Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Let’s Do it Peza beach»!


Με στόχο την ανάδειξη της δύναμης του Εθελοντισμού, το Andros Portal, αναλαμβάνει δράση αυτή την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της μεγάλης εκστρατείας για μια Ομορφότερη και Καθαρότερη Ελλάδα,
«Let’s Do it Greece».

Αύριο λοιπόν όλοι μαζί καθαρίζουμε τα Μεγάλα Πέζα, κάνοντας μία συλλογική προσπάθεια για καθαρότερες παραλίες στο νησί μας.

Σημείο συνάντησης η διασταύρωση Καλυβάρι – Πέζα, ώρα 11:00. Να είστε όλοι εκεί!!!

Την προσπάθεια αυτή θα στηρίξουν ενεργά η Τοπική Κοινότητα Μακροταντάλου, το ANDROS off road club και ο Εξωραϊστικος Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροταντάλου Άνδρου «Η ΦΑΣΑ».

Να σημειώσουμε πως παράλληλη δράση για τις παραλίες Μπατσίου και Κολώνα θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου, με ώρα συνάντησης 10:30 στην πλατεία.

Λίγα λόγια για το »Let’s do it Greece»

Το »Let’s do it World» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Όραμα των Ελλήνων διοργανωτών είναι η υιοθέτηση και η διάδοση του μηνύματος της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ιδιαίτερα οι νέοι.
Μεταξύ των στόχων του θεσμού αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας, όπως και η προώθηση του μηνύματος της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων (μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω) με ταυτόχρονη ανάδειξη των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η προσπάθεια να έχουμε ένα καθαρό καλοκαίρι θζny