Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Νησιωτικών Δήμων & Φορέων


Με αφορμή την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα, μεγάλη αντιπροσωπεία δημάρχων και φορέων θα μεταβεί στην Αθήνα στις 31/10 και 01/11, με σκοπό να εκθέσει συνολικά τα προβλήματα, που προκαλεί η ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική, η οποία, όχι απλά δεν στηρίζει τη νησιωτικότητα, αλλά απομειώνει σταθερά την ποιότητα ζωής των νησιωτών, αποσύρει την παρουσία της κεντρικής κυβέρνησης από τη νησιωτική Ελλάδα, απογυμνώνει τις κοινωνικές παροχές, μειώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς υγείας και παιδείας και μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
 Την Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 17.30 μ.μ. η αντιπροσωπεία πρόκειται να συναντηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση. 
Την ίδια μέρα στις 19.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συνάντηση με την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. 
 Την Πέμπτη 01/11/2012 και ώρα 11.00π.μ. η αντιπροσωπεία των νησιωτικών δήμων σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., σας καλεί στα γραφεία της Ο.Τ.Ο.Ε. (Βησσαρίωνος 9, 4ος όροφος), όπου θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. 
 Τις ίδιες ημέρες θα γίνει συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή και τους βουλευτές των νησιωτικών περιοχών.
 Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012
 Η Συντονιστική Επιτροπή
 Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6975 306 991, 6972 016 001, 6944 310 484

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να βγει κατι απο αυτες τις κινησεις αλλα δεν βλεπω να γινεται τιποτα αυτα εχουν ηδη δρομολογηθει,ετσι εχουν πει τα αφεντικα απο εξω,εδω που μας φερανε και μας τους φερανε ολοι αυτοι οι λωπωδυτες και κλεφταραδες του πολιτικου συστηματος,δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια μας εχουν δεσει χειροποδαρα και μας χτυπανε απο παντου και πανω απο ολους την πληρωνει ο απλος κοσμακης ,γιατι αυτοι καλα την εχουν ακομα εως ποτε ομως θα τους ανεχομαστε?

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή, αφού δεν μπορεί να μας σώσει η τρόικα εσωτερικού θα μας σώσει Η Συνιστάμενη συνιστώσα συνωστισμού της αριστεράς. Όπου ο ένας λέει είμαστε έτοιμοι, ο άλλος ανέτοιμοι και ο τρίτος βγάζει σκάρτο εμμέσως πλην σαφώς το "40.
Και εμείς ας ψάχνουμε να βρούμε ποιος από όλους μας φταίει λιγότερο και έκλεψε λιγότερο από τον άλλον και όλοι μαζί το κράτος και τους εαυτούς μας.
Μας έφαγε η απληστία μας και το ότι δεν είχαμε επι...δεξιους κωλους για τα μεταξωτά βρακια που αγοράσαμε (και το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε ούτε αυτά...) .
ΥΓ. Αργά, πολύ αργά για δάκρυα και ονειρώξεις .Ερημοποίηση του νησιού έχει γίνει εδω και δεκαετίες με την συγκέντρωση του πληθυσμού στα αστικά κέντρα και την υποβάθμιση της ζωής όλων όσων διαμένουμε μόνιμα σε αυτό από την μη πραγματοποίηση σοβαρών έργων υποδομής , την στρεβλή (έως μονόπλευρη) ανάπτυξη του μέσω (του μαύρου) χρήματος της οικοδομής ,την ποσοτική έλλειψη ντόπιας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα , την κακή παροχή υπηρεσιών τουρισμού κλπ. Τώρα απλά μπαίνει η ταφόπλακα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ , ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙ:".....
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:
«Έγινε διεξοδική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των ΔΟΥ, ώστε από 90 ΔΟΥ που είχε δεσμευτεί η χώρα το 2011, να παραμείνουν τελικά 120 ΔΟΥ εν λειτουργία εντός του 2013. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καταφέραμε να παραμένει ένα Φορολογικό ΚΕΠ σε κάθε ΔΟΥ που ενοποιείται στα νησιά, έτσι ώστε να μην μειωθεί στο ελάχιστο το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό που διαβεβαιώνω είναι ότι με τις νέες δομές που δημιουργούνται, σε όλους οι νησιώτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, θα παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη μετακίνησης τους».

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε:
«Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα νησιωτικότητα λήφθηκε σοβαρά υπόψη. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τα νησιά, όπως αποδεικνύεται εξάλλου και από την επιτυχή διεκδίκηση για χαμηλότερο ΦΠΑ στα νησιά το οποίο διατηρείται ως έχει».

Τα Φορολογικά ΚΕΠ θα στεγάζονται σε κτίρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα Γραφεία αυτά οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν στο παρελθόν στις ΔΟΥ.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιεύσει σύντομα και λοιπές ενέργειες που προωθεί, μέσω των οποίων οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις ΔΟΥ, όπως η ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών μέσω TAXISnet, η κατάργηση πληρωμών στις ΔΟΥ με την πληρωμή στις Τράπεζες, η κατάργηση του ΚΒΣ κλπ.

Στόχος των ενοποιήσεων είναι η μεγιστοποίηση της συλλογής εσόδων για το Κράτος. Αυτό απαιτεί πολλούς ελέγχους, ενώ η πλειονότητα των ελέγχων γίνεται ηλεκτρονικά (με διασταυρώσεις κλπ) και όχι επιτόπια. Η μεγιστοποίηση των ελέγχων απαιτεί συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού σε λίγα σημεία (στις ΔΟΥ).
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Απο το Capital.gr

O M. Γλέζος για το κλείσιμο Εφοριών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.


Η Κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της σε παραλογισμό και προκλητικότητα. Δύο Εφορίες στις Κυκλάδες με τα 24 κατοικημένα νησιά, δύο Εφορίες και στα Δωδεκάνησα, με τα 26 κατοικημένα νησιά, αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Μα πού νομίζουν ότι βρίσκονται, επιτέλους; Τα υπουργικά γραφεία δεν έχουν ένα χάρτη της Ελλάδας, για να θυμούνται ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ χώρα της Ευρώπης; Και στα νησιά αυτά δεν κάνουν μόνο τις διακοπές τους τουρίστες, αλλά ζουν μόνιμα και Έλληνες πολίτες, που, εκτός από υποχρεώσεις, έχουν και δικαιώματα. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης; Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας; Έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετείται η πάταξη της φοροδιαφυγής; Πότε θα καταλάβουν - και θα το αποδείξουν έμπρακτα αυτό - ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε οριζόντια; Οι νόμοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ! Οι συνθήκες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά στα νησιά μας και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν, να το αναγνωρίζουν και να το συνυπολογίζουν σε κάθε τους ενέργεια όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι μας διοικούν, και μάλιστα θεωρούν ότι είναι και… αναντικατάστατοι! Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα αυτή την απόφαση. Αλλιώς ας πάει να ζήσει σε ένα νησί όχι για πολύ, μόνο για τρεις μήνες. Χωρίς υπηρεσιακό ελικόπτερο, εννοείται. Έλεος πια με την αναλγησία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης!"

Πηγή:www.capital.gr

Ανώνυμος είπε...

Ερημωποιηση των νησιων και ιδιαιτερα καποιων οπως π.χ η ανδρος εχει γινει εδω και δεκαετιες και καμια μεχρι τωρα τοπικη αυτοδιοικηση δεν εχει κανει τιποτα για να την σταματησει,αλλα ουτε και η τοπικη κοινωνια της ανδρου εχει αντιδρασει δυναμικα ολα αυτα τα χροννια,εναντια σε αυτο το νοσηρο φαινομενο!και βεβαια οι ευθηνες του κρατους απο την μεταπολιτευση και μετα, για την αστυφιλια ,ειναι κατι παραπανω απο τεραστιες και εγκληματικες! τι εκαναν ολοι τους για την παιδεια , για την υγεια ,για εργα υποδομης γαι κρατος προνειας ,για δημιουργια θεσεων εργασιας,απο ελαχιστα εως τιποτα! μονο οταν ηταν να φανε κατι λιγα ισως γινονταν κατι! αλλα δεν πρεπει αυτη η ερημωποιηση να επιδεινωνεται μερα με την ημερα! πρεπει να κοιταξουν να βρουν μια αλλη λυση χωρις να χρειαστει να φυγουν τοσοι ανθρωποι γιατι για την ανδρο ειναι πολλοι αυτοι που πρεπει να φυγουν , πρεπει να λαμβανεται παντα υποψη το ιδιαιτερο του νησιωτικου χαρακτηρα! και οι τοπικες αυτοδιοικησεις ας σταματησουν τα κροκοδειλια δακρυα και ας αναλαβουν επιτελους δραση για να σταματησει αυτη η ερημωποιηση του τοπου μας, στο τελος θα μεινουν μονο οι γατες και οι πακιστανοι που ενδεχομενως να φανε και τις...γατες!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ(ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
ΥΠΟΜΟΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Ουφ σωθήκαμε και πρέπει νάμαστε ευχαριτημένοι και από πάνω , μετά τα όσα δήλωσαν και διαβεβαίωσαν οι Βρούτσης και Στουρνάρας!..

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη θες να μας πεις οτι τοσα χροννια το σαπιο πολιτικο κατεστημενο συμπεριλαμβανομενων και των αριστερων συμπεριφερθηκαν και αντιμετωπισαν σωστα τα προβληματα των νησιων? και ποιος μας εγγυαται οτι κατι θα αλλαξει απο αυτην την αντιμετωπιση , γραμμενα τα ειχαν και τα εχουν τα νησια ,ολοι τα θυμουνται μονο οταν ερθει η ωρα των διακοπων τους , γι αυτο να μην περιμενουμε κανεναν σωτηρα ουτε απο τα δεξια ουτε και απο τα αριστερα , τους εχουμε δει ολους , μονοι μας οι νησιωτες πρεπει να κοιταξουμε ενεργα και δυναμικα για το μελλον μας και το μελλον των παιδιων μας , μονο η ιδιωτικη πρωτοβουλια των πολτιτων και ισως και της τοπικης αυτοδιοικησης αν καμια φορα ξυπνησει επιτελους,ισως να φερουν αποτελεσματα . τα νησια και ειδικα η ανδρος εχει τεραστιες δυνατοτητες αρκει να το πιστεψουμε ,να τολμησουμε και να ενεργοποιηθουμε ολοι μαζι!