Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το Σάββατο ,"Εγώ ελπίζω να την βολέψω"στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου


Η παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα. Ο Ιταλός δάσκαλος συγκέντρωσε τις ξεκαρδιστικές μα και καυστικές εκθέσεις των μαθητών του από την τάξη του δημοτικού.
Οι μαθητές από το φτωχό Αρζάνο κοντά στην Νάπολη, τα αντιμετωπίζουν όλα με αγνό χιούμορ την φτώχεια, το ότι πρέπει να εργάζονται ως μεγάλοι, την μαφία, το σχολείο που καταρρέει. Στις εκθέσεις τους σχολιάζουν τις οικογένειές τους, τους γύρω τους, την πατρίδα τους αλλά και άλλες χώρες, την Ιστορία, τα Θρησκευτικά, την επικαιρότητα… Τα γραπτά τους γίνονται ένας ολοκάθαρος καθρέφτης για όλον τον κόσμο. Τίποτα δεν ξεφεύγει από την αντίληψη των μικρών μαθητών. Και ο αφελής και ξεκαρδιστικός τρόπος με τον οποίο περιγράφουν ό,τι συμβαίνει, είναι συχνά πιο εύγλωττος και πιο ξεκάθαρος από πολλών μεγάλων…
Το σκηνικό της παράστασης: μια σχολική τάξη, αλλάζει συνεχώς σχήμα και μεταμορφώνεται για να δεχτεί την ιστορία της κάθε έκθεσης. Οι ηθοποιοί με απλά μέσα ( playmobil, φακούς, σχολικά αντικείμενα) αλλά κυρίως με την χρήση του σώματος, ταξιδεύουν μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών και μιλάνε για την Οδύσσεια, τον Μωησή με το κιβώτιο, την προϊστορική εποχή, το ερείπιο σπίτι που μπάζει νερά, την Καμόρα, τον Μπερλουσκόνι, την Νάπολη, τον Μαραντόνα, την φτώχια που επικρατεί στον κόσμο και τονίζουν πως όλοι οι πλούσιοι θα πρέπει να πάνε στην κόλαση γιατί απλούστατα η καμήλα μπαίνει.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου είναι ένας νέος συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός .Πρώτη επιτυχία του η «Κατσαρίδα» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μαζί με τον Κώστα Γάκη .Στη συνέχεια παρουσίασε τα «Μαθήματα βίας» , το «Εγώ ελπίζω
να τη βολέψω» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου , την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού που σε καλοκαιρινή περιοδεία παρουσιάστηκε και στην Άνδρο.
Φέτος παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου  το έργο "Μια τεράστια έκρηξη"
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Κίνηση: Αγγελλική Στελάτου
Μουσική: Λαέρτης Μαλκότσης
Σκηνικά κοστούμια: Δήμητρα Χίου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέργιος Νένες, Γεωργία Γεωργόνη, Μαρία Παρασύρη, Σωτήρης Μεντζέλος, Φώτης Καραμπάς
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑΣ
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Apisteuto! 8a er8oun sthn andro petuxhmenoi kai latremenoi h8opoioi! ti allo 8eloume...eimai polu xaroumenh pou 8a er8oun sto 8eatro mas!!!!!!!!!!!!