Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Ιανός μύρισε... Άνδρο

"Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι το κατάμεστο από κόσμο, καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα μύρισε …..Άνδρο. Με αφορμή το βιβλίο της Λίας Δανιόλου «ΑΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ» έγινε ένα αφιέρωμα στην Άνδρο της ακμής και του μεγαλείου όπως βιώθηκε στα τέλη του 19ου αρχές 20ου αιώνα. Ο Ιστορικός Δημήτρης Κυρτάτας αναφέρθηκε στην...
ιστορία και την αισθητική των αστικών σπιτιών, η Ράνια Τζιφοπούλου -Κωνσταντινίδη στην αμφίδρομη σχέση αγάπης και αλληλοστήριξης που στηρίχτηκε στα γράμματα που αντάλλασσαν οι ναυτικοί με τις οικογένειές τους, η Ανδριάνα Ρεμούνδου στην κοινωνική καθημερινότητα της εποχής με αφορμή το κοριτσίστικο λεύκωμα της γιαγιάς της και η Λία Δανιόλου, στους λόγους που την ώθησαν να κλείσει μια ολόκληρη εποχή αίγλης του νησιού σ ένα βιβλίο. Τέλος ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου απήγγειλε Ανδρέα Εμπειρίκο. Τους τοίχους του ΙΑΝΟΥ στόλισαν οι εικόνες από τα Αστικά Σπίτια της Άνδρου της φωτογράφου Ιωάννας Νικολαρείζη".
  
  Στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ όλο τον Μάιο θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Ιωάννας Νικολαρεΐζη, με επιλεγμένες εικόνες από το βιβλίο "Αστικά Σπίτια της Άνδρου", της Λίας Δανιόλου, (Εκδόσεις Μίλητος). Οι φωτογραφίες αποθανατίζουν τους μικρούς και μεγάλους θησαυρούς που κρύβονται μέσα στα αρχοντικά των αρχών του 20ου αιώνα και αναδεικνύουν την ατμόσφαιρα αυτής της εποχής, με ευαισθησία, ευστοχία, ζωντάνια, και ενίοτε με χιούμορ. Στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24 έως το τέλος Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: