Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου στην Ισπανία



Ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου επικέντρωσε τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του στο άθλημα της ιστιοσανίδας (wind surf) και με την καθοδήγηση του έμπειρου κορθιανού πρωταθλητή Γιώργου Φράγκου, συγκέντρωσε αθλητές που αγάπησαν το άθλημα και δημιούργησε αγωνιστική ομάδα που με πειθαρχία και πάθος άρχισαν να συμμετέχουν σε αγώνες.



 Η πρεμιέρα έγινε πέρυσι στα πανελλήνια πρωταθλήματα rsx και bic techno όπου έκανε πολύ καλή εμφάνιση ο Απόστολος Βασταρδής αν και αγωνιζόταν για πρώτη φορά απέναντι σε έμπειρους αθλητές για τα rsx.

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης στην αγκαλιά του προπονητή του, Γιώργου Φράγκου και Νίκου Σκόρδου κρατώντας στα χέρια του τα 2 πανελλήνια μετάλλια


 3 μήνες αργότερα στα techno t293 είχε πρώτη και τρίτη θέση στην κατηγορία κάτω των 13 ετών. Ακολούθησαν και άλλοι αγώνες όπου ο ΝΟΚ είχε πάντα αθλητές του πάνω στα βάθρα όπως ο Ντέλλος και ο Δεβεσιάδης σε πιο μεγάλες κατηγορίες.
Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης στο αεροδρόμιο με συναθλητές του και τον προπονητή του Γιώργο Φράγκο

 Έφτασε λοιπόν η στιγμή ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου να δώσει το παρόν και σε αγώνα εκτός ελληνικών συνόρων και θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Bic Techno T293 στο Los Alcazares της Ισπανίας, στη κατηγορία κάτω των 15 ετών από τις 23 έως 27 Οκτωβρίου 2012. Ο 11χρονος Λεωνίδας Τσορτανίδης μετά από 2 πανελλήνιες νίκες θα αγωνιστεί στην Ισπανία ως ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης, εκπροσωπώντας τον Ν.Ο.Κ.Α. αλλά και όλη την Άνδρο.


οι ομάδες στο Los Alcazares την πρώτη μέρα

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιώργο το Φράγκο, στο μικρό αθλητή και σε όλους όσους δουλεύουν για τον Ν.Ο.Κ.Α.
Καλή επιτυχία στην Ισπανία σε όλα τα παιδιά.Κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνομαι ακόμα πιο υπερήφανη για την καταγωγή μου.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο και εις ανωτερα και με πολλες διακρισεις!

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχία στην ομαδα κε να γιρησουν ποισο νικητές

καψοραχη είπε...

καλη επιτυχια στα παιδια!παντα τετοια!

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στα μικρα πετριωτακια μου,επιτελους κατι ευχαριστο μεσα στην μαυριλα της εποχης μας.Παιδια μην ξεχνατε,σημασια δεν εχει ο προορισμος αλλα το ταξιδι,ευχομαι τα καλλιτερα....Απ το Ρωγο..