Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία στην Δ.Ε.Η. Άνδρου


Όχι στην διακοπή της ηλεκτροδότησης  σε σπίτια και μικροεπιχειρήσεις
Τα συνεχή και επώδυνα μέτρα της Κυβέρνησηςς  για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν συρρικνώσει την οικονομική δραστηριότητα και τον τζίρο μας, έχουν συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.
 Τα έξοδα τρέχουν, η φορολόγηση αυξάνεται, οι έκτακτες εισφορές συνεχίζονται, τα χαράτσια γίνονται μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.
  Κατά την διάρκεια του χειμώνα πολλές από τις επιχειρήσεις στην Άνδρο έμειναν
κλειστές, πολλοί από μας δεν είχαν μεροκάματο. Ένας μεγάλος αριθμός μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων,άνεργων, και συνταξιούχων δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις άμεσες υποχρεώσεις του. Ανάμεσα στα άλλα, ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η τακτοποίηση των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από την σκληρή στάση της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες. Αποτέλεσμα της ανένδοτης αυτής στάσης της ΔΕΗ είναι να προχωράει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων και σπιτιών. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημαίνει άμεσο λουκέτο στην επιχείρηση, σημαίνει θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία και του οικογενειάρχη.
  Επίκειται νέο κύμα διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες προχωρήσαμε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 
σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ Άνδρου.
 Ζητάμε:
Διακανονισμό της πληρωμής του ρεύματος σε δόσεις, που να μπορούν οι επαγγελματίες,οι εργαζόμενοι, και οι συνταξιούχοι να πληρώσουν.
Διακανονισμό των λογαριασμών και άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που ήδη έχει κοπεί το ρεύμα.
ΟΧΙ  στο χαράτσι που αυξάνει το λογαριασμό του ρεύματος και δημιουργεί προβλήματα στη συναλλαγή μας με τη ΔΕΗ, ακόμη και με απειλές διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Λαϊκή Επιτροπή Άνδρου
Κίνηση Πολιτών Άνδρου
Δίκτυο Άμεσης Δημοκρατίας Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: