Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία για την ύπαρξη ενός πλοίου στη γραμμή Άνδρου - Ραφήνας τον χειμώνα


 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
 Άνδρος, 21 Δεκεμβρίου 2012                                Πρός: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
           

 Θέμα: Πρόβλημα Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Αξιότιμε
 Κύριε Υπουργέ,
 Διαμαρτυρόμαστε, με ιδιαίτερη αγωνία, για το γεγονός ότι από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, «η γραμμή» Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος - Μύκονος έμεινε με ένα πλοίο.
 Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η σύνδεση των Νησιών μας με την Ηπειρωτική Χώρα, αλλά και μεταξύ τους, δεν αποτελεί πολυτέλεια.

 Είναι μια ανάγκη απόλυτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα των Νησιωτών, με την Οικονομική και Κοινωνική μας ζωή.
 Ένα μόνο πλοίο είναι σαφές ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 3 Νησιών και κυρίως της Άνδρου που στερείται σύνδεσης με τον Πειραιά και εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο από την σύνδεση με την Ραφήνα.
 Ιδιαίτερα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς, όπου αναμένεται αυξημένη μετακίνηση Ανδριωτών και επισκεπτών από και προς την Αθήνα λόγω της γειτνίασης με τον Νομό Αττικής.
 Η τροφοδοσία των εμπορικών καταστημάτων γίνεται μόνο από την Αθήνα και μέσω αυτής της γραμμής.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα φάρμακα και λοιπά ιατρικά είδη.
 Πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Αττικής με τους συγγενείς τους να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα.
Ασθενείς που χρειάζονται για παράδειγμα αιμοκάθαρση διαμένουν στην Άνδρο και πηγαίνουν για «τις ανάγκες» της ασθένειας τους στην Αθήνα ή στη Σύρο.
Φοιτητές, σπουδαστές κτλ, όπως επίσης και οι γονείς τους χρησιμοποιούν συνεχώς το ίδιο δρομολόγιο Άνδρο - Ραφήνα.
Παράλληλα αυξάνεται σημαντικά το οικονομικό κόστος της μετακίνησης αφού για μια οποιαδήποτε εργασία θα πρέπει κάποιος να φύγει το πρωί από την Άνδρο και να επιστρέψει το επόμενο βράδυ.
 Η γραμμή Άνδρου - Τήνου εξυπηρετεί τους Ανδριώτες, που για κάποιο λόγο ( Δικαστήρια, Δημόσιες Υπηρεσίες, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κτλ) χρειάζεται να μεταβούν στην Σύρο. Με ένα πλοίο σήμερα πρέπει κάποιος να φύγει από την Άνδρο το απόγευμα, να διανυχτερεύσει στην Τήνο και την επομένη μετά κόπου να φτάσει στην Σύρο.
Τον ίδιο χρόνο χρειάζεται για την επιστροφή του.
Ένα ταξίδι δηλαδή στην Σύρο με επιστροφή διαρκεί 4 ημέρες!!!!
 Με ότι σημαίνει αυτό για το οικονομικό και κοινωνικό κόστος των Ανδριωτών.
 Τέλος, δεν χρειάζεται πιστεύω κάποιος να περιγράψει τι ακριβώς θα συμβεί στην περίπτωση βλάβης του ενός και μοναδικού πλοίου!!!

 Κύριε Υπουργέ,
 Το Νησί μας και οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα με την κατάσταση αυτή, που έχει προκύψει.
 Αποτελεί αναγκαιότητα για την οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των Ανδριωτών, η ομαλοποίηση των δρομολογίων και η δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου, (από τα πέντε!!! που ταξιδεύουν τους καλοκαιρινούς μήνες.)
 Η έντονη οικονομική κρίση που πλήττει όλη την Χώρα και φυσικά και το Νησί μας γίνεται ακόμα εντονότερη για τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Άνδρου.
 Δεν είναι δυνατόν το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή γραμμή να εξυπηρετείται με 5 πλοία, ενώ να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για το χειμώνα, με αποτέλεσμα να εκλιπαρούμε για μια ασφαλή και τακτική σύνδεση.

 Κύριε Υπουργέ,
 Θεωρούμε ότι η ευαισθησία σας απέναντι στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των Νησιών μας, που τις γνωρίζετε άμεσα και λόγω της νησιωτικής καταγωγής σας, θα οδηγήσει στην άμεση παρέμβαση σας προς επίλυση του σημαντικότατου αυτού προβλήματος για την ομαλή ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της Άνδρου.
 Στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.
 Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης:
 «ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
 Θεοδόσης Σουσούδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον στους κκ Σαμαρά και Κ.Καραμανλή θα έπρεπε να πάει η επιστολή κ.Σουσούδη.
Μας πάνε στο Λαύριο για να αναβαθμίσουν την Ραφήνα !!!
Ξυπνάτε

Καλά Χριστούγεννα

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΧΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους. Απαράδεκτο για το νησί να έχει 5 πλοία το καλοκαίρι και το χειμώνα να μένει με ένα. Ειδικά τι στιγμή που το καλοκαίρι υπήρχαν εταιρείες που ζητούσαν τη στήριξη μας διαλαλώντας ότι το πλοίο τους θα ταξιδεύει και το χειμώνα. Το επόμενο καλοκαίρι έρχεται και καλά θα κάνουμε όλοι μας να σκεφτούμε καλά ποιους θα στηρίξουμε. Είναι στο χέρι μας...