Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Γαύριο στην εκστρατεία "Καθαρίστε την Μεσόγειο"


Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η συλλογικότητα και η αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης είναι σημαντικότερες από ποτέ! Σε πείσμα των καιρών, η εκστρατεία καθαρισμού ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», έρχεται πιστή στο ετήσιο ραντεβού της για να συμβάλει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας και να «συστρατεύσει» πολίτες, θεσμικούς και άλλους φορείς για τη διαφύλαξη του.

  Φέτος η πανελλαδική εκστρατεία, που πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου 2012 και συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS για 17η συνεχή χρονιά, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βιώσιμης αλιείας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των αλιευτικών πόρων και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, που αποτελεί καίριο παράγοντα στην προσπάθεια να προστατευθούν είδη αλιευμάτων που είτε απειλούνται είτε δεν έχουν αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» για να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερες φυσικές περιοχές της χώρας μας και να τονίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση  που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματα μας ως πολιτών.



Την εκστρατεία συντονίζει  το Α’ Λ/Τ ΓΑΥΡΙΟΥ,  με την  άμεση συνεργασία του Δήμου Γαυρίου καθώς και την εθελοντική προσφορά των  δασκάλων-μαθητών του  Δημοτικού σχολείου  και του Νηπιαγωγείου Γαυρίου.


Ο εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει:

1)     Tετάρτη 23/05/2012 και ώρα 8.30 π.μ (Νηπιαγωγείο Γαυρίου)
8.30 Συγκέντρωση στο Νηπιαγωγείο Γαυρίου, αναχώρηση  για την παραλία
10.00 Επιστροφή
10.15 Προβολή dvd με θέμα ,<<περιουσία μου, ο πλούτος της θάλασσας>>,
<<φύση ζωή μου ,καρέτα καρέτα>>

2)  Πέμπτη 24/05/2012 και ώρα 8.30 π.μ (Δημοτικό σχολείο)
8.30 Συγκέντρωση στο Δημοτικό Γαυρίου, αναχώρηση  για την παραλία
10.00 περιβαλλοντικά παιχνίδια
11.00 Επιστροφή
11.15 προβολή dvd με θέμα,<< περιουσία μου, ο πλούτος της θάλασσας>>,
<<φύση ζωή μου ,καρέτα καρέτα>>
  Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του καθαρισμού ακτών  και των παράλληλων εκδηλώσεων στο τηλ 2282071213 (Α’Λ/Τ  ΓΑΥΡΙΟΥ)

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Χορηγός είναι το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης AMSTEL ECO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και υποστηρικτές η TNT και η Rolopack A.B.E.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι oι: Ελεύθερος Τύπος, Τύπος της Κυριακής, ΟΙΚΟτύπος, ΕΡΤ, Ελληνική Ραδιοφωνία ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και ΕΡΑ Δίκτυο.

2 σχόλια:

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Αύριο Πέμπτη το Δημ.Σχ.Γαυρίου καθαρίζει τις παραλίες Λιόπεσι & Αγ.Πέτρου

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

Και η σχετική μας ανάρτηση: http://dimgavriou.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html