Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Προσοχή! Πρωτομαγιά ξεκίνησε και η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου





Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες θα είναι όσοι από την Παρασκευή 1η Μαϊου παραβούν τη νομοθεσία και αγνοήσουν τις συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς ξεκινάει η επίσημη αντιπυρική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.
Για τους επόμενους 6 μήνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά χωρίς την έγγραφη άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.
Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.
Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια
Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα. Το τσιγάρο αποτελεί αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Δεν εκτελούμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
16 Ιουλίου 2008, Άνω Γαύριο
Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνήστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για  την "Πολιτική Προστασία" του Δήμου Άνδρου
 Αντώνης Λάβδας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΒΟ να εχουν πάρει τα μέτρα τους και ΠΙΣΤΕΒΟ πως ΟΛΛΑ θα πανε καλλα.θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΘΖ ΠΑΝΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ. ΑΜΑΝ..
ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΠΙΣΤΕΒΟ, ΟΛΛΑ ,ΚΑΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να μάθω πόση έξυπνοι σα και σένα Υπάρχουν Στην Ανδρο .Και γιατι γράφεις οταν γράφουμε για Φψτιες θα ειναι καλα ο Βαγγέλης να κρατισει το ονομα σου. ΘΖ ΝΥ