Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Και 31 άτομα στην πεζοπορική εξόρμηση στην Άρνη για τη χλωρίδα της Άνδρου!




  Στην πεζοπορική εξόρμηση γνωριμίας με τη χλωρίδα της Άνδρου, την Τετάρτη του Πάσχα στις 15 Απριλίου του 2015, έλαβαν μέρος 31 άτομα, κυρίως ντόπιοι. Φτάνοντας μέσα σε πυκνή ομίχλη στην Άρνη συγκεντρωθήκαμε στο Δημοτικό Σχολείο της Άρνης και την εκκλησία της Παναγίας.

Κινηθήκαμε εν συνεχεία κατά μήκος της σηματοδοτημένης διαδρομής 11 προς Άνω Κατάκοιλο περνώντας από τις διαδοχικές ρεματιές της πανέμορφης Άρνης με τις πολυάριθμες εκκλησιές.

 Με ξεναγό μας τον γεωπόνο-μυκητολόγο Ηλία Πολέμη γνωρίσαμε ποικίλα είδη χλωρίδας της Άνδρου όπως τα διαφορετικά είδη βελανιδιάς, το σκλήθρο κι άλλα είδη δενδρώδους βλάστησης, λουλούδια και βότανα.

 Στη συνέχεια κατηφορίσαμε στην πρόσφατα διανοιχθείσα διαδρομή που σημάναμε με αριθμό 13 προς την περιοχή Ρεμάτων, μια καταπληκτική ξεχασμένη διαδρομή που περνά από τα ξωκλήσια του Ταξιάρχη και του Αγίου Βασιλείου για να καταλήξουμε στον Αρνιπόταμο δίπλα στη βίδα του Λεμπέση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Πολέμη για τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας και σε όλους τους συμμετέχοντες !

 Σύντομα νέες εξορμήσεις…

φωτογραφίες : Αλέξανδρος Μαβής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιες φωτο .παλια μονοπάτια Παλιές Αναμνήσεις με ΑΦΤΩ το περπάτημα . μπραβο σας ΚΑΛΛΗ στράτα στο επόμενο ΘΖ ΝΥ