Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους από τη ΚΟΙΝΣΕΠ


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου διοργανώνει στην έδρα της το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σεμινάριο Μελισσοκομίας για αρχάριους με την Άννα Τσολάκη.

Μέσα από πρακτικά παραδείγματα το σεμινάριο φιλοδοξεί να μυήσει στο μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας ακόμη και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο στο παρελθόν.

Δομή του σεμιναρίου:
Εισαγωγή στη μελισσοκομία
Κυψέλες
Μελισσοκομικός εξοπλισμός
Πώς φροντίζουμε ένα μελίσσι
Προϊόντα της κυψέλης
Τρύγος - αποθήκευση μελιού
Μεταφορά των μελισσιών
Εχθροί - ασθένειες - αντιμετώπιση
Ανακεφαλαίωση - συμπεράσματα - ερωτήσεις
Η Άννα Τσολάκη, υπήρξε για πάνω από 20 χρόνια στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Εδώ και μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει στροφή στην επαγγελματική της καριέρα αλλά και στη ζωή της γενικότερα για να ασχοληθεί με αυτό που πάντα αγαπούσε πραγματικά, την Μελισσοκομία.
Στην αρχή παρακολούθησε με επιτυχία και έλαβε τις σχετικές πιστοποιήσεις σε μία σειρά εκπαιδευτικών & επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενα:
την Μελισσοκομία
την Επαγγελματική Μελισσοκομία
τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό στον Γεωργικό τομέα
Έκτοτε ασκεί το επάγγελμα (τρόπος επικοινωνίας της με τη φύση για την ίδια) της Μελισσοκόμου, διατηρώντας τις δικές της κυψέλες στην  Άνδρο και παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας. Αναφερόμενη συχνά στα μελίσσια της συνηθίζει να λέει ότι είναι η "πιο γλυκιά της περιπέτεια".

Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου ανέρχεται σε 20 ευρώ (άνεργοι:18 ευρώ). Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν υποστηρικτικό υλικό και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Άνδρου και σε συνεργασία με την ΤRAPέΖΙΟΝ εκπαιδευτικές & συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, παρακαλείσθε να δηλώσετε έγκαιρα (έως την 20η Μαΐου) τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο: 6936120078.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιεμαι γιατι μονο τοσο μικρη διαφορα εισητηριου για τους Ανεργους.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πρόκειται περί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Unknown είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στην κυρια Τσολακη

Ανώνυμος είπε...

Οι άνεργοι 18 ευρώ καλή αρχή κάνετε για ατομαα που είναι χωρίς δουλεια και χωρίς χρήματα που πρέπει να ββοηθηθούν να κάνουν μια αρχη

ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ είπε...

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κόστος συμμετοχής για ανέργους με ανέρχεται σε 10 και όχι σε 18 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε εκ παραδρομής.
Σε περίπτωση δε που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει αυτό το αντίτιμο αλλά επιθυμεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, μπορεί να επικοινωνήσει με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου.
Επίσης θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν κάποιος χορηγός θα μπορούσε να καλύψει την αμοιβή τις εισηγήτριας ώστε να η είσοδος στο σεμινάριο να είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.
Θα χαρούμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας ώστε να βρούμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των κατοίκων της Άνδρου.

Ανώνυμος είπε...

Πιος γνωριζεις εαν το μέλι ειναι νοθευμένο η τα ταΐζουν με διάφορες τροφές ??? αγόρασα απω 3 μελισσοκόμους Απω τους 3 μονο ενα ηταν Γνησιο .Το ΑΛΟ τοποθετούν κυψελες μεσα στους δρομους ΑΦΤΩ ΑΠΑΓΩΡΕΒΕΤΕ αλλα κανενας δεν το ΕΦΑΡΜΟΖΗ .και Ασφαλως δεν ΕΙΠΑΡΧΗ κανενας να ΕΦΑΡΜΟΣΗ το νόμο οπως πάντα .θζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ" ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟ Η ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΜΕΛΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΥΨΕΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ "ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ"