Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλία με την φιλαρμονική και τις χορωδίες του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Μουσικό Σύλλογο για την εκδήλωση, αλλά 7 ευρώ , γιατί; Μια εκδήλωση που όλα τα προηγούμενα χρόνια γινόταν δωρεάν..
Σίγουρα έχει έξοδα, αλλά είσοδο να βάλουν σε μια καλοκαιρινή εκδήλωση, που γίνεται σε ανοιχτό χώρο και μπορεί να μαζέψει πολύ κόσμο. Στο Δημοτικό Θέατρο λοιπόν με τα 100 καθίσματα γιατί; και μάλιστα όταν όλοι μετράμε και το τελευταίο ευρώ;
Σκέφτηκε κανείς ότι από κάθε σπίτι παιδιού που συμμετέχει δεν θα μπορούν να έρθουν όλοι να το δουν;

Ανώνυμος είπε...

AYTO EINAI ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!!! 7ΕΥΡΩ??
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ 40 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ???

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να αλλάξει άμεσα η αφίσα σε "Είσοδος Ελεύθερη". Η εποχή δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους πολυτέλειες.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια στο προηγούμενο σχόλιο. Η είσοδος πρέπει να είναι ελεύθερη γιατί κανείς δεν θα δώσει σημασία στην δουλειά που γίνεται στον ΜΟΥΣΑ και τι προσφέρει στην Ανδρο αλλά όλοι θα σταθούν στην τιμή της εισόδου. Είσοδος Ελεύθερη λοιπόν εδώ και τώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 12:00 ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ 7 € ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ.ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ. ΠΟΙΟΙ;ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 40€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ 0 € ΓΕΜΙΖΕΙ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΩΝ. ΜΕ 7 € ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ;ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤ. ΙΔΙΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να πάμε στην εκδήλωση του ΜΟΥΣΑ για να δούμε την δουλειά που γίνεται, ειδικά στην Φιλαρμονική αλλά να μην πληρώσει κανείς. Τι θα γίνει, θα μας πετάξουν εξω ?

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω σύντομα να ενημερωθούμε για το φιλανθρωπικό σκοπό στον οποίο θα διατεθεί το ποσό των 7Ε! Διαφορετικά αδικείται η προσπάθεια των δασκάλων και κυρίως των ίδιων των παιδιών που μόνη τους αμοιβή θα είναι η χαρά που θα προσφέρουν στις οικογένειές τους και στους λίγους κατοίκους του νησιού,το χειμώνα,σε δύσκολους για όλους μας καιρούς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω αγανακτησμένους γονείς ή και άλλους. Γι΄αυτό το λόγο, θα πρέπει αυτοί ή αυτός , που είχε το ΘΡΑΣΟΣ να βάλει είσοδο στην εκδήλωση 7 ευρώ, να βρεί και το ΘΑΡΡΟΣ, να εξηγήσει στους γονείς, γιατί εκτός από την ετήσια συνδρομή των 40 ευρώ θα πρέπει τώρα να πληρώσουν και άλλα χρήματα για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Και να μην βιαστεί να απαντήσει ότι δεν είναι μόνο γονείς οι θεατές, γιατί μέχρι τώρα, το 90% των θεατών είναι γονεις ή συγγενείς των παιδιών και το υπόλοιπο 10% είναι οι γνωστοί που πηγαίνουν πάντα σε κάθε σχεδόν εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο τσάμπα πάντοτε. Αν θέλετε να κλείσετε τα στόματα των αγανακτησμένων που διαμαρτύρωνται, ας κάνει μια εκδήλωση ή μικτή χορωδία μόνη της με είσοδο 7 ευρώ και τότε θα δούμε αν θα υπάρχουν άλλοι εκτός από τους χορωδούς που θα παρεβρεθούν. Είμαι ένας από τους πολλούς αγανακτισμένους γονείς. Φυσικά και θα σας τα πω και επώνυμα, πρόσωπο με πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το τζάμπα πέθανε , το κράτος και ο Δήμος δεν έχουν ούτε σεντς ,για αυτο τα καλα κόποις κτωνται .
Τόσα χρόνια είχαμε όλοι μάθει στο τζάμπα αλλά το ταμείο άδειασε, για αυτο αν θελουμε πολιτισμό η ότι άλλο πρέπει να το χρυσοπληρωσουμε , αν θελουμε ΜΟΎΣΑ πρέπει να πληρώσουμε αλλοιώς ΜΟΎΣΑ τέλος.
Αυτο ισχύει και για όλους τους συλλόγους, θέλετε σύλλογο ? ΠΛΗΡΩΣΤΕ !
Όχι άλλη επιβάρυνση στο Δήμο για χορηγίες συλλόγων και άλλων μαιντανων ,ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ 7 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΠΟΥ ΨΟΦΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που δίνουν απολαμβάνουν κιόλας,τη ΜΟΎΣΑ , κια τα καλα της ,
για αυτο αν θέλουν ΜΟΎΣΑ ,ΣΟΥΣΑ ,ΚΟΥΣΑ,ΝΟΥΣΑ
Κλπ ας δώσουν όσα χρειάζονται απ την τσέπη τους κι ας αφήσουν τους χορηγούς και όλους τους άλλους έξω.
Ας δουν αυτοί τι μπορούν να κάνουν και όχι μόνο να απολαμβάνουν.
Οι παλαιοί λέγανε ότι τα μεταξωτά β ρακια θέλουν και επιδεξιους ........
Πρέπει να τελειώσουν τα τζάμπα Τωρα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΙΜΗΜΑ 7 ΕΥΡΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ" ΧΟΡΩΔΟΙ. ΜΟΥΣΑ = ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ" ΧΟΡΩΔΟΙ;;; ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΙΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ;;;

Γ. ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Απ' ανέκαθεν δεν μπόρεσα να καταλάβω "τι σόϊ" ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι η δημοκρατία-"δικτατορία" των ανώνυμων. Ενδεκα σχόλια και όλα ανώνυμα.
Την γνώμη μου για την ελεύθερη ή όχι είσοδο την έχω εκφράσει αρμοδίως. Λόγω όμως της συμμετοχής μου - αλλά και μελών της οικογενείας μου- εδώ και δέκα πέντε περίπου χρόνια στον ΜΟΥ.ΣΑ , είτε στα όργανά του, είτε στο χορωδιακό τμήμα του , επιτρέψτε μου να καταθέσω δημόσια και επωυμα και την δική μου άποψη. Θεωρώ ότι δεν θα είχε δημιουργηθεί, ούτε θα είχε διατηρηθεί για είκοσι και πλέον χρόνια ο Σύλλογος , αν δεν βασιζόταν στο μεράκι, στην προσπάθεια, στον αγώνα και στην "τρέλλα" κάποιων ανθρώπων. Προέρχεται ανοικτά από την Ανδριώτικη κοινωννία , στην οποία βασίζεται και σ' αυτήν επιστρέφει ως ένα "ψήγμα" πολιτισμού που στηρίζεται κατά 99% στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι επώνυμοι ή μη χορηγοί του δεν επαρκούν, ούτε χρειάζονται την προβολή και αναγνώριση. Για να στηθεί αυτό το αποτέλεσμα (φιλαρμονική, χορωδιακό τμήμα, καλλιέργεια της μουσικής παιδείας κυρίως στα παιδιά, η συμμετοχή και διοργώνωση εκδηλώσεων κλπ), απαιτεί την μίσθωση ακινήτων και την πληρωμή των σχετικών εξόδων τους , την πληρωμή και τα έξοδα καταξιωμένων δασκάλων και μουσικών. Πρέπει να προσθέσομε και εμείς σαν κοινωνία , την δική μας υλική και ηθική συνεισφορά για την διατήρηση και βιωσιμότητα αυτής της προσπάθειας. Μέσα στο γενικό ορυμαγδό των πάσης φύσεως φόρων, τελών και χαρατσιών, που πολλές φορές πληρώνομε παθητικά και άκριτα, ελπίζω ότι η συμβολική είσοδος των 7 ευρώ, να μην αποτρέψει το κοινό να απολαύσει κυρίως τα παιδιά μας και την προσπάθειά τους .

Ανώνυμος είπε...

Δικτατορία δεν είναι"απ΄ανεκαθεν" η ανωνυμία, δικτατορία είναι "απ΄ανέκαθεν" το "αποφασίζομεν και διατάσομεν" να επιβάλουβε είσοδο 7 ευρώ για να έρθουν οι "εισαγώμενοι" χορωδοί εκμεταλευόμενοι ΚΑΙ ΠΑΛΙ τους γονείς των παιδιών

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια σε προχθεσινό σχόλιό μου:
Τελικά είχε πάρα πολύ κόσμο, όντως ήταν μεγαλειώδης και ακριβή παράσταση η οποία άξιζε 7 ευρώ εισητήριο, οπότε εκ των υστέρων συμφωνώ. Δυστυχώς χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα. Ανώνυμος ανώνυμος.

anna είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ. ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

Βγάλε τους συγγενείς των παιδιών και πες μου τι έμεινε , αν εμεινε; Εκμεταλευτικαν την λαχταρα των γονιων παππουδων θειων κλπ των παιδιών.
Αλλα πες πες κάτι μενει και εξηγουμε δεν ηρθαν οι "ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ" χορωδοί!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι θαυμαστός ο τρόπος του να σκέφτεται κανείς περιφερειακά και να μην προσεγγίζει ούτε στο «κατ΄ ελάχιστον» την ουσία του προβλήματος. Τα 7 euro είναι, βέβαια, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα, όμως είναι, κατά τη γνώμη μου, η κορυφή του παγόβουνου. Ας αναζητηθούν οι αιτίες που ο κάθε «ΜΟΥΣΑ, ΣΟΥΣΑ, ΚΟΥΣΑ, ΝΟΥΣΑ» φτάνει στο σημείο να «απλώσει το χέρι»… κι αν αυτές οι αιτίες αφορούν επιλογές των οργάνων του συλλόγου, με παρρησία ας αναληφθούν ευθύνες και γιατί όχι …ας αλλάξουν οι πρακτικές… (όσο για την ανωνυμία, δηλώνω ότι δεν είναι έλλειψη θάρρους αλλά προσωπική επιλογή «μη έκθεσης» σε ένα μέσο, θαυμαστό μεν, χωνευτήρι δε της κοινωνίας…)

Ανώνυμος είπε...

Η γιορτή έγινε ήταν πραγματι υπέροχη, ξεφύγαμε από την καθημερινότητα και θυμηθήκαμε ότι έρχονται τα Χριστούγεννα. Το απολαύσαμε όλοι μας το πρόγραμμα, (πρόγραμμα που τελικά δεν δώθηκε). Άκουσα με προσοχή τον χαιρετισμό του προέδρου μίλησε για την φιλαρμονική μίλησε για την μικτή, ευχαρίστησε τους σπόνσορες, ξέχασε(ξέχασε;;;) να ευχαριστήσει όλους εμάς τους γονείς που κάθε Δευτέρα πηγαίνουμε τα παιδιά μας στην παιδική και τις άλλες ημέρες στην νεανική και φιλαρμονική, ξέχασε,(ξέχασε;;;) να ευχαριστήσει την δασκάλα των παιδιών μας στα δύο σχήματα, ξέχασε (ξέχασε;;;) να ευχαριστήσει και όλους τους γονείς που ήμασταν εκεί και είμαστε πάντα εκεί είτε με τα 7 ευρώ είτε χωρίς.
Το όνομά μου στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει νόημα (είμαι ένας γονιός), γιατί είναι διπιστώσεις που θα μπορούσε εύκολα να κάνει ο καθένας από τους παρεβρισκόμενους. Αισθάνομαι λοιπόν εγώ την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εμάς που έχουμε βάλει τα παιδιά μας σ΄αυτό το δρόμο της μουσικής. Αισθάνομαι λοιπόν εγώ την ανάγκη να πω και από εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην δασκάλα των παιδιών μας για την υπομονή της να κουλατρίζει τόσα πολλά παιδιά μαζι στις πρόβες και να βγάζει το αποτέλεσμα που όλοι είδαμε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ανδρος εχει ενα μοναδικο ρεκορ για νησι. Παρα πολλους συλλογους που στην επωνυμια τους φερουν λεξεις πολιτισμου και εξωραισμου. Ειναι δε γνωστο οτι σε πολλες (αν οχι ολες ) τις εκδηλωσεις που κανουν εχουν και καποιο αντιτιμο για την ενισχυση τους , περαν της ετησιας συνδρομης. Σε ανταλλαγμα προσφερουν λαικα ή παραδοσιακα μουσικα σχηματα, εδεσματα, γλυκισματα, ροφηματα, αφεψιματα, ρακια, οινους .Αρτο και θεαματα.
Ο ΜΟΥ.ΣΑ παρεχει διεξοδα σε μικρους και μεγαλους, μουσικη παιδεια και προαγει τον μουσικο πολιτισμο του νησιου μας τοσο εντος οσο και εκτος αυτου. Θα ηταν πιο ορθο αν η διοικηση του εξηγουσε στους γονεις και στα μελη του τις οικονομικες δυσκολιες που(αν) αντιμετωπιζει για να γινουν κατανοητες απο ολους και αν μπορουν να συνδραμουν περαν των προβλεπομενων. Η τιμη του εισιτηριου θεωρω οτι ηταν υψηλη αν και κατα την αποψη μου δεν θα επρεπε να υπαρχη αντιτιμο γιατι τα ελλειματα τα αντιμετωπιζεις εσωτερικα και οχι κατα καποιο τροπο εκβιαστικα επειδη ξερεις οτι ειναι επισημη παρουσιαση και εκει θα ερθουν ολοι οι συγγνεις και φιλοι για να θαυμασουν καμαρωσουν τα παιδια τους, τους μεγαλους χορωδους και να απολαυσουν μια υπεροχη παρασταση .Επισης ειναι μεγαλο ατοπημα αν ισχυουν οσα εγραψε ο γονεας για τα μη ευχαριστω του προεδρου. Εγω αν και δεν συμμετεχω ακομα σε αυτες τις δραστηριοτητες θα πω ενα μεγαλο ευχαριστω στους γονεις εκεινους που οδηγουν τα παιδια τους σε τετοια μονοπατια μορφωσης και διαπαιδαγωγησης και δειχνουν σε εμας τους αμυητους οτι υπαρχουν και αλλου φωτεινοι δρομοι και ενα στον ΜΟΥ.ΣΑ για την παροχη των μεσων , αλλα θα του δειξω και κιτρινη καρτα. Και του χρονου χωρις καπελλο.Καλες γιορτες σε ολους.

καψοραχη είπε...

ας αλλάξουν οι πρακτικές… (όσο για την ανωνυμία, δηλώνω ότι δεν είναι έλλειψη θάρρους αλλά προσωπική επιλογή «μη έκθεσης» σε ένα μέσο, θαυμαστό μεν, χωνευτήρι δε της κοινωνίας…)



αντιγραφω αυτο το κομματι που διαβασα παραπανω και θα ηθελα να πω τα εξης, αγαπητε ανωνυμε το μεσο αυτο το "χωνευτηρι" χρησιμοποιησες για να υπερασπιστεις την γνωμη σου και τα παιδια σου και μπραβο σου!! εγω προσωπικα αν ημουν παιδι σου θα αισθανομουν περηφανια ο πατερας μου ΕΠΩΝΥΜΑ να ελεγε την γνωμη του και να εγραφε στα παλαιοτερα των υποδηματων του καθε φοβο.....για "χωνευτηρια" η κακη κρητικη του γειτονα κυρ Μητσου και της Μητσαινας!γιατι κατα βαθος στις μικρες κοινωνιες αυτους φοβαστε ολοι!


με καλη διαθεση και χωρις τιποτα προσωπικο

Ανυση-Κουερινη Μαρια

Ανώνυμος είπε...

Ας μου πει παρακαλώ κάποιος απ'ολους εσάς ποια είναι η εξέλιξη των χορωδιών τα τελευταία 5 χρόνια; Μήπως το "Santa Clause is coming to town";