Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ομίχλη στο τοπίο



Η ομίχλη ήρθε το πρωΐ αργά από τη θάλασσα και κάλυψε όλη την περιοχή της Χώρας, σε βάθος μέχρι τα Λειβάδια και ύψος μέχρι τα Βραχνού, σπάνιο φαινόμενο, ο καπτα Γιώργης ο Κολυδάς  θυμάται το '50 το σφύριγμα του αόρατου "ΡΕΝΑ" μέσα στο λιμάνι της Χώρας. Μετά το μεσημέρι όλα καθάρισαν.


Στα Βραχνού
Μετά από τ' Αποίκια η θέα  


Οι Στενιές

Τα ίδια και στο Κόρθι, η φωτογραφία της Ειρήνης Κοντορούση
Από Μαίνητες μεριά , φωτογραφία Νίκος Χλης



9 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΝΟΥ είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ...................

Ανώνυμος είπε...

Ομίχλη έχουμε και στην τύχη τις Ελλάδος επίσης των πολλών ανέργων ελλήνων που βλέπουν πάλι τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα να εξακολουθούν να υπάρχουν Η φτώχεια και η ανέχεια να αυξανεται να μην τιμωρείται κανείς για την κατάντια που Κάπιοι μας έφεραν , και να μην ενδιαφέρεται κανείς για τους ελ.επαγγελματίες που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους Ο ένας μστα τον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Μαυρίλα έπεσε παντού και στις τσέπες μας....

Ανώνυμος είπε...

Πεζογέφυρα.
Επείγον
Πεζογέφυρα εκλάπη από τα Διποτάματα. Ο δράστης φοβούμενος την σύλληψη την τοποθέτησε στο Νειμποριό. Εικάζεται ότι τοποθετήθηκε ¨"εν τω μέσω της νυχτός" διότι την ημέρα δεν βλέπεται

Νίκος Μανδαράκας είπε...

Είναι ιδιαίτερο φαινόμενο ομίχλη που σχηματίζεται λόγω του νοτιά. Δηλαδή του αέρα με μεγάλη σχετική υγρασία και όταν το σημείο δρόσου “dew point” πλησιάσει την θερμοκρασία του αέρα, τότε εμφανίζονται συμπυκνώματα (condensation) κοινώς, ομίχλη.
Δεν είμαι και μετεωρολόγος, αλλά καθώς το αναζήτησα, αυτή την εξήγηση πήρα. Σε άλλες εποχές βέβαια, θα μιλούσαν για μια ακόμη καταστροφολογία της γης…. ή θα έκαναν καμιά θυσία για να φύγουν τα κακά πνεύματα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ τι λέτε στην βουρκοτι εχουν ομίχλη παντοτινά .εγω θέλω να ΞΕΡΟ τι δουλια εχει η ομίχλη με την ανεργία. Και τι φτώχια . Δεν βαργιαισε ο καθένας με τον πόνο του ΘΖ gr

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε ένας με τον πόνο του επίσης για καποιους αυτά είναι γραφικα

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εξηγείται . Φταίει η ομίχλη που κανένας από τους Ανδριώτες δεν ενοχλήθηκε από την πεζογέφυρα στο Νειμποριό. Πρακτική: Ναι. Αισθητικά απαράδεχτη. Αταίριαστη. Παραφωνία. Χώρα η αρχόντισσα που της φόρεσαν ξύλινα τσόκαρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανδριώτες ρεμβάζουν στην πεζογέφυρα το "ποτάμι που το λένε Νειμποριό. Πίσω πλατάνια απολιθωμένα σε σχήμα νησιώτικών σπιτιών.