Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015



 Σε απάντηση αρκετών τηλεφωνικών οχλήσεων της υπηρεσίας μας σχετικά με το πρόγραμμα κουνουποκτονιών ενημερώνουμε ότι:
  Με την με αριθμ.235/2014 απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου  Αιγαίου ενέκρινε την υλοποίηση της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ν.ΑΙ. και Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για το έργο  «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών για τα έτη 2015-2016 στον Νομό Κυκλάδων.
Με βάση την προγραμματική σύμβαση του έργου οι Δήμοι αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων :
την προσαρμογή της Τεχνικής ¨Έκθεσης στα τοπικά δεδομένα του δήμου όσον αφορά τον αριθμό των κύκλων και τους  τόπους ψεκασμών  σύμφωνα πάντα με τις κλιματολογικές συνθήκες
την υλοποίηση του προγράμματος είτε με δικά τους συνεργεία (μετά από σχετική άδεια του ΥΠΑΑΤ η οποία εκδίδεται στο όνομα του υπεύθυνου ο οποίος αναλαμβάνει και την επίβλεψη της όλης εργασίας),  είτε με ανάθεση σε ανάδοχο (έχοντα την προς τούτο ειδική ως άνω άδεια χρήσης και διάθεσης των ειδικών σκευασμάτων)
να ενημερώνουν έγκαιρα τους πολίτες για τη λήψη σχετικών προφυλάξεων
να συγκροτούν .δημοτικές επιτροπές διενέργειας και παραλαβής του Έργου, στη χωρική τους αρμοδιότητα
να μεριμνούν για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου σε συνεργασία με τον Κύριο του Έργου.
Για το Δήμο Άνδρου η κατανομή της δαπάνης προβλέπει την καταβολή από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ποσού 17.400 ευρώ για το 2015  και οι περιοχές οι οποίες χρήζουν εφαρμογής των μέτρων είναι:  Όρμος Κορθίου, Ρωγό, Παραπόρτι, Νειμποριό, Μένητες, Γυάλια, Λάμυρα, Αγ. Θαλασσινή, Πλακούρες, Μπατσί, Ατένι, Ρέμματα, Γαύριο.


      Άνδρος 24.4.2015
 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κε Λοτσάρη, θέλετε να μας πείτε ότι η υπόλοιπη Άνδρος ΔΕΝ έχει πρόβλημα κουνουπιών? Με τι κριτήρια έγινε η επιλογή των περιοχών?

Ανώνυμος είπε...

Στα στάσιμα νερά που στην ανδρο υπάρχουν παντού στα ρέματα που πέφτουν βρόμικα νερά στα ποτάμια στους κήπους μας και επιπλέον τα φαρκατα που ρίχνουν δεν κάνουν τιποτα ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΖ ΝΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΖ ΝΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ!!!