Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της Άνδρου και ο ΣΕΔΑ

Την Κυριακή 13-2-2011 στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίττας του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (ΣΕΔΑ)(για περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του εδώ) στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων, όπου συστεγάζεται με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λειβαδίων. Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν αρκετοί εθελοντές και φίλοι του ΣΕΔΑ, καθώς επίσης, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου κ. Βιντζηλαίος Μ., αρκετοί πυροσβέστες, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πυροσβέστης κ. Ίσσαρης Κ. και η Πανταζή Ειρήνη Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του ΣΕΔΑ.
Έγινε στους παρευρισκόμενους σύντομη παρουσίαση της πιο πρόσφατης δράσης του Συλλόγου, την ιδιαίτερη σημασία του έργου του οποίου υπογράμμισαν τόσο ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, κ. Βιντζηλαίος, όσο και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ίσσαρης.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα περιστατικά της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου, τα οποία στην πλειοψηφία τους αποδίδονται σε κτηνοτροφικές πυρκαγιές και που εξαιτίας τους αρκετά συχνά κινητοποιείται ένας πολυδάπανος μηχανισμός (βλ. εναέρια και επίγεια μέσα από γειτονικές περιοχές). Οι καμένες εκτάσεις αποτιμώνται σε πολλές χιλιάδες στρέμματα με τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με φαγητά , γλυκά και ποτά που έφεραν τα μέλη του ΣΕΔΑ.
Το τυχερό κομμάτι έτυχε στην υπογράφουσα, γραμματέα του Συλλόγου, ανακάλυψη της επόμενης ωστόσο ημέρας !
Με αφορμή την κοπή της πίττας του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ο Πρόεδρος του, Νίκος Χαζάπης, μίλησε στην κάμερα του Περίγυρου.


1 σχόλιο:

καψοραχη είπε...

θελω ακομα μια φορα να συγχαρω τα παιδια του ΣΕΔΑ και ιδιαιτερα τον Νικο τον Χαζαπη που συμτωματικα ειναι δικος μου ανθρωπος και ξερω απο μεσα τον αγωνα του....ειναι σπανιο στην εποχη μας ιδωτες χωρις κανενα προσωπικο συμφερον να δινουν ανισες μαχες για το καλο του συνολου που πολλες φορες ειναι και αχαριστο!
και παλι μπραβο .....