικων εκδηλωσεων και εκτος αυγουστου , ολα τον αυγουστο τα κανουν που ετσι και αλλιως εχει κοσμο ,θα επρεπε να γινονταν οι εκδηλωσεις τους αλλους μηνες προς οφελος της τοπικης οικονομιας , τον αυγουστο που εχει κοσμο δεν εχει νοημα να γινονται ολα αυτα και ο κοσμος να τρεχει απο εδω και απο εκει, και στο τελος ουτε βολτα κανουν ουτε και ψωνιζουν!!