Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ενημερωτικές ημερίδες του Δήμου Άνδρου με θέμα την διαχείρηση των απορριμάτων




Ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της πολιτικής του για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, διοργανώνει συνελεύσεις- ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού μας εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα θα γίνει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία ΧΥΤΥ, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο πλέον καλούνται οι Δήμοι να διαχειριστούν με σύγχρονες μεθόδους και με σεβασμό προς το περιβάλλον τα απορρίμματά τους.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους κατοίκους να παρακολουθήσουν τις ανοικτές ημερίδες, καθώς έτσι θα δοθεί η ευκαιρία να ακουστούν απόψεις και να τεθούν ερωτήματα. Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει από έμπειρους ομιλητές, ενώ θα ακολουθήσει γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.

Ομιλίες:
1. Χαιρετισμός και εισήγηση Δημάρχου Άνδρου.
2. Λειτουργία ενός σύγχρονου ΧΥΤΥ. Προβολή βίντεο λειτουργίας γειτονικού ΧΥΤΥ.
3. Εντατικοποίηση και νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
4. Κομποστοποίηση, το επόμενο στοίχημα.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής:

Τρίτη, 28 Απριλίου (20.30): Χώρα, Δημοτικό θέατρο.
Τετάρτη, 29 Απριλίου (20.30): Μπατσί, Αίθουσα Πολυχώρου.

Τρίτη 5 Μαΐου (20.30): Γαύριο, Πολυχώρος Νέου Δημοτικού Σχολείου.
Τετάρτη, 6 Μαΐου (20.30): Κόρθι, κτίριο Κ.Π.Ε.Κορθίου

Για τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας που διαμένουν εκτός Άνδρου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Αθήνα.

Τετάρτη, 13 Μαΐου (20.30): Αθήνα, ( η ακριβής τοποθεσία θα είναι γνωστή σε λίγες ημέρες).

Αλλάζουμε την εικόνα του νησιού μας, βάζουμε υψηλούς στόχους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θέλουμε όλες τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες παρόντες στην κοινή προσπάθεια.

Άνδρος, 22 Απριλίου 2015

                                                                                     Ο Δήμαρχος
                                                                              Θεοδόσης Σουσούδης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι δύσκολο εργω οταν βλεπω πως πετάνε τα σκουπιδια.σαν να λενε ας το δήμο να τα μαζέψουν μπουκάλια χαρτόνια .πλαστικα.σακουλες με σκουπιδια μεσα στους κάβους οικοδομικά μπάζα βρομια.θζ ΝΥ

Nikos είπε...

Να μας πει ο δημαρχος σε ποιο μερος της Ελλαδας υπαρχει ΧΥΤΥ γιατι εγω δεν ξερω να υπαρχουν ΧΥΤΥ παρα μονο ΧΥΤΑ και πως μπορει να λειτουργησει στην Ανδρο ΧΥΤΥ απο την στιγμη που δεν υπαρχει ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.....και πως μπορει να κατασκευστει Χυτυ η ΧΥΤΑ η ΧΑΔΑ πανω στο ρεμα της Πλουσκας.Μπορουν εαν θελουν να μας απαντησουν και οι δικοι μας ΘΩΜΑΣ-ΒΟΣΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΟΛΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΤΑΧΤΕΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΥΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ .ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τί έκανε ο νύν Δήμαρχος εδώ και 10 χρόνια όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος. .
Τώρα ξύπνησε ??

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕΣ ολοι σας φαγωνόμαστε μεταξύ σας οχι εδω οχι εκει τωρα θέλουν να βγουν και απω ΠΑΝΟ .τολιπον ας ΗΠΟΣΤΙΡΙΞΟΜΕ τον δημαρχο σε ΑΦΤΩ το εργω χωρις φαγωμαρες αρκετά πια.ολλη ΜΑΖΗ να κρατησομε το νησί μας καθαρό . ΘΖ ΝΥ