Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για το κλείσιμο της εφορίας στην Άνδρο


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Αν κατάλαβα καλά, γιατί ο ήχος δεν βοηθάει πάντα, η δικαιολογία για το κλείσιμο των ΔΟΥ δεν είναι τόσο ο περιορισμός των εξόδων, όσο η καλύτερη αναδιανομή του προσωπικού στα εναπομείναντα καταστήματα τα οποία θα εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων με αποτέλεσμα τον απρόσωπο χαρακτήρα των συνδιαλλαγών φορολογουμένων-υπαλλήλων και τη μεγιστοποίηση των έσοδων. Δεν ξέρω ποια επιχειρήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ενάντια αυτής της λογικής, αλλά στη ζωή των νησιωτών δημιουργούνται αντικειμενικά προβλήματα στα οποία θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία στον αντίλογο: οικονομικά προβλήματα, απαγορευτικά, κακοκαιρία, έλλειψη υποδομής στα ΚΕΠ, ταλαιπωρία, ερημοποίηση των νησιών, αδυναμία πραγματοποίσης ορισμένων συναλλαγών από το διαδίκτυο κλπ. Επίσης ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις: εφόσον δεν συμφωνούμε στο κλείσιμο των ΔΟΥ τι μπορούμε να κάνουμε π.χ.υπάρχουν πολλά πρώην δημοτικά σχολεία και πρώην κοινοτικά κτίρια που ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση ΔΟΥ; Οι ίδιοι οι υπάλληλοι να σκεφτούν με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας; Εν τω μεταξύ οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που κινδυνεύουν από λουκέτο δε θα έπρεπε να αρχίσουν να κάνουν ανάλογες σκέψεις;
Οι ίδιοι οι κάτοικοι θα πρέπει να σκεφτούν πως μπορούν να βοηθήσουν π.χ. σε πρώτη φάση συλλογή υπογραφών με σκοπό την δήλωση της εναντίωσης τους στο σχέδιο αυτό; Πιθανόν όλες οι παραπάνω προτάσεις να μην βοηθούν σε τίποτα αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να ευοδωθεί ο αγώνας των κατοίκων, αλλά θα ήθελα να δώσω και την άλλη οπτική των κέντρων αποφάσεων:α)η ΔΟΥ Παλλήνης γνωρίζει από τον Ιούλιο την προοπτική υποδοχής της ΔΟΥ Άνδρου μέχρι το τέλος του έτους.Αυτό,άλλωστε,θα γίνει και με πολλές άλλες εφορίες στη χώρα. Άρα το επιχείρημα <>, <> δεν ισχύει,β)Νόμοι περί τακτοποιήσεως αυθαιρέτων,ημιυπαιθρίων,ενεργειακών πιστοποιητικών,έλεγχοι φορολογικοί,πρόστιμα κ.α. που τρέχουν σε άλλες περιοχές όπου δεν ισχύει το <> στο οποίο αναφέρθηκε η υπάλληλος της ΔΟΥ, δεν έχουν εφαρμοστεί στην τοπική κοινωνία που νομίζει ότι πάντα θα υπάρχει ένας <> υπάλληλος στη ΔΟΥ που θα τον βοηθήσει όταν χρειαστεί.Κάτω,λοιπόν,από αυτό το πρίσμα τα λόγια της υπαλλήλου είναι <> των κέντρων αποφάσεων αφού έτσι θα επιβεβαιωθούν ότι κλείνοντας τις τοπικές ΔΟΥ θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, γιατί δε θα υπάρχει η προσωπική επαφή με τον υπάλληλο στα πλαίσια μιας μικρής τοπικής κοινωνίας, όπου όλοι γνωρίζονται και αλληλοεξυπηρετούνται. Αυτό,λοιπόν, που όσοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι το αντιλαμβάνονται πλήρως,εάν χρειαστεί να εξυπηρετηθούν από κάποια δημόσια υπηρεσία, είναι σίγουρο ότι το γνωρίζουν καλά οι λαμβάνοντες κεντρικές αποφάσεις.Τέλος να επισημάνω ότι όσο κάποιοι(όπως ιδιοκτήτες ακινήτων ή καταστήματα καφεστίασης ή ακτοπλοϊκές) δεν μεριμνούν με μειώσεις ώστε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι δημ.υπάλληλοι του νησιού,θα γίνει σταθερή επιδίωξή τους να φύγουν μόλις τους το επιτρέψει η υπηρεσία.
Οι αγώνες στηρίζονται από την αλήθεια και έτσι δικαιώνονται. Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και αυτό. Ξεσηκώνονται όλοι.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=231146

Ας αφήσουμε κατα μέρος τις γκρίνιες και αν θέλουμε τα νησιά μας ας κουνηθούμε. Και αλλοίμονό μας αν εφαρμοσθεί και το 6ήμερο.
Οι ΔΟΥ σε όλες τις νησιωτικές περιοχές δεν πρέπει να κλείσουν. Για την ώρα είναι παράλογο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!
ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥ.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ Ή ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ είπε...

Επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε με τη ΧΟΥΝΤΑ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όποιος πήγε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του σαν πολίτης, τον διαλύσανε.
Εύχομαι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΕΥΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΟΥ ,ΙΚΑ , ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ , ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ,ΚΤΛ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΟΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΕΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ - ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ, ΦΠΑ ,ΙΚΑ , ΕΜΠΟΡΟΙ, ΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΒΑΡΑΤΕ ΜΥΓΕΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΕΣΙΑΤΟΡΕΣ,ΓΙΑΤΡΟΙ ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΤΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΑΤΕ ΛΑΔΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΜΙΣΘΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΚΑΡΓΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε ΠΑΝΟΣ
Γιατί οι λογιστές ΔΕΝ τρίβομε τα χέρια μας :
1. Μακροπρόθεσμα λιγώτερες Δημ. Υπηρεσίες θα σημαίνει λιγώτερα λογιστικά γραφεία και αυτό δεν είναι παράδοξο. Έστω και αν κάποτε επιτευχθεί ο στόχος να υπάρχει λιγώτερη συναλλαγή μεταξύ πολιτών / επιχειρήσεων και κράτους. Έστω και αν είναι σωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά περισσότεροι λογιστές όπως και δικηγόροι, γιατροί, ταξιτζήδες κλπ κλπ, απ΄ό,τι στις άλλες χώρες.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει λιγότεροι τακτοποιημένοι οικονομικά άνθρωποι. Σημαίνει ότι κάποτε έστω και με στρεβλή ανάπτυξη στην Άνδρο υπήρχαν πενήντα εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και σήμερα ελάχιστοι και αυτοί μέχρι να πάρουν τη σύνταξή τους στην καλύτερη περίπτωση.
Πού θα πάμε όλοι εμείς οι ως τώρα τακτοποιημένοι να δουλέψομε και πού τα παιδιά τα νέα;
Για να εφαρμοσθεί μεταρρύθμιση θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι η Ελλάδα θα ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ, θα βρεί δηλαδή τι επιτέλους θα παράγει και θα προσφέρει στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Έχει εξασφαλισθεί κάτι τέτοιο;
2. Μετρήσαμε οι Λογιστές μαζί με τους εφοριακούς 45 δουλειές οι οποίες δεν γίνονται ηλεκτρονικά.
Ποιός θα επωμισθεί τα έξοδα για το ταξίδι στην Παλλήνη;Ποιος έχει το χρόνο έστω για τέτοιες διεκπεραιώσεις;
3. Οι λογιστές υπάρχουν όχι για τις κανονικές συνθήκες αλλά για τη διόρθωση λαθών, παρεξηγήσεων, παραβάσεων, τακτοποιήσεων, ποινών κλπ. Αυτό απαιτεί το Λογιστικό Γραφείο να είναι κοντά στις Υπηρεσίες. Με ΙΚΑ σε Ραφήνα, ΟΑΕΔ σε Παλλήνη, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) σε Αγία Παρασκευή και Εφορία σε Παλλήνη, σιγά-σιγά οι Λογιστές θα φύγομε από το νησί και θα μας στέλνετε όσοι μείνετε τα χαρτιά με κούριερ. Άλλες είκοσι οικογένειες.
ΜΗΝ πέφτετε λοιπόν στην παγίδα η μια επαγγελματική τάξη να κατηγορεί την άλλη , ίσως αύριο έρθει και η δική σας σειρά, όπως προχθές ξαφνικά ήρθε η δική μας. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΕΘΕΡΑ,ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ,ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕ.ΤΗΝ ΧΙΟΝΑΤΗ.
ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ Η ΚΡΙΣΗ?ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ!ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?Η ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ?Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ είπε...

Πρέπει να απεξαρτηθούμε απ’ αυτή τη γάγγραινα που κατάστρεψε την Ελλάδα, να βρούμε και να αναπτύξουμε άλλες πήγες που μπορούν να μας αποφέρουν εισόδημα στο Νησί μας (Τουρισμό, Γεωργία, Κτηνοτροφία, Βιοτεχνίες, Ναυτιλία…..).

Αν είναι να δουλεύουμε 15 ώρες το 24άωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, για πληρώνουμε τους υπερτιμημένους μισθούς και συντάξεις των Δημοσίων υπαλληλων για μια εργασία που σκοπός της είναι πώς να μην δουλεύετε (ΔΕΗ (εργοστάσιο), ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ(3 άτομα στη ρεσεψιόν), ΕΦΟΡΙΑ ……), και πώς να ταλαιπωρείτε τον πολίτη, για να μας λες μετά ότι θα μας δώσεις να φάμε και μείς λίγα ψίχουλα, προτιμάμε να τα κλείσουμε και να πάμε μετανάστες. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο Κ.Β.Σ. \
ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ.
ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ THE PARTY IS OVER.

Ανώνυμος είπε...

Εισαι βαθιά νυχτωμένος κύριε Πάνο. Μήπως ζεις σε άλλη χώρα? Εχεις την εντύπωση οτι θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα άμεσα με το κλείσιμο των ΔΟΥ? Αν άκουγες χθές τον Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων του ΥπΟικ στο MEGA θα καταλάβαινες τι πρόκειται να γίνει. Ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς είπε οτι θα υπάρχει σε πρώτη φάση μεγάλη ταλαιπωρία στους φορολογούμενους. Ξέρουμε πολύ καλά πως γίνονται ολα στην Ελλάδα και γιατί αυτό να λειτουργήσει τέλεια και να μην χρειάζονται μετακινήσεις. Εσυ λέγε τις απόψεις σου αλλά το μέτρο αυτό για τα νησιά είναι παράλογο αυτή την στιγμή. Είναι καθαρή κίνηση εντυπωσιασμού προς την Τρόικα. Να φανεί οτι γίνεται κάτι και ουσία καμμία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 12000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ `ΕΓΩ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ`` ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΑΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ``ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ``,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΚΤΛ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ 350 ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ΣΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, 800ΕΥΡΩ Χ 100 ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ Δ.Υ ΣΤΟ ΝΗΣΙ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ 80000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ, ΔΩΣΤΑ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΙ, ΦΩΣ , ΝΕΡΟ, ΔΕΗ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ!

Ανώνυμος είπε...

Το διαιρει και το βασιλευε το ξερετε? αυτο κανουν οι φωστηρες μεσα και εξω εις βαρος του ελληνικου λαου αυτην την στιγμη, να τα βαζουν οι δημοσιοι με τους ιδιωτικους , αλλα και οι δημοσιοι μεταξυ τους, δεν βγαινει πουθενα αυτο ολοι χανουμε,και ο δημοσιος και ο ιδιωτικος τομεας εχει αναγκη ο ενας τον αλλον! εδω που φτασαμε πρεπει να βρεθουν αποτελεσματικες και εξυπνες λυσεις για να μην φευγει κανενας απο το νησι και απο καθε μικρο μερος γιατι και οι δημοσιοι προσφερουν απο τον οβολο τους στο νησι, απο εκει και περα ομως πρεπει και αυτοι να αφησουν τα παλια κακως κειμενα,και τις παλιες κακες συμπεριφορες και πρακτικες να δουλευουν κανονικα οπως και ο ιδιωτικος τομεας και οχι να γυριζουν στις καφετεριες και στα ουζερι οταν ειναι σε υπηρεσια γιατι μικρο ειναι το μερος και ολοι βλεπουμε και γνωριζομαστε, οποτε οι δικαιολογιες δεν ειναι ανεκτες γιατι και οταν αμοιβονταν πλουσιοπαροχα στο παρελθον η αποδοση τους ηταν κατω του μηδενος πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, οσο για το νησι η τοπικη αυτοδιοικηση καλα θα κανει να κινητοποιηθει αμμεσα και να εκτονωση τα πνευματα και να αρχισει να ασχολειται επιτελους σοβαρα με το να επενδυσει σε τομεις που η ανδρος μπορει να παραξει και να κερδισει απο αυτους και να παψει να κανει τον ποντιο πιλατο και την παπια για ολα τα σοβαρα θεματα , δραση και αποτελεσμα θελουμε και οχι λογια του αερα και καλες προθεσεις. αφηστε τα βραβεια και τις δημοσιες σχεσεις και πιαστε δουλεια,ολοι εχουμε αναγκη απο ολους και πρεπει να ειμαστε ενωμενοι αλλιως πεφτουμε στην μεγαλη λουμπα και ο θεος βοηθος τι αλλο θα τραβηξουμε, και ναι η κριση εχει ερθει στην ανδρο οσο και αν καποιοι νομιζαν οτι θα την κοπανισουμε, σε αυτην την χωρα ζουμε και οχι στο λουξεμβουργο καλα θα κανουμε να σηκωσουμε τα μανικια οτι μπορει ο καθενας και ολοι μαζι γιατι το νησι θα περασει δυσκολα και πρεπει να βγουμε απο τον καβο οσο μπορουμε πιο αλωβητοι γιατι να την γλιτωσουμε δεν γινεται!!

καψοραχη είπε...

το κακο ειναι οτι σε τετοιες στιγμες η εξουσιες για να μπορεσουν να επιβληθουν απλα ριχνουν την φαγωμαρα αναμεσα στον λαο!και το πετυχαινουν!
απλα βαλτε ολοι στο μυαλο σας οτι ζειτε σε μια μικρη κοινωνια που δεν μπορειτε να κρυφτητε!ολοι ξερουμε ποιοι δουλευουν και ποσο!ολοι καποια στιγμη περασαμε απο καφετεριες και ματια εχουμε!ολοι πηγαμε σε μαγαζια και ειδαμε ποιοι μας πιανανε τον πισινο χωρις παοδειξη και ποιοι μας σεβαστηκαν!
να συνελθετε λεω εγω!και να καταλαβετε οτι η θα αντισταθουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ η θα παμε φουντο! εκεινο που ΣΙΓΟΥΡΑ ομως πρεπει να κανουμε ειναι να καταλαβουμε οτι πρεπει να δουλευουμε τιμια και πραγματικα!
ΟΛΟΙ!για τα παιδια μας...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ(ΟΥΖΑ, ΨΩΝΙΑ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ….) ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ.
ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε κατα μέρος τις κόντρες μεταξύ Δημοσίων και Ιδιωτικών υπαλλήλων και να δούμε τι θα γίνει με το νησί. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η Εφορία είναι η αρχή. Βέβαια διαβάστε τι εγραψε το Capital.gr http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1646159

και θα καταλάβετε αν είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ανδρο ενωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Ναι να συνελθουμε ολοι κυρια μου,ακομα και εσεις, και αν δεν θελουμε να μας πιανουν τα οπισθια ο καθε μαγαζατορας και επαγγελματιας εντος εισαγωγικων, θα πρεπει να απαιτουμε να μας δινει αποδηξη και οχι να το περναμε στο ντουκου επειδη ειναι ο γνωστος του γνωστου και η εξαδελφη η" η κολλητη και μετα να λεμε δεν μου εκοψε, και κουβεντα απλως να κανουμε στο ιντερνετ! Οπως επισης να απαιτουμε και απο τους δημοσιους υπαλληλους να ειναι στην θεση τους και να μας εξυπηρετουν σωστα γιατι αυτο ειναι το καθηκον τους και γι αυτο πληρωνονται απο ολους μας. Καταλαβετε, οτι βρισκουν και τα κανουν και αυτοι που δεν δινουν αποδηξεις και οι δημοσιοι οσοι δεν κανουν την δουλεια τους και οι πολιτικαντηδες που μας εχουν φερει εδω που καταντησαμε αλλα και η τοπικη αυτοδιοικηση, φαναταστειτε αν αυτα γινονται αποδεκτα σε οποια αλλη ευνομουμενη χωρα απο τους πολιτες της , οχι και σε καμια περιπτωση, κατα συνεπεια στην πραξη να αποδηξουμε ποσο μαγκες ειμαστε και οχι στα λογια και στα συνθηματα αλλιως θα ειμαστε τσαμπα μαγκες!!

Ανώνυμος είπε...

Τα μαθατε ωρε πατριωτες, απο εδω και στο εξης σε οποιονου δεν κοβουν αποδειξη θα την κοπαναει και θα φευγει και με την προστασια του νομου κιολας γι αυτο ας προσεξουν ορισμενοι, γιατι αυτο το σπορ στο νησι ειναι ευρεως διαδεδομενο και το ειδαμε και αυτο το καλοκαιρι, εγω προσωπικα θα ζηταω απο ολους ανεξαρτητα αν ειναι γνωστοι η οχι γιατι αρκετα τραβηξε αυτο το βιολι και στο τελος την πληρωνουμε ολοι μας,και ενας λογος που κλεινουν ΔΟΥ και αλλες υπηρεσιες ειναι και αυτος!

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι κάτοικοι και οι υπάλληλοι προβάλλουν ως επιχείρημα για να μην κλείσει η ΔΟΥ το ότι σε μια κεντρική εφορία θα αντιμετωπιστούν ως άγνωστοι μεταξύ αγνώστων,θα χάνουν το δίκιο τους.Μου είναι αδιανόητο ότι ακούστηκε από στόμα υπαλλήλου της ΔΟΥ και μάλιστα πέρασε στο newsbomb ότι για να λυθεί κάποιο πρόβλημα του συνταξιούχου ή του γονέα που θέλει να κάνει π.χ. μια γονική παροχή θα περάσει πίσω από το front desk. Δηλαδή, θα πει ο δημοσιογράφος που υπηρετεί το έργο των κέντρων αποφάσεων...αυτοί στα νησάκια έχουν τους δικούς τους και τακτοποιούν τις δουλίτσες τους. Ας,έρθουν,λοιπόν,προς την Παλλήνη ώστε να συνεισφέρουν κι αυτοί στη φορολογική λαίλαπα,ας δηλώσουν τα αυθαίρετά τους,ας δίνουν όλοι κ πάντα αποδείξεις και ας μην ξεχνάνε ότι η εποχή του γνωστού που θα δείξει κατανόηση στο πρόβλημά τους στην εφορία,στο σχολείο,στο κέντρο υγείας,στην αστυνομία τ ε λ εί ω σε
Γι'αυτό καλύτερα να προβάλλετε το σχετικό υπόμνημα των δικηγόρων που, κατά τη γνώμη μου,είναι πολύ πιο ισχυρό αφού αναφέρεται στη γεωγραφική ασυνέχεια. Επίσης, να θυμίσω και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τρώνε, πίνουν και ψωνίζουν στα καταστήματα του νησιού
πρέπει να μπουν... σε κατ'οίκον περιορισμό... γιατί ο τόπος είναι μικρός κ ΟΛΟΙ βλέπουν ότι ...τεμπελιάζουν. Ντροπή τους σε ένα νησί όπου όλοι είναι άψογοι και σκληρά εργαζόμενοι...

Ανώνυμος είπε...

Το υπομνημα των δικηγορων ειναι πολυ καλος λογος για να βρεθει μια λυση, κατι που αναφερεται στην γεωγραφικη ασυνεχεια, και αυτο θα πρεπει να τονιστει απο ολους, και πρεπει να διευκρινισουν τι θα γινει με τα κεντρα εξυπηρετησης φορολογουμενων, τι θα κανουν αυτα, και κατι τετοιο θα γινει και στο νησι?οσο για τους δημοσιους υπαλληλους κανεις δεν ειπε να μην βγαινουν να ψωνιζουν η"οτι αλλο γραφει ο πιο πανω ανωνυμος αλλα το θεμα ειναι εν ωρα υπηρεσιας να ειναι στην θεση τους, αυτο γραφτηκε, και να μην παραποιουμαι εσκεμενα καποια πραγματα για να δημιουργουνται εντυπωσεις!και βεβαια ουδεις τελειος και αψογος αυτοι ομως πληρωνονται απο ολους μας, δεν ειναι ουτε επιχειρηματιες ουτε ελευθεροι επαγγελματιες και ο καθεις πληρωνει το τιμημα οταν δεν ειναι στην δουλεια του!!

Ανώνυμος είπε...

και τωρα που εκλεισε τι εγινε,κακος αλλα σε καθε πολη και νησι ,ΔΟΥ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΚΕΤΕ,ΚΤΛΠ,πως θα συντηριθουν ολα αυτα και απο ποιους,καποια καλος εκλεισαν ,αλλα κακος,οσο για τους αμεσα ενδιαφερομενους ,να γινει αξιολογηση προσωπικου σε καθε υπηρεσια και οσοι δεν κανουν την δουλεια τους καλα ,απλα να πανε σπιτι τους γιναμε πολυ σε ολο το δημοσιο και στους ενστολους,δεν μπορουμε να πληρωνουμε τους πολλους αδιαφορους αλλο μεχρι εδω ,να βγουν απο κει που ηταν να δουν πως βγαινει,το ψωμι...τωρα καπιοι που λενε οτι πληρωνουν οι περισοτεροι που ειναι σε καλεσ θεσεις την παιρνουν ΦΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ...