Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στον Έκτο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών, μία διοργάνωση  που γίνεται πάντα κάθε 2 χρόνια σε δύο φάσεις...
Ο Πρόεδρος του Μου Σ.Α., Μιχάλης Στρατής  καλωσορίζει...
Στην πρώτη φάση, ένα χρόνο πριν στην Αθήνα, από 19 συμμετέχοντες επελέγησαν με διαγωνισμό 13 νέοι πιανίστες για την τελευταία φάση που γίνεται πάντα στην Άνδρο και φέτος μετά από 2 παραιτήσεις  ήρθαν 11 διαγωνιζόμενοι  και έπαιξαν ενώπιον κριτικής επιτροπής που την αποτελούσαν οι:
 Nobel Armand, Μαέστρος , Γενικός Διευθυντής της European City of Music.
 Δημήτριος Δημόπουλος, Καθηγητής πιάνου, Διευθυντής Ορχήστρας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Χρυσή Παρθενιάδη- Φλώρου, Καθηγήτρια πιάνου
Μιχάλης Τρανουδάκης , Συνθέτης, Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπ. Παιδείας
 Μενέλαος Παλαιοδημόπουλος, Συνθέτης , Μαέστρος Χορωδιών.
Η Μαργαρίτα Κορκοδείλου παρουσιάζει τους πιανίστες
Βασική αρχή του διαγωνισμού είναι και μουσική σύνθεση πάνω σε κυκλαδίτικο θέμα και φέτος το μουσικό κομμάτι που έπαιξαν όλοι οι διαγωνιζόμενοι ήταν "Το μαρς του γαμπρού" που συνέθεσε ο Μενέλαος Παλαιοδημόπουλος ειδικά για την φετινή διοργάνωση.
εν αναμονή των αποτελεσμάτων έπαιξαν οι Phalanx Brass τις τρομπέτες τους και η Αμαλία Τηνιακού στο πιάνο
  Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής οργάνωσης ήταν το υψηλό επίπεδο των νέων πιανιστών που φάνηκε και από την μεγάλη σε διάρκεια σύσκεψη της κριτικής επιτροπής που τελικά έδωσε
το Α΄ Βραβείο στην Μαργαρίτα Κολάση-Βούρτση ,
το Β΄ Βραβείο  στον Πέτρο Παπούλια  ,  αριστερά
 και το Γ΄ Βραβείο στον Δημήτριο -Αλέξανδρο Ζαχαριάκη.


και στις αναμνηστικές όλοι μαζί, χορηγοί, διοργανωτές, κριτές και διαγωνιζόμενοι
φωτογραφίες: φωτο Άνδρος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ.

Στοβάτο είπε...

Μπράβο Μενέλαε που τα κατάφερες να έχουν διεξαχθεί έξι πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου στην Ανδρο. Μπράβο και στους χορηγούς και στους οργανωτές. Ευχομαι να είστε όλοι καλά και να γίνονται οι αγώνες κάθε διετία.

ΤΖΕΝΗ είπε...

Ας μας γινονται ολα αυτα παραδειγμα σε μας τους γονεις κ ιδιαιτερα σε μερικους εκπαιδευτικους που απλα να τελειωσει το ωραριο θελουμε κ οχι η επιμονη μας για ενα σωστο αποτελεσμα..Μπραβο στα παιδια στους γονεις κ στους δασκαλους τους που μας δινουν ανθρωπους με στοχους

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι μία έκφανση της Άνδρου που της αξίζει και όλοι αποζητούμε...Συγχαρητήρια!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχως παρα πολλοι εκπαιδευτικοι, πλην ελαχιστοτατων εξαιρεσεων,το κανουν απο αγγαρεια και καμια σχεση δεν εχει αυτο που κανουν με το οτι το επαγγελμα τους ειναι και λητουργημα, θα πουν τα γνωστα για τα λιγα λεφτα και αλλα διαφορα, αλλα και πριν στις δεκαετιες 80 και 90 και πιο προσφατα τα ιδια εκαναν, και με πολυ μεγαλυτερους μισθους και υπερωριες μαιμου, οποτε δικαιολογιες δεν σηκωνουν, αν θελουν μπορουν να κανουν θαυματα για την σωστη διαπαιδαγωγηση των παιδιων και οντως τετοιες προσπαθειες πρεπει να τις μιμηθουν και οι γονεις και οι δασκαλοι, συνχαρητιρια σε οσους διοργανωσαν, συμμετηχαν και τιμησαν με την παρουσια τους αυτην την εκδηλωση και μπραβο στους γονεις αυτων των παιδιων, και εις ανωτερα!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΛΙΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ

Είμαστε περήφανοι. Ένας "μοναδικός" διαγωνισμός γεννήθηκε και ζει στο νησί μας. Κάθε δύο χρόνια, η κυκλαδίτικη παράδοση συναντά τη σύγχρονη ελληνική συνθετική δημιουργία. Και φέτος το ήσυχο πλακόστρωτο του Οκτώβρη υποδέχτηκε τους νέους καλλιτέχνες με φόντο τη θάλασσα και το μαρς του γαμπρού. Σ'όλα αυτά κινητήρια δύναμη είναι ένας άλλος "αφανής"...άξιος Ανδριώτης και έμπρακτος υποστηρικτής του τόπου.Θα συνεχίσουμε εργαζόμενοι με αφοσίωση και αρμονία, όπως μας δίδαξε ο αείμνηστος Αντώνης Αμωράτης.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι πάντα τέτοιες εκδηλώσεις να στολίζουν τους χειμερινούς μήνες, ειδικά, που το νησί το έχει ανάγκη.Και για τους,είμαι σίγουρος χωρίς κακία σχολιασμούς περί εκπαιδευτικών, να πω ότι όταν μου ξαναζητηθεί από Ανδριώτη ιδιοκτήτη του οποίου νοικιάζω σπίτι εδώ ως μη ντόπιος εκπαιδευτικός ενοίκιο 300 ευρώ για μία γκαρσονιέρα και χωρίς απόδειξη θα του πω να σεβαστεί το <> και να μην έχει τέτοιες παράλογες απαιτήσεις σε καιρούς που αναγγέλλονται συσσίτια για τους εκπαιδευτικούς.