Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Άνδρου, την Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα


Μεγάλη τιμή και αναγνώριση της αξίας της Φιλαρμονικής του ΜΟΥ.Σ.Α.  ήταν η πρόσκληση από κερκυραϊκή μπάντα για συμμετοχή στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής των Βαΐων στο νησί των Φαιάκων.


Η πρόσκληση έγινε απο την Δημοτική Φιλαρμονική του ΔΔ Θιναλίων του Δήμου Κερκύρας για  συμμετοχή  στις εκδηλώσεις των "Βαγιώνε", όπως λένε οι Κερκυραίοι, που γίνονται σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα που θεράπευσε το νησί από την πανώλη το 1630.

Το βασικό στοιχείο των εκδηλώσεων, που είναι και η αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και του Κερκυραικού Πάσχα, είναι η τρίωρη περιφορά του σκηνώματος του Αγίου περιμετρικά του τοίχους της πόλεως με την συμμετοχή και των 20 (!) Φιλαρμονικών του νησιού που η υψηλού επιπέδου μουσική του κουλτούρα ειναι βαθιά ριζωμένη παρά πολλά χρόνια μιας και  η πρώτη φιλαρμονική ιδρύθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1840.


Η φετινή περιφορά βέβαια λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ήταν πολύ μικρότερη της κανονικής.


Το βράδυ ακολούθησε εμφάνιση της Φιλαρμονικής του ΜΟΥΣΑ στους δρόμους της Αχαράβης και συναυλία στο Δημοτικό Σχολείο του ίδιου μέρους.


 Η κόκκινη στολή που φόρεσε η ανδριώτικη μπάντα είναι της τοπικής Φιλαρμονικής και  λόγος είναι ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της γιορτής δεν μπορεί να συμμετέχει άλλη Φιλαρμονική εκτός των Κερκυραϊκών. Έτσι οι ανδριώτες μουσικοί ενσωματώθηκαν  με την Φιλαρμονική Θιναλίων σε ένα σύνολο 90 ατόμων με κόκκινη στολή.



η μεμονωμένη εμφάνιση της Φιλαρμονικής Άνδρου




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗ

.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά για την ώρα για πολιτιστικά ειναι καιρος για εργα που θα . Διευκολύνουν τους τουρίστες και ντόπιους .Οπως χαντάκια Δρομους Χωματόδρομους .Δημοτικη αστυνομία .για ΕΣΟΔΑ ΜΑΡΙΝΕΣ. Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?? ΘΖ ΝΥ