Τα σουτζούκια της Ευδοκίας Στεφάνου στο Πανοχώρι της Άρνης |
Mε μία βελόνα περνάτε τα καρύδια που είναι κομμένα στη μέση(πεταλίδες) σε μία γερή κλωστή. Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα για μουσταλευριά...
Ρίχνουμε αλεύρι και το ανακατεύουμε ώσπου να βράσει. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βουτάμε τα καρύδια που είναι στην κλωστή μέσα στην κατσαρόλα να πασαλειφτούν μουσταλευριά, τα βγάζουμε να κρυώσουν λίγο και σε λίγο τα ξαναβουτάμε για να καλυφθεί το σουτζούκι με μια παχιά στρώση μουσταλευριάς . Τα κρεμάμε μετά στον ήλιο ή σε στεγνό μέρος και αφού στεγνώσουν καλά, διατηρούνται για πολύ καιρό.
στη αυλή του σπιτιού του και κάτω από τα κρεμασμένα σουτζούκια ο Ζάννες Στεφάνου καθαρίζει φασόλια |
3 σχόλια:
τι ομορφες εικόνες!!!!
Εινε ορεα να βλεπις πος ακόμα αρκετή τηρούν τα παλιά έθιμα Πόλη ορεο Βαγγέλη κε εφχομεθα ένα καλο μήνα σε όλους κε ολλες Θ Z ny
ολα τα γλυκισματα ειδικα τις ανδρου ειναι υπεροχα οι παλιες τα κανουν τελεια οπως και τα φαγητα τωρα για το καρυδακι με τον μουστο η το μελι , υπαρχει και τραγουδι ..καρυδακι με το μελι κανει την κ..α να θελει κεφια να το ριξουμε και λιγο στο χιουμορ αλλωστε το επιβαλουν οι εποχες
Δημοσίευση σχολίου