Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Το "ΕΠΙΤΟΠΟΥ" 2015" μεγαλώνει και έρχεται και στη Χώρα!



Το  ΕΠΙΤΟΠΟΥ, η εικαστική  πρόταση που βασίζεται στη δημιουργία   έργων στη τοποθεσία του χωριού των Λειβαδίων, με  συνεχή διάλογο με τους κατοίκους της Άνδρου ,  μέσω συναντήσεων, προβολών, ξεναγήσεων, ετοιμάζει ήδη την τρίτη του έκδοση.



Για το καλοκαίρι του 2015 θα πραγματοποιηθούν :


- εικαστικές επεμβάσεις σε τρία σημεία της Χώρας της Άνδρου:
 η καλλιτέχνης, Πετρούλα Κουτούση, προτείνει μία  βραδιά  ‘ δημιουργίας πορτραίτων ’ με πηλό με συμμετοχή του κοινού στη πλατεία της Χώρας.

- Η Εύα Τ. Bony προτείνει παραλλαγή  του παιχνιδιού «κουτσό», σχεδιασμένο με ασβέστη σε μεγέθυνση πάνω σε δρόμο της πόλης.
 Ενα παιχνίδι για όλους σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας


- Διήμερη συνάντηση με συμμετοχή ιστορικών τέχνης στο  κτήμα Κυρτάτα στα Λειβάδια.
Για μεγαλύτερη προσέγγυση στη δράση μας διοργανώνουμε συνάντηση δύο ημερών  με καλεσμένους  θεωρητικούς της σύγχρονης τέχνης ανοικτής στο κοινό. Οι καλεσμένοι, Marie-Fabienne Aymon και Χρήστος Μιχαλόπουλος, θα λειτουργήσουν ‘επιτόπου’. Το κείμενο που θα παρουσιάσουν στο κοινό θα γραφτεί  κατά την παραμονή τους στο νησί και σε άμεση επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες.

     Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ έχει την τιμή να συμπεριλάβει στους καλεσμένους του  τον διακεκριμένο ιστορικό τέχνης κ Eμμανουήλ Μαυρομμάτη, ο οποίος θα κάνει μία ιστορική παρουσίαση της τέχνης στον εξωτερικό χώρο( land art και in situ ). Οι συναντήσεις θα κλείσουν με την Ολγα Καραγιάννη, μία σημαντική παρουσία στο νησί σε  θέματα έρευνας και δράσης για το περιβάλλον και εμψυχώτρια της Αndros Routes.Θα μιλήσει για τα τρία χρόνια παρουσίασης του ΕΠΙΤΟΠΟΥ στο νησί.

- συμμετοχή τεσσάρων φοιτητών του Παν|μίου Ιωαννίνων.
Συμμετοχή 4 σπουδαστών του Παν/μίου Ιωαννίνων, Τμήμα  Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.
Κατόπιν πρότασης του εικαστικού κ. Μπασάνου, Λέκτορα του της Σχολής Καλών Τεχνών  του   Παν/μίου Ιωαννίνων, και καλλιτέχνη του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2013 , δίνουμε  την ευκαιρία σε 4 νέους καλλιτέχνες να δουλέψουν στα πλαίσια της εκδήλωσης . Το τμήμα έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει πάνω σε φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που αποστείλαμε. Η επιλογή των τεσσάρων φοιτητών θα γίνει στο τέλος Μαίου.
Η υλοποίηση της ιδέας αυτής, ελπίζουμε  ότι θα είναι η αρχή μίας συνεργασίας με το Παν/μιο Ιωαννίνων και  της  παρουσίας νέων καλλιτεχνών που κάνουν το πρώτο τους έργο στον φυσικό χώρο της Άνδρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατι εκτος θέματος .Αλλα ταιριάζει μετα Επιτόπου .Το ξέρετε πως μας Ληστεύουν καθε μέρα μας παρακολουθούν .δε νομίζετε πως πρεπει να κάνουμε κατι γι'αυτο.ΟΛΟΙ έχετε σπιτια πρεπει η Αστυνομία να βάλει ενα τελος σε αφτο .Πρεπει να Ενεργησομε ολοι μαζί ΕΠΙΤΟΠΟΥ.ΘΖ ΝΥ

Unknown είπε...

Πότε θα διεξαχθούν οι παραπάνω δράσεις;

ευα ΒΟΝΥ είπε...

καλησπερα σας
το ΕΠΙΤΟΠΟΥ θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλιου Εγκαινια στη διαδρομή των Λειβαδίων στις 11 Ιουλιου και στη Χώρα στις 12 Για περισσότερες πληροφορίες στο www.epitopou.com και στη σελίδα μας epitopou στο facebook