Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Λίγο πριν τα γυρίσματα της "Μικράς Αγγλίας"

 η ALEXA στην Άνδρο για δοκιμαστικά γυρίσματα...

... στους χώρους γυρισμάτων που ένας ένας στήνονται.
μινιατούρες πλοίων για το γραφείο της "Χαδούλαινας'

πρόβα ηθοποιών στης ¨Μούραινας"

δίπλα και η Κατερίνα Πολέμη με τις μουσικές της
 Επιλογές προσώπων στην εκδήλωση της πίτας του Συλλόγου Λειβαδίων
ο Γιάννης  Μάνεσης φωτογραφίζεται

4 γενιές Χαζάπηδων  για την ταινία 
 Επίσκεψη σε εξωτερικούς χώρους για την λύση των προβλημάτων τους

 και το βράδυ απονομή αντριώτικων  όσκαρ από τον σκηνοθέτη...

5 σχόλια:

Νικολας είπε...

παντα με υγεια , καλη ανταμωση...

Ανώνυμος είπε...

Τα γυρίσματα της ταινίας" ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ " και όσα θα λάβουν χώρα κατά τον χρόνο παραμονής στο νησι μας των συντελεστών της , θα ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητας μας. Μια καθημερινότητα γεμάτη από σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που και πιο αισιόδοξος αμφιβάλλω αν βλέπει φως στο τούνελ.
Είμαστε πλέον βαθιά μέσα στην δύνη σωρείας θεμάτων που δεν αντιμετωπίζονται ατομικά. Αναφέρω μερικά , χρέη προς ιδιόκτητες ακίνητων, προς έμπορους, προς το δημόσιο, προς τις τράπεζες, προς φίλους η γνωστούς και ο κατάλογος δεν εχει τελειωμό. Όλα αυτά κάποια στιγμή θα σκάσουν και η "ντροπαλή" κοινωνία μας θα αναρωτηθεί εκ των υστέρων "τις πταιει" και θα κριτικάρει " ανάλογα.
Ήδη ακούγονται για εξώδικα μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών, μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών και για κατασχέσεις χρημάτων από οφειλές προς το δημόσιο.
Η όποια μας αντίδραση είναι σε ατομικό επίπεδο.
Όμως , είναι διαφορετικό αν εγώ προσωπικά κινηθώ νομικά κατά των τραπεζών και επωμιστώ το βάρος της απόδειξης ότι δεν είμαι μπαταχτσής , αλλά θύμα των απρόβλεπτων μεταβολών και των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης από το να μαζευτούμε όλοι οι μέχρι πρότινος συνεπείς και ομαδικά να βρούμε το δίκιο μας. Γιατί αγαπητοί μου όσες ευθύνες έχουμε εμείς για τον υπέρμετρο δανεισμό μας άλλες τόσες και μεγαλύτερες έχουν οι Τράπεζες που με την επιθετική τους τακτικη μας έκαναν «πελάτες» τους χωρίς να τηρήσουν το “fair play”,που στις συμβάσεις που υπογράψαμε αβλεπη μαζί τους υπάρχουν πλήθος όρων που έχουν χαρακτηριστεί με δικαστικές αποφάσεις παράνομοι και καταχρηστικοί , που υπάρχουν νομικά παράθυρα ( για να μην πω πόρτες) που θα μας βοηθήσουν σε ένα τέτοιο δικαστικό αγώνα.
Είναι διαφορετικό αν εγώ προσωπικά κινηθώ νομικά κατά του ιδιοκτήτη του ακινήτου που νοικιάζω και επικαλεστώ τα άρθρα 388 & 288 του ΑΚ ή τις διατάξεις του άρθρο 15 του Ν 4013/2011 που ρυθμίζει θέματα επαγγελματικών μισθώσεων (επιτροπή φιλικού διακανονισμού πριν την προσφυγή στο δικαστήριο) από το να κινηθούμε όλοι οι επαγγελματίες που νοικιάζουμε ακίνητα και ο τζίρος μας εχει υποστεί καθίζηση , τα κέρδη μας έχουν περιοριστεί δραματικά , καταθέτοντας τις προτάσεις μας προς τους ιδιοκτήτες και σε περίπτωση μη συμβιβασμού να κινηθούμε νομικά.
Είναι διαφορετικό αν εγώ προσωπικά προσπαθώ να προβάλλω την επιχείρηση μου και την πολιτική τιμών της , από το να κινηθούμε αν όχι όλος ο επαγγελματικός κόσμος και να δώσουμε στους καταναλωτές ένα επιπλέον κίνητρο να βγουν έξω , να κινηθούν , να αλλαξει λίγο η άδεια εικόνα της αγοράς , η ψυχολογία μας. Λέω λοιπόν μήπως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το θέμα των τιμών μας και να δημιουργηθεί ένα εκπτωτικό προϊόν που θα το υιοθετήσουμε , όσοι θέλουμε βεβαίως, ώστε να εξαλείψει από τον καταναλωτή η αίσθηση ότι είμαστε ακριβοί . Μήπως πέραν από την τοπική αγορά πρέπει να στείλουμε και ένα μήνυμα στους υποψηφίους επισκέπτες ότι η Άνδρος ζει και τους προσκαλεί με τις εκδηλώσεις της αλλά και τις ελκυστικές της τιμές. Μήπως οι επιχειρήσεις χονδρικής πρέπει να ρίξουν και αυτές τις τιμές τους ώστε να περάσουν και στη λιανική η στις υπηρεσίες Καφεστίασης ,διασκέδασης οι μειώσεις; Και αν δεν το κάνουν οι Χονδρέμποροι μήπως πρέπει να τους πιέσουμε εμείς οι πελάτες τους; Μήπως κάποιες επιχειρήσεις διαμονής πρέπει να συνεργαστούν και με αυτές τις Καφεστιασης ή όποιες άλλες και να προσφέρουν «εκπτωτικά πακέτα…
Σταματώ εδώ και λέω μήπως γράφω ασυναρτησίες και είμαι έκτος πραγματικότητας και τελικά τα έχουμε οικονομήσει όλοι και κάνουμε τους «χρεοκοπημένους» για να μην μας μυριστεί ο «Στουρναρης», για να μη μας βασκάνουν , για λόγους «πρεστίζ» ;
Γ.Ν.Κ.

καψοραχη είπε...

αν δεν κανω λαθος μιλας για συλλογικοτητα και αλληλεγγυη!για απλη λογικη!ποιος θα σου πει οτι εχει αδικο?αλλα και ποιος θα σταθει διπλα σου ειναι το θεμα...φοβουμαι κανεις...μακαρι ομως!που ξερεις...

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η πλινθόκτιστη εσωτερικώς ταβέρνα όπου το βράδυ έγινε απονομή αντριώτικων όσκαρ από τον σκηνοθέτη;
Δημ, Μήλας

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Η "ΠΑΡΕΑ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΡΗ.
ΤΩΝ Γ. ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ Κ. ΚΟΝΤΟΡΟΥΣΞ.

ΣΙΜ