Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μόλις βραδιάζει πέρα καίει

 Απόψε φωτιά στην Βόρη,  οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν στις 9:30μμ, φωτογραφίες 11:30μμ



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον οι Ανδροωτες θέλουν να κάψουν το νησί τους τι ανακατεύεται η πυροσβεστικη

skouliki είπε...

καλημερα, δεν τους φτανουν τοσα που εχουν καψει;;;; κανεις δεν μπορει να τους πιασει;;

Γιάννης Θ. Φακής είπε...

Στους εθελοντές Πυροσβέστες που είναι παντού και πάντοτε ΠΑΡΟΝΤΕΣ - όπου φωτιά και αυτοί μπροστά της - εύχομαι να είναι πάντα γεροί !! αυτοί και οι οικογένειες τους, πάντα ΑΞΙΟΙ να δίνουν πάντα το παράδειγμα στους απαθείς συγκατοίκους τους...!

Ανώνυμος είπε...

Πόλη σοστο το σχόλιο θ φακής μακάρι ολλη μας να σκεφτόμαστε ετση

Ανώνυμος είπε...

τώρα αρχίζει η περίοδος των πυρκαγιών στην΄Άνδρο..περιμένετε να δειτε τι φωτιές θα μπουν Νοέμβρη και Δεκέμβρη..πολύ περισσότερες από το Καλοκαίρι..μιλάμε ειναι για πολλές μπάτσες ο κόσμος...

Γ. Ξανθός είπε...


"Τα δάση κατατρώγουσιν αι αίγες ή ερημούσιν αι ανά παν έτος αναπτόμεναι προς αύξησιν της βοσκησίμου εκτάσεως πυρκαϊαί, των οποίων αδύνατον είναι να ευρεθώσιν και να τιμωρηθώσιν οι πασίγνωστοι αυτουργοί, δια τον λόγον ότι δεν έχουν ψήφους τα δέντρα και έχουσιν ψήφους οι αιγοβοσκοί"

......και όμως τόσο επίκαιρο.

Read more: http://seda-andros.blogspot.com/2012/10/blog-post.html#ixzz28nlgu1Ou
Τάδε έφη Εμ. Ροϊδης, προ ενός και πλέον αιώνος.
Για την αντιγραφή, Από ΣΕΔΑ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΧΑΖΑΠΗ, Πρόεδρο του Συλλόγου, Γ. Ξανθός.
Το θέμα είναι διαχρονικό και κοινωνικό, απαιτεί πολιτική βούληση και εφαρμογή των νόμων.

Γ. Ξανθός είπε...

Βαγγέλη, το χθεσινό προηγούμενο προσωπικό μου σχόλιο, βλέπω ότι σήμερα "κατέβηκε". Ποιούς ενόχλησε και γιατί; Yπάρχει κατασταλτική λογοκρισία;

Vangelis Loukisas είπε...

Ο/Η Γ. Ξανθός άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Μόλις βραδιάζει πέρα καίει":

OTAN ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ:
1.- 'Oτι δύσκολα "θα σπάσει ο διάβοος το ποδάρι του" ώστε να συλληφθείς και να τιμωρηθείς.
2.- 'Οτι μετά θα βόσκεις ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα τα ζώα σου -για να συνεχίσουν την καταστροφή- στις υποχρεωτικά αναδασωτέες και με απαγόρευση βοσκής για μία πενταετία τουλάχιστον, καμμένες περιοχές.
3.- 'Οτι η τοπική κοινωνία είναι προκλητικά αδιάφορη για το φαινόμενο-εκτός αν φθάσει η φωτιά φθάσει στην αυλή ή στα κτήματά της- και δεν θα σπεύσει για την κατάσβεση, δεν θα συνδράμει τις αρχές για την ανακάλυψη των δραστών και πολλές φορές επικροτεί το έργο τους ("άσε μωρέ να καθαρίσει κανά χωράφι")..
'Ε τότε, όλο και κάποιοι θα τρέχουν για την κατάσβεση (οι Πυροσβέστες από καθήκον, οι Εθελοντές από ρομαντισμό), μέχρι την επόμενη φωτιά που θα φωτίσει και θα ζεστάνει τις κρύες νύχτες .
Η βλακώδης συνήθεια και ανοχή που κατάντησε ρουτίνα.
Καληνύχτα μας.

Γ. Ξανθός είπε...

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Ο "δαίμων" του διαδικτύου είχε χτυπήσειεν τέλει και είχε κατεβάσει το παραπάνω σχόλιό μου για την εν γνώσει πρόκληση πυρκαγιών με την προοπτική της ατιμωρησίας. ' Ετσι, η φορτισμένη προσωπική και μη ανακοινώσιμη αντίδρασή μου προς τον Βαγγέλη λαθεμένα μέσω σχολίου μου και όχι προσωπικά ή μέσω E-mail, αναρτήθηκε παρά ταύτα και άκαιρα παρά τις εξηγήσεις που μου είχαν δοθεί εν τω μεταξύ από τους διαχειριστές του blog που με έπεισαν και δεν έχω λόγο να τις αμφισβητήσω. Τελικά , το "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά" ισχύει για το θέμα που αφορούσε το σχόλιό μου και που είναι το ζητούμενο και όχι στην διαχείριση, ποιότητα, ενημέρωση και προθέσεις του Περίγυρου της Λέσχης.