Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» στην Άνδρο για γυρίσματα ενός 45λεπτου αφιερώματος στο νησί.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στις 4 η ώρα το απόγευμα
Προετοιμασίες
Η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ίνα Ταράντου επισκέφθηκε την Άνδρο το τριήμερο 13-15 Μαΐου 2012 για τα γυρίσματα ενός 45΄αφιερώματος στο νησί.
Με κεντρικό άξονα το νερό, η εκπομπή απλώνει τη θεματολογία της στους...
κατοίκους που μένουν δίπλα σε νερό, σε θάλασσα, λίμνες ποτάμια. Γνωρίζει τη ζωή τους, τις δραστηριότητές τους, αναδεικνύει τον κάθε προορισμό, δίνει έμφαση στην οικολογία και την προστασία των υδροβιότοπων. Εταιρεία παραγωγής της εβδομαδιαίας εκπομπής είναι ΤΝΤ.
Το βραδυνό γλέντι με τοπικά όργανα

Η επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου ανέλαβε την ξενάγηση στην Άνδρο, ενώ τα θέματα επιλέχθηκαν από την ίδια την παραγωγή μεταξύ πολλών προτάσεων του Δήμου και μάλιστα σε συνάρτηση με τη θεματολογία αφιερωμάτων που έχουν ήδη γυριστεί για άλλους προορισμούς. Προσπάθησαν πάντως σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια να καλύψουν όλο το νησί καθώς και τα σπουδαιότερα σημεία αναφοράς για προβολή της Άνδρου.
Ο Δήμος Άνδρου παρείχε όπως είχε ζητηθεί από την παραγωγή ένα εξαθέσιο μικρό λεωφορείο για τις μετακινήσεις του τηλεοπτικού συνεργείου. Η εκπομπή σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταδοθεί σε 15 ημέρες Σάββατο 16.00 στην ΕΤ3.
Το αφιέρωμα στην Άνδρου περιελάμβανε χοιροσφάγια, επίσκεψη στην Πηγή Σάριζα, περίπατο στη Χώρα, αφιέρωμα στο Μουσείο Γουλανδρή, νυχτερινή ζωή στο Μπατσί, παραλίες “Άχλα” και το “Πήδημα της Γριάς”, βιότοπος στα “Άχλα” καθώς και επίσκεψη σε μελίσσια του Αγίου Πέτρου.
Η επιτροπή τουρισμού ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς που κάλυψαν δωρεάν τη διαμονή, διατροφή και μετακίνηση των συντελεστών της εκπομπής.
Συγκεκριμένα:
• τις ναυτιλιακές εταιρείες Golden Star Ferries και Agoudimos Lines για τη δωρεάν μετακίνηση.
Χοιροσφάγια με τις κοπέλες του χωριού να δένουν λουκάνικα!
• την Χαρίκλεια και τον Βαγγέλη Λουκίσα για τη φιλοξενία στο σπίτι τους των γυρισμάτων «Χοιροσφάγια» και τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες Νίκο Μανδαράκα, Βαγγέλη Τριανταφυλλάκη, Λεωνίδα Τριανταφυλλάκη και Θανάση Καρπούζη.• τον κ. Νίκο Θεολόγου, Δημοτικό Σύμβουλο, για τη διαμονή των 6 ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου στο Ξενοδοχείο «Αίολος» στις Μαίνητες.
• τον κ. Μιχάλη Σταμάτη για τη μεταφορά του τηλεοπτικού συνεργείου με το αλιευτικό σκάφος του στα Άχλα.
• τον κ. Μιχάλη Στρατή για ένα γεύμα στο εστιατόριο «MENU» στη Χώρα.
• τον κ. Νίκο Κολίτσα για ένα γεύμα στο εστιατόριο «ΜΠΕΛΑΛΗΣ» στο Μπατσί.
• τον κ. Νίκο Τζουάνο για ένα γεύμα στην ψαροταβέρνα του στο Γαύριο.
μέσα στον μπαξέ το συρτό "ο ποταμός"
• το σωματείο των επαγγελματιών Μπατσίου για τη διοργάνωση στο μπαρ «Nameless» του κ. Άνθιμου Μαλταμπέ τη νυχτερινή ζωή στο Μπατσί.
• τα μέλη της επιτροπής τουρισμού καθώς επίσης και όλους εκείνους που βοήθησαν στα γυρίσματα της εκπομπής προσφέροντας από τον προσωπικό τους χρόνο για την προβολή του νησιού μας.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου                                                      
                                                              Αθηνά Μακρή